• muggles

    Livets toppar och dalar

    Vänner: iiiiiiiiihhhhh, är jag inne samtidigt med dig, jag brukar alltid missa dig!

  • muggles

    PB: det är nog bara ditt tangentbord som är dyslektiskt

  • muggles
    lunagarden skrev 2010-09-02 18:09:56 följande:
    Muggles - hoppas verkligen det är en psykoterapeut och inte en psykopat som hjälper dig (psykopati är en personlighetsstörning)
    Jag kan väl bara säga som så att ibland går inte ironi fram här på internätt!
  • muggles
    kängu skrev 2010-09-02 20:04:39 följande:
    Däremot har jag bestämt mig för att jag ska gå på anhörigträffar i höst- vill inte gå in på detaljer här men min lillasyster är sjuk (ev. på bättringsvägen) så jag tror att det skulle kunna hjälpa mig att bearbeta och veta hur jag ska förhålla mig till situationen vi är i nu.  
    Tungt! Jag hade jättemkt hjälp av min (jag vågar inte skriva psykopat en gång till eftersom det kan missförstås) psykoterapeut när min mamma mådde dåligt. Det var just hur jag kunde hantera hennes sjukdom och det hjälpte mig oerhört att komma vidare i mina tankar. Det gjorde inte henne frisk men jag mådde bättre (och senare fick hon hjälp och mår bra idag).

    Apropå mindfulness så tror jag olika människor hittar olika saker som appellerar till dem. En del blir buddhister, andra gillar mindfulness, en del hittar på ngt eget, andra blir pingstvänner. Allt är ok enl min mening. Och är det ingen sträng som slår an hos dig när du hör om mindfulness så är det väl bara inte för dig?

  • muggles
    Telis skrev 2010-09-02 22:26:08 följande:
    Vilken dag. Middagen för en massa folk gick bra och dom gick hem nöjda och förhoppningsvis lite lulliga. Och jag ska få gå på anställningsintervju. Men å andra sidan så har jag fortfarande ont i magen, jag måste gå till läkaren imorgon med Televinken som är sjuk och min pappa som dom opererade för cancer idag fick dom bara sy ihop igen för det gick inget att göra.  Nej, jag orkar inte skriva mer. Nu ska jag leta upp ett täcke och lägga mig under och förhoppningsvis är det en annan dag när jag vaknar. Gärna lördag.
    Men herregud Telis, vad hemskt! Jag hade ingen aning om att din pappa var dålig. Groumpf-kram på dig!
  • muggles

    Haha Telis: tack för komplimangen om smarthet (vet inte om jag lever upp till den riktigt dock)! Men just skillnaden på psykoterapeut och psykolog har jag dålig koll på faktiskt (även om jag förstod precis att du eg menade -terapeut och -pat)


    Grattis till intervjun ja, vad kul! (Hoppas jag...?)

  • muggles

    gosnosen: grattis till fint KUB!


    PB: apropå mindfulness och problem som inte finns om man inte tänker osv. Jag håller helt med dig om att strutsmetoden inte är så bra, särskilt inte när det gäller räkningar el relationsproblem. Och så kategorisk som att problem bara är tankar kan man ju eg inte vara, det tycker inte jag heller. Men tex i barnlöshetskarusellen så känner jag tydligt att det är när jag tänker på en framtid utan det där barnet som jag längtar efter som jag mår dåligt. Om jag däremot lyckas hålla mig i nuet en kort stund och njuta av att jag har Moa och att solen skiner (som jag gjorde igår när jag gick hem från bussen), så mår jag BRA! Och vad härligt det är att komma hem längs vår soliga gata, hälsa på några grannar, och sedan höra "MAMAAAAAA!!!" på långt håll och sedan kommer det en naken tjej sånär som på trosor och vinterstövlar(!) utspringande från den öppna dörren för att möta mig Hon såg för rolig ut! (Hon hade just kissat ner byxorna och bara fått på sig trosor, och sedan rotat fram vinterstövlarna innan hon sprang ut). Jag vill eg inte övertala ngn annan att tycka att mindfulness "is the shit" men jag själv känner att det kan ge mig ngt.

  • muggles

    EA: har din mamma gått bort i cancer? Det har jag nog missat men det kanske var innan tråden? Kram till dig med!


    Lappis: vet inte om du hinner svara innan ni sticker till Cannes (ha det så härligt BTW!) men jag skulle vilja ha ett pizzarecept som jag tror kommer från dig, ngt med chevre, honung och ruccola(?).

  • muggles
    Oupsie skrev 2010-09-03 10:55:05 följande:
    Det kanske var lika bra att jag inte fick det där jobbet av flera olika anledningar, men att tänka att det är för att man inte klickar med chefen gör ju det än mer personligt . För då är det ju mig det faktiskt är fel på.
    Fast jag menar inte så. Det är som att min väninna inte klickade med min psykopat - det var ju varken fel på min väninna el psykopaten, utan bara att de inte funkade ihop.
  • muggles

    Kängu: ja, bra uttryckt, just så!


    PB och Lappis: det är ändå intressant att höra att vi kan hantera det så olika, och tänka olika (och lika i vissa fall), det berikar tycker jag


    Lappis: tack för recepten och vinförslaget (trodde först du glömt det, kris! ), ska def prövas ikväll. Maken gick igång genast

Svar på tråden Livets toppar och dalar