• Telis

    september, lilla tjejen kan inte ha varit ett "one-off", har det lyckats en gång måste det finnas alla  möjligheter till ett syskon när du inte är äldre än vad du är. Men resan dit kan ju vara riktigt skitjobbig. Tummarna hålls förstås hela tiden!

  • Telis

    Snorkis, om du läser, jag tänker på dig i stort sett varje dag men idag på Sigrid-dagen skickar jag lite extra tankar och kramar!

  • Telis
    BrudSommar2006 skrev 2010-09-15 10:16:24 följande:
    Fast Telis, jag fick inte den där länken att fungera ändå. Det händer ju ofta att BT-länken hamnar först så den har jag lärt mig radera vid behov men faktiskt så kom den inte upp före den här gången utan det blev error ändå.
    BS, då gjorde du nog inte som jag sa? Man måste högerklicka på länken, välja Copy link location (eller vad det heter i Explorer), kopiera in länken i ett nytt fönster och sen ta bort adressen till BT. Jag antar att du bara klickade på länken?
  • Telis

    Förlåt i förväg för ett argt inlägg.


    Kan vi inte alla lova varandra att vi inte kommenterar saker här som vi sett på FB eller som någon berättat muntligen el dyl? Om Frejis hade velat att vi skulle kommentera här så hade hon ju skrivit här, det är ju så otroligt onödigt att kommentera här när hon inte har gjort det själv! Inboxa henne eller kommentera på FB istället! 


    Jag har själv blivit outad här med mitt namn, var jag bor, när jag fyller år osv och jag är så j-a trött på det. Bara för att en del berättar vilka detaljer som helst om sina egna liv, hur jäkla svårt kan det vara att begripa att andra vill vara mer anonyma och mindre personliga?!


    Jag håller till viss del med om att man bör tänka på vad man skriver på FB också men det är ändå en j-a skillnad. På FB är det bara mina vänner som kan läsa vad jag skriver, här är det hela världen. Jag tycker att vänner inte *borde* sprida vidare vad jag skriver på FB. Tyvärr är väl en del vänner alldeles för glappkäftade så därför måste man kanske tänka sig för vad man skriver där också men egentligen tycker jag inte att man ska behöva det. Det BORDE vara självklart för folk att inte kommentera på nätet vad man skrivit på FB (annat än på FB förstås) eller i mejl eller berättat muntligen.

  • Telis

    Först ett stort förlåt till alla för att (om) jag lyckats få BS att hoppa av, det var aldrig min mening!


    Det har inte varit min mening att hoppa på någon enskild. Jag har bara försökt säga att jag tycker att vi kan visa varandra lite respekt vad det gäller hur mycket man vill avslöja här. Det kan inte vara så svårt att fundera på vad man skriver om andra och om den personen vill det.  Är man osäker är det ju bara att låta bli att kommentera.


    Vad det gäller diskussionen idag så har jag inte propagerat för ett stängt forum, bara att vi ska tänka till lite innan vi postar eftersom det ändå är ett öppet forum. Det kan väl ändå inte vara för mycket begärt?!  


    Men det är ju ett öppet forum så kanske är det jag som har fel och är på fel plats. Jag kanske också borde tacka för mig och smälla igen dörren på vägen ut.


    Vad det gäller det muggles skrev så är ju problemet att vi har olika uppfattningar om vad som är "smart". Det är ju också en viss skillnad mellan "jag såg på FB att du också åt spaghetti till lunch, gott" och "jag såg på FB att din pappa har gonorre och din mamma åkt fast för förskingring, trist läge". Men jag ser inte heller vitsen med att kommentera FB-saker här. Varför inte göra det på FB? Annars blir det ju som idag när inte alla har FB och undrar vaddå, vaddå och så ska det inboxas till höger och vänster.


    Det är ju SJÄLVKLART att var och en ska få skriva om precis det han eller hon vill så länge det inte rör någon annan som inte vill bli skriven om. Jag fattar faktiskt inte problemet med det.

  • Telis

    linvand, klart att du ska känna dig välkommen! Som jag försökte säga så gällde aldrig min diskussion ett stängt forum, bara att vi ska respektera varandra här inne!

  • Telis
    Parnassia skrev 2010-09-15 21:05:03 följande:
    Ang "sekretessen" Jag tycker inte att tråden ska stängas helt för jag tror som andra skriver, att dynamiken går förlorad isf. Jag skrev om en låst tråd, men det skulle isf bara vara som ett komplement, istället för inboxningar och/maillistor. Men jag är som sagt inte säker på att det är en bra väg. Vi kanske har det bäst som det är. Men att tänka sig för innan man skriver är en självklarhet tycker jag. Och så är det alltid, vad man än skriver om. Att uttrycka sig i text är SVÅRT. Jag tycker att det är trevligt här! Vi får ta varandra för vad vi är bara och tänka på respekt och försiktighet. Så som det är i livet i stort med andra ord. Kram!
    Ja, precis!!

    Och jag ber återigen om ursäkt om JAG brast i respekt för att jag var upprörd förut. Det är svårt som sagt.

Svar på tråden Livets toppar och dalar