• Piggelin1

    Livets toppar och dalar

    Klockarbol - här hålls tummarna för fullt!


    Izzie, vad kul att det stora viktiga mötet gick bra häromdagen! Kan tänka mig att det känns gott efteråt!


    MSW - jobbigt med så dåliga värden!


    Kängu - på Magplasket jag går finns det inte mindre än två tjejer som jobbar med samma sak som du, & en av dem i din stad Fast hon som jobbar i din stad har slutat jobba nu & är hemma - kunde inte låta bli att fundera på om det är för henne som du ska jobba nu?!


    Aleta - en till som tänkt på er & funderat på hur det gått - tack för att du kom in & skrev!


    Snaily - jobbigt med din mamma, även om det lät som att det var stor chans att allt ska vara OK.


    Ok, måste hasta iväg, hoppas kunna återkomma senare!
    Kram på er!

  • Piggelin1

    Gomorron på er, hoppas att ni haft en fin helg!
    Jisses vad det blåste här igår - halv storm Fast perfekt för att flyga drake - var en sväng hos några kompisar vars son precis fyllt fyra & han hade fått en starwars-drake. Tror nästan att kompisen & jag var de som tyckte det var absolut roligast
    Måste nog köpa en drake till A inom kort!


    Ore, imorgon är det min tur att åka till Ullared, senast var 1½ år sen! A har studiedag imorgon, så vi åker ner till mina föräldrar efter jobbet idag & efter frukost imorgon lämnar jag henne där & drar till GeKås, där jag sammanstrålar med en kompis som kör direkt fr Gbg. Brukar vara rätt nöjd efter tre timmar eller så. ...och nu som höggravid gäller det nog definitvt Ska bli kul i vilket fall som helst, tänkte bla shoppa lite inför A's födelsedag i nov.


    Snorkis - vad skönt att fikat gick bra & härligt att läsa det du skrev om nästa års kalender Min egen erfarenhet är att när man är mitt i sorgen så går det otroligt mkt upp & ner, väldigt snabba kast liksom. Ena stunden är man lycklig över att man finns, solen skiner & ngt i tex naturen bara är sådär supervackert, sekunden efter forsar tårarna, för att jag kommer att tänka på att (i mitt fall) brorsan som inte får uppleva detta vackra, fina ögonblick. Fast ngnstans så tänker jag att han gör det ändå, på sitt sätt, ngn annanstans ifrån bara. Funkar trösterikt för mig. Känner igen det där med att dela med sig av smärtan & prata om det. Minns att bara jag var öppen om det, så fick jag höra många andra väldigt gripande människoöden, som folk annars inte hade berättat för mig. Det hjälpte också mig.


    Oupsie, usch för foglossning & jobbigt när det är så illa att det krävs kryckor! Jag kände av min foglossning runt vecka 20 första gången, men sen nu senaste månaden så har det faktist blivit aningen bättre. Ok, jag undviker trappor & att gå långa sträckor, men eftersom det var likadant förra gången, så är jag glad att jag slipper kryckor etc.
    Säger också nej till torkskåp förresten! Vi hade också möjlighet till det, men prioriterade förvaringen & sen i vårt fall så kan man stänga om tvättstugan & om då torktumlaren är på, så torkar tvätten på ställningen därinne väldigt kvickt pga all värme som tumlaren avger.


    BS - vilken virrig mamma med alla tips & INGET som var rätt Ok om ett eller möjligen två inte var ok, men nu allihopa Hoppas att resan hem gick OK förresten!


     

  • Piggelin1

    Hade en klart mysig helg - vi åkte ner till mina föräldrars hus (de var själva inte hemma i helgen) i fredags, hade en lugn & skön kväll (gött att komma hemifrån ibland - inga måsten som när man är hemma i sitt eget hus) & sen var vi en vända på torget i staden intill på lördag fm. På sommaren är det hysteriskt trångt där med alla turister, men nu off season så är det bara mysigt! Shoppade kantareller för 120 kr/kilot, lingon (också billigt) & så lite nya blommor. Tre stora cyklamen för hundra spänn & en tvåstänglad jättefin orkidé för 70 spänn - suveränt! Kul att höstfixa lite hemma, bonus att det blev till en så billig peng!

