• Tinga

    Livets toppar och dalar

    Koko - så härligt att han både äter och sover bra nu. Väl kämpat och grattis!

    Nu blir det avfärd härifrån, men flera av er träffar jag ju den närmaste veckan. Vill någon nå mig är det säkrast med sms; datorn följer med, men jag vet inte hur uppkopplingmöjligheterna blir.

    Ha det så bra, allihop!

  • Tinga

    Hej allihop!

    Tillbaka hemma igen efter en mysig husbilssemester i gamla Svedala.

    Tusen tack ni gulliga trådisar för mysiga dater med er!

    Nenne - jag kände inte av någon kattkisslukt, så så illa kan det inte ha varit. Och att vi hade en del av fikat med oss var väl inte mer än rätt; vi bjöd ju in oss själva. Gott bröd ni hade bakat förresten; vill du dela med dig? Jättekul att få se ert fina hus i verkligheten också, när man trådledes har varit med om både inköp och renovering. Och hur långa ögonfransar kommer inte ditt och P:s barn att få - ni har ju långa täta fransar båda två. Kul att få träffa den beryktade P också.

    Lappis, Telis & AM - kul att få luncha med er. Hektor störde inte alls, måste jag säga, för vad skulle jag då säga om mina egna barn? Det var ett evigt flyttande på stolar för att försöka krångla sig ut på gatan och så skulle de ju kolla hunden hela tiden. Skönt när de somnade.

    PB - så fantastiskt kul det var att få komma och se ditt charmiga hus och träffa din goa familj. Vi blev så väl omhåndertagna och hade hur trevligt som helst. Hoppas bara att ni inte behövde ägna hela kvällen åt att röja efter våra små ligister. Och gissa om det ska köpas pinnglass i Casa Tinga - fantastiskt att Puff åt en hel glass och Piff en halv.

    Och så måste jag ge min käre make en enorm eloge också, för utan honom hade jag inte fått ut hälften så mycket av trådträffarna. Han tog hand om Piff & Puff i princip hela tiden, så att jag skulle få chansen att prata så mycket som möjligt med er andra. Han är världens bäste!

    Nu tänkte galningen i mig ge mig ut på en liten joggingtur. Jag har lite abstinens efter att inte ha sprungit på en hel vecka och så "ska jag ju ändå duscha".

    Kram på er allihop!

  • Tinga

     


    Lapinette skrev 2010-08-19 22:40:08 följande:
    pb - om det är en karl till som inte hänger med i konversationen så är det ok men i Sthlm var Tingas make ute och lunch med ett gäng tjejer som bara pratade om vad som hänt inne på BT den senaste tiden. Kan inte ha varit skoj att lyssna på eller att ens försöka konversera om.

    Det gjorde inget att han inte hade full koll - han hade ju koll på barnen istället, så att JAG kunde prata.

  • Tinga

    Jag bröjar med att varna för att jag kommer att ställa sjuttiotretton olika frågor om vad som hänt den senaste tiden, men pallar ni inte med upprepningen får ni väl helt enkelt låta bli att svara.

    September – usch vad trist med din negativa magkänsla. L Kram!

    Hattis – under min semesterkarusell måste jag ha missat vad som hänt dig; blev den lilla blödningen ett missfall? Tolkar ditt inlägg om test på dag 3 så. Varma kramar isåfall! 

    Oupsie – har jag missat något allvarligt som hänt i samband med din graviditet? Tänker på KUB-inlägget som jag inte riktigt hajjar.  Och jag vill också gärna se en pdf på ert tilltänkta hus. Nyfiken på var det ligger också – är det här i stan? Och tänk att du redan är i v. 16; hjälp, vad tiden går! Precis som Snaily började jag också känna fosterrörelser ungefär vid den tiden.

    Muggles – när är det dags för FET för dig? Förstod att du inte ser fram emot det, så jag skickar en kram.

    Cicci – vad skönt att det lugnat ner sig mellan maken och dig igen.  Jobbigt om det jämt ska vara en strid med den man lever tillsammans med. Kram!

    Ore – men hjälp, vilka grannar ni har! Kan tänka mig att du ser fram emot att flytta till huset och bli drottning över din egen tvättstuga! Har ni något inflyttningsdatum, förresten? Läste lite till, så nu hittade jag svaret (som väl inte var något svar egentligen. )

    PB & Piggelin – åh, vilken nostalgi när ni pratar Wahlströmsböcker! Sådana lästes det mängder av i min barn- och ungdom. J När det gäller Piff & Puffs läsande i framtiden har jag bestämt mig för att all läsning är bra läsning, oavsett vad de läser. Jag kan inte fatta hur det kan vara så hemskt att läsa Wahlströmsböcker – det är ju bra mycket bättre än att inte läsa alls, tycker jag.

