• Telis

    Livets toppar och dalar

    AM, jag såg på FB att du har pirr som vän - vet du hur det är med henne? Jag tänkte på henne häromdagen och undrade hur det gått med illamåendet. När är (var? ) hennes BF nu igen? *senil*

  • Telis

    Vickan, det behöver du inte heller. Jag undrade bara om hon mådde bra.

  • Telis

    snaily, aha, vad spännade. Hoppas att hon kommer in och uppdaterar oss sen då!

  • Telis

    Grattis Parnassia! Det låter ju jättebra! Vad skönt att inte behöva börja förrän i januari.

  • Telis

    Tinga, och ett försiktigt grattis till ätarkillarna! 


    AM, herregud vilka saker barn kan kläcka.


    På tal om bisarra saker så var intervjun igår helt bisarr. Men det vill jag inte ta här så det får bli på brunchen.


    Jo, jag tror (peppar, peppar) att jag är hemma på det sättet att jag får jobbet om jag vill ha det, dom har ju sagt att dom ska komma med ett erbjudande efter den här sista intervjun. Men det återstår ju att se hur det blir med lönen. Jag har en väldigt bra lön idag så jag förstår vad dom menar men visst skulle det vara trist att behöva gå ner i lön.

  • Telis

    Lappis, jag har sex veckors semester idag och på det här nya företaget har dom fem veckor så dom tycker nog att det är en löneförmån om dom ger mig sex veckor men eftersom jag redan har det så tycker ju jag att det bara är plus minus noll. Betald sjukvård har faktiskt alla på det nya jobbet så det är inget att förhandla sig till. Det får man väl räkna in i och för sig - fast jag hade ju hellre tagit högre lön. Eller åtminstone den lönen jag har idag.

  • Telis

    Jo, jag vet att jag har det bra idag så därför är jag beredd att gå ner lite i lön. Med betoning på lite. Dessutom är det ju som AM säger, man kan ju ta det och sen byta om man verkligen inte är nöjd.


    Jag har inte fått någon siffra än, jag väntar med spänning.


    AM, jag har en liten öppning på ett konsultbolag också men dom anställer först när dom har uppdrag och det är ju ofta så att kunderna hör av sig på fredagen och vill ha någon på måndagen.

  • Telis
    muggles skrev 2010-10-21 11:27:49 följande:
    Varför är det så omöjligt att få en hög lön då? Tänker tex på en av mina tjejkompisar som jobbade som teamledare på Ericsson (numera är hon gruppchef). Hon hade en i sitt team som var exakt lika gammal, med exakt lika lång erfarenhet, men han hade ingen avslutad examen (de hade samma utb.nivå men han saknade några poäng så han kunde inte plocka ut examensbeviset). Han hade dock flera tusen mer än henne i lön! Fast hon hade högre befattning och mer ansvar pga att hon var hans teamledare. Anledningen var att han hade kommit från Ericsson i Skövde och där haft en högre lön och då kunde de inte sänka hans lön när han började i Göteborg. Men de kunde ju ha höjt hennes... Sånt gör mig så förbannad! Så, varför skulle inte du Telis kunna få en högre lön än de andra i företaget?
    muggles, jag håller med! Varför skulle inte jag kunna få en högre lön?

    Nej då, du är inte jobbig, det är bra med lite pepp!

  • Telis

    Lappis, ja precis! Men just nu tror jag att jag tackar nej om dom ger ett riktigt skambud men går med på en liten lönesänkning. Det verkar ändå vara ett riktigt kul jobb och bra företag och det är ju värt mycket! Och stämmer inte det så är det ju som AM säger, det är lättare att hitta ett annat om man redan har ett.

Svar på tråden Livets toppar och dalar