    Nu är det bara två veckor kvar att jobba - e de gött eller?!?! Har redan en hel del molvärk & igår även ngt konstigt illamående, så jag hoppas att det inte ska dra ut på tiden alltför länge. Några dgr hemma vore skönt, men sen får h*n gärna komma Denna gång känns det som att man fokuserar betydligt mer på det som kommer "sen", dvs efter förlossningen. Med A var förlossningen ett mål i sig (ngt stort okänt mål, som man inte hade en aning om vad det innebar), men nu siktar både mannen & jag mkt mer på det som kommer sen. Inte så konstigt gissar jag, nu vet man ju lite mer vad som väntar, hur man tar hand om en bebis osv.
    Som grannen sa i våras/somras - med första barnet är man "graviiiiid", med andra så "väntar man barn"...

    Häpp, dags att göra lite nytta kanske?

  • Piggelin1

    Mugglan, häromveckan på en "light-profylax-kurs" på MVC (bättre än Annas profylax faktist, iaf nu ism andra barnet - betydligt mindre "pretto" liksom), så träffade vi vår gemensamma kompis kompis, dvs hon som fick MA ungefär samtidigt som dig förra året - den stackaren gick också på kryckor   Såg riktigt jobbigt & tungt ut

  • Piggelin1

    Läste ngt riktigt sorgligt i lokaltidningen hos mina föräldrar i lördags morse. Läser väl den blaskan typ två ggr om året & just i lördags var det en av de gångerna & min blick fastnade för flera dödannonser för en liten flicka född 2004. Insåg sekunderna senare att denna lilla flicka är/var dotter till en gammal klasskompis från grundskolan, som jag fick kontakt med via FB (för första gången på minst 15 år) strax före sommaren
    Hon berättade nämligen när vi meassade via FB att deras äldsta flicka lidit av en svår hjärnskada sen födseln. Sen dess har de både adopterat & fått ett biologiskt barn & just detta lät liksom lite trösterikt mitt i allt elände de kämpat med. Men nu finns inte deras äldsta flicka längre Det var säkert inte oväntat, men förbaskat sorgligt ändå. Ska ta & messa henne på nytt ikväll eller så.

  • Piggelin1

    Ingen annan som har tid att skriva idag?! Måndagar är en BRA dag för mig att skriva till skillnad från fredagar Vad sägs om en liten måndagsskål?! Pfofff, där flög korken

  • Piggelin1

    Jättefina matsalsmöbler, Vickan! Det pratades ju ansiktsvård/-krämer häromveckan, fick dessa länktips från en kollega i förra veckan, mkt billigare än att shoppa i Sverige & man får det hemskickat på en vecka Dermalogica-produkter (fraktfritt oavsett belopp): www.jerseybeautycompany.co.uk/ Div olika märken, också fraktfritt: www.feelunique.com/ Är helt klart sugen på att testa nästa gång mina grejor tagit slut!

  • Piggelin1

    Ouspie, boka in en helg på www.karnelund.se! Där ska vi njuta av lugnet, allt det vackra i lugnt tempo nu till helgen Inte så fräckt som en resa till USA, men när vi var där för rätt exakt ett år sen, så hade vi en alldeles alldeles underbar helg på Österlen! Hoppas på att det ska bli en liknande upplevelse nu!

  • Piggelin1

    Hej förresten!


    Har inte hunnit kika in här ordentligt senaste veckan, men har läst lite i bakgrunden så gott jag hunnit.

  • Piggelin1

    Fin mage, fin vagn & fin hund, Oupsie! Kollade precis in bilderna i dtt galleri!


     

  • Piggelin1

    Det kom lite annat emellan där, så jag fick inte skrivit ngt mer, men ett litet ryck nu innan jag hoppar i säng!