    Piggelin – så mysigt med en helg på Karnelund! J Maken och jag tänkte också att vi skulle försöka få till det vid tillfälle, men just nu är vi mest sugna på att åka till London en långhelg i höst, om vi kan få till barnvakt. Maken och jag blev inte så impade av London vid vårt besök där, men det var 10 år sen och vi har besökt väldigt många andra storstäder sen dess, så det vore kul att ge det en chans till.

    Lappis – nä, hotellet i Växjö var helt OK. Har för mig att det var Cardinal det hette; vi valde iallafall det som rekommenderades på PM:s hemsida. Krypavstånd! Och vi bodde där en lördagskväll, men det var hur lugnt som helst, trots att vi hade ett hörnrum, med ena sidan mot gågatan. Det beror kanske på vilken säsong det är; vi var ju där i april och inte i juli som Telis. Vet inte hur stark Växjös dragkraft som turistattraktion är.

    Kängu – vad drygt med Rus feber, men skönt att den börjat gå åt rätt håll nu. Puff hade en sejour i våras när han var feberfri på morgonen, men hade runt 40 graders feber på kvällen. Efter 5 dagar åkte vi till barnakuten och då visade det sig att han hade dubbelsidig öroninflammation. Fast sen tog det ändå ett par tre dagar till innan febern försvann, trots penicillin.

    Nenne – undrar varför jag oroade mig för att Pricken skulle komma så tidigt att jag inte kunde träffa dig förra söndagen? Tack för brödreceptet! Idag har jag bakat lantbröd och jag blandade i pumpafrön för att göra det lite matigare. Pumpafrön är jättegott i bröd, tycker jag.

    Intressant diskussion ni haft kring galleriet, anonymitet, osv. Jag håller med om att man som ny inte bör få tillgång till galleriet bara så där, utan man får allt ”bo in sig” i tråden ett tag först. Runt ett halvår kan väl vara en vettig tid, som inte behöver vara skriven i sten i alla fall heller.

    Här har vi haft en riktigt produktiv helg och hunnit med lite av varje. Känns skönt att få undan lite praktiskt fix innan dagis och jobb drar igång imorgon. Piff & Puff börjar på nytt ställe, så det blir inskolning i tre dagar först. Har förstått att flera av er här inte är så nöjda med 3-dagarsinskolning, men med Piff & Puff funkade det toppen när de började på dagis i januari och jag hoppas det blir detsamma den här gången (har ingen anledning att tro något annat).

    Igår planterade jag höstblommor i utekrukorna. Det känns lika vemodigt varje gång det är dags för det, samtidigt som hösten är en skön tid också. Det värsta tycker jag är att tiden går fortare och fortare för varje år, så man hinner väl knappt blinka innan Piff & Puff är tonåringar. Säger jag samtidigt som jag ser fram emot att de blir lite äldre, så att vi kan slippa detta eviga matelände.

  • Tinga

    Hej Lunagarden och välkommen hit!

    Piff & Puff är två år gamla tvillingpojkar som föddes tre månader för tidigt. Det har varit krångel med maten sen dag 1, vilket är vanligt med för tidigt födda. Jag orkar inte dra hela historien nu, men Piff har bl a haft sond under 9 av de 12 senaste månaderna, och står under hot om knapp på magen (har inte gått upp något i vikt de tre senaste månaderna, när han på prov varit utan sond). Hänger du kvar här lär du höra mer om det här!

  • Tinga

    Piggelin - jo, det är jag också som varit på Karlaby Kro. Men då var det jobbet som betalade. På Karnelund får man ju två dygn för samma pris som man får ett på Karlaby, så jag hade definitivt hellre valt Karnelund.

    Nenne - spännande med startad(?) förlossning.


    Telis & Lappis - åh ja, visst är Svenssons i Lammhult en fantastisk affär. Maken och jag var där när vi var i Småland i våras. En våt dröm om man älskar möbler och inredning.


    Piggelin igen - va, ut i solen? Här har det spöregnat större delen av dagen. Fast just nu håller det uppe, så jag ska passa på att ta en joggingtur. Piff & Puff får följa med i vagnen, så att de också kommer ut en runda idag.

  • Tinga

    Oh, men Nenne; jösses så spännande att följa dig live så här! Stort lycka till! Fast jag är säker på att du kommer att klara det galant. Tänk att det nu ska komma ut en liten (stor? ) bebis ur den där kanonkulan till mage.

  • Tinga

    September - kram till dig också, och en portion tålamod så att du härdar ut till VULet på torsdag. Hoppas så att det fortfarande är som det ska därinne.

  • Tinga

    Snorkis - jag beundrar dig verkligen som orkar höra av dig till oss, samtidigt som jag är tacksam för att du vill berätta din historia, som berör något alldeles otroligt. Många kramar!

Svar på tråden Livets toppar och dalar