    Yesss, detta är min sista vecka på jobbet, såååå gött!! Tajmingen är verkligen perfekt nu när lanseringen är avklarad & det som återstår är bara översättningar & tryck, vilket jag med varm hand lämnar över till min vikarie att pilla med... Håller på att försöka rensa i outlook, tar sin lilla tid, men nu är jag iaf nere på 800 Sent items, för några dagar sen var det drygt 3200 Det går framåt Har haft den här tjänsten i några år nu, så ett skifte till ngt nytt när jag ska börja jobba igen vore inte fel alls. Frågan är bara vad jag vill göra, hmmm... Jaja, det finns tid att fundera & få distans!


    Ser verkligen fram emot svängen till Österlen! För säkerhets skull så får babyskyddet följa med liksom numret till Ystads lasarett utifallatt... Amanda följer faktist med, vi håller tummarna att det ska funka lika bra i år som förra året med hjälp av baby watchen!


    Har haft er skåningar i tankarna för att ses en sväng, men ev ska vi träffa kompisen som miste sin make för några månader sen & om vi får till detta, så känner jag att jag detta går före liksom. Jag får göra mig ärenden ner till Skåne sen när jag är föräldraledig istället!


    Snorkis, vad härligt det lät med miljöombytet - jag har också tänkt på dig & funderade på hur det var, men nu fattade jag ju varför du inte varit inne. Underbart att du har en sådan bra chef!

  • Piggelin1

    Japp, Oupsie, lite bättre har det allt blivit. Ok, inga utsvävningar ifråga om promenader & jag tar hissen om sådan finns, men jämfört med innan så känns det ändå aningen bättre. Men åhhh, vad jag längtar efter att bli smidig i kroppen igen, att kunna gå & röra på sig normalt, hoppas att det inte ska ta alltför lång tid efter förlossningen. Detmärks liksom att jag blivit tre år äldre jämfört med förra gången


    Fast ngt som jag tycker är lite kul för mig själv är att jag ställde mig på vågen för första gången på lääänge häromdagen & nu med tre veckor kvar så är viktuppgången samma som förra graviditeten (ca 11 kg) eller ev kanske tom ngt kg mindre. Jag som tycker att jag slarvat ngt grymt denna gången & rört på mig mkt mindre, men uppenbarligen har det inte gjort så mkt från eller till. Gott!


    Hej PB! Hej Sweet!


    Nenne, känner igen det där med ilskan/reaktionen efter förlossningen. Har varit tre ggr nu hos KBT-BM & det har vekligen gjort nytta. Plus att jag pratat runt en hel del med de jag träffat på sistone, det blir liksom en del i processen att acceptera att det blev som det blev. Förlossningen med Amanda kommer aldrig ngnsin att bli en fräck upplevelse för mig, utan den var som den var & jag kunde inte gjort eller upplevt ngnting annorlunda utifrån allt som hände. Bara den insikten är ett lååångt steg framåt på min "acceptansväg".


    Näe, nu måste jag verkligen logga av & sova! Natti, natti!

  • Piggelin1
    Snorkfröken77 skrev 2010-10-20 15:42:42 följande:
    Såg att ni skriver om avundsjuka...Här kommer ett mycket politiskt inkorrekt inlägg, tyck inte sämre om mig efter det.Jag har aldrig varit så avundsjuk i hela mitt liv som jag är nu, jag känner mig så blåst på konfekten och jag tänker hela tiden varför levde deras barn och inte S? Och sen skäms jag. Jag missunnar ingen deras barn och jag vill definitivt inte att något dylikt ska hända någon annan, men ändå gnager det fula monstret i bröstet på mig.Mest avundsjuk är jag på alla som fick barn ungefär när vi fick det och fick ta hem ett levande barn. Vi fick ta hem gipsavgjutningar av S fina fötter, ett avtryck av hennes hand och en lite lock av hennes hår och blödande hjärtan. Sen är jag avundsjuk på alla som är gravida, spelar ingen roll vilken månad eller så, jag är bara så avundsjuk på att de troligen kommer få ett levande barn och att de faktiskt tror att de kommer få ett levande barn, jag kommer aldrig någonsin våga tro något sådant igen. Jag är avundsjuk på de som får åka in till fölossningen med värkar och förväntan. Jag är avundsjuk på de som får genomgå en förlossning och får ett barn som skriker på bröstet. Jag är tom avundsjuk på de som inte har barn, för de har ju iaf inte hållt i sin döda dotter i famnen och gråtit så att bröstet ska sprängas av smärta. Så hemsk är jag
    Snorkis, jag känner igen dina avundsjukekänslor så otroligt väl. Den första tiden efter att brorsan gått bort (34 år gammal)  så kunde jag bli skitarg & avundsjuk & missunnsam när jag såg gamla skruttiga gubbar & tanter på spårvagnen. Vaför får DE leva ett så långt liv, när brorsan inte ens fick leva ett halvt. "gå hem & dö med er, ni har levt färdigt" poppade upp många ggr. Totalt politiskt inkorrekt, men mänskligt har jag insett i efterhand. Många många kramar till dig, Snorkis

    På tal om att livet kan kastas omkull från ena stunden till den andra så hälsade vi på min kompis & hennes dotter en sväng nu när vi var i Skåne i helgen. Dvs kompisen som miste sin man i en olyckshändelse hemma i maj/juni. Kändes riktigt tungt, men det är ju ingenting mot hur tungt, svart & hemskt det är för henne, som mist sin make & livskamrat. Kändes jättekonstigt att komma dit & att han inte var där, helt overkligt fortfarande. Förutom den hemska svarta sorgen & deras dotter som mist sin pappa vid 4 års ålder, så har kompisen åkt på att fixa så otroligt mkt praktiska grejor kring bygge hemma, bolaget, bouppteckning, särkullsbarn osv osv. Kompisen visade var det hänt/vad som hänt/hur hon hittade honom osv (vill inte skriva ut mer detaljer här av hänsyn till henne)  & för att citera henne själv "Så himla ONÖDIGT!"


    Som sagt, livet är skört & allt kan kastas oimkull på ett ögonblick


    Oj, måste rusa, försöka hoppa in lite senare alt imorgon.


    Kram på er allihopa!

  • Piggelin1
    Telis skrev 2010-10-20 20:19:39 följande:
    AM, jag såg på FB att du har pirr som vän - vet du hur det är med henne? Jag tänkte på henne häromdagen och undrade hur det gått med illamåendet. När är (var? ) hennes BF nu igen? *senil*
    Telis - jag har messat lite med Pirr  & nu senast har vi pratat om att försöka ses en sväng innan mitt BF. Hon slutade också jobba nu i fredags, men BF är inte förrän i december.

    Så förhoppningsvis kan jag rapportera mer om en vecka eller så Eller så kanske hon hinner in själv nu när hon är hemma!


    Guuuuud vad skönt det är att vara hemma förresten nu! Flera dagars egentid, helt fantastiskt, har inte upplevt det sen innan Amanda föddes för snart tre år sen

  • Piggelin1

    Porchez - skitchef


    Kom att tänka på denna boken när du beskrev din arbetssitaution & hur du känner, när jag läste ditt inlägg:


    www.adlibris.com/se/product.aspx


    Läste den för några år sen - klart tankeväckande & bra!


    Nyss hemkommen från sista gången på Magplasket - det har verkligen varit GRYMT skönt, med många mysiga trevliga tjejer! Förra omgången (ism Amanda) missade jag sista gången pga att hon fick för sig att komma, så det var lyxigt att "hinna med" alla ggr denna gång Fast nu får gärna nästa beis komma rätt snart tycker jag!


    Tjing på er!

  • Piggelin1

    Oj, mitt inlägg kom nog lite malpacerat där - sorry!


    Har massor av tankar kring livet efter detta, men måste tyvärr hoppa i säng, sömnen har varit lite knackig de senaste nätterna.


    Kram på er!

Svar på tråden Livets toppar och dalar