• Lapinette

    Livets toppar och dalar

    porchez - nej, det är inte så andra länder. Pratade faktiskt om det när vi var på bröllopet i Cannes för mannen som satt bredvid mig var från Texas. I USA skriker man gärna ut vem man röstar på som president. När vi var där förra sommaren så satt det dekaler på var och varannan bil och det vi pratade med utmed vår resa tog gärna upp ämnet politik och deras ny president Obama. Vet inte riktigt hur det är i Frankrike ... tror nog de är mer som oss fast de diskuterar gärna politik ... så man förstår vad de röstar på utan att man nämner själva partiets färg.

  • Lapinette

    Cicci – en av mina kompisar var på invigningen av Ostron och Champagnebaren nu i veckan och jag frågade maken om han var intresserad men han svarade dock att han har ätit årets konsumtion av ostron när vi var i Cannes … vi beställde ju en skaldjur och det var nästan enbart räkor och ostron och jag är inte så förtjust i ostron så han satt i sig nästan allihop. Stackarn !


     


    Klockan 11.30 Östermalmstorg funkar för mig … och desto bättre eftersom det blir närmare jobbet .


     


    Telis – härligt med fredagsmiddag ute och en exemplarisk Televinken. Tack för den underbara musiken också (Idol).


     


    Tinga – härligt med London! Jag kan komma med lite tips. 

    Har precis hafsat mig fram på otroligt dålig franska med svärmor. Det är hennes födelsedag idag.

  • Lapinette

    Vill också ha en tjej och tror även att min mamma (blivande mormor) drömmer om det då de (både hon + henne sambo) enbart har grabbar som barnbarn. Min mamma som är sömmerska och allt och alltid sydde en massa söta klänningar till mig som liten. Ja, ja ... försöker ställa in mig på att Sydkorea = en kille. Och jag har faktiskt accepterat det .

  • Lapinette

    AM - tell me om du tyckte om vinet. Alltid trevligt med lite vintips. Själva hamnade vi på Regeringsgatan och kom ut med en Pomerol (samma fast en betydligt yngre som den vi drack på min födelsedag förra året på OK) ... jag kände igen etiketten eftersom jag fick med mig den hem som minne. Sen blev det en Paulliac som vinexperten tipsade om, en ny champagne vi aldrig hört talas om och så en Winston Churchill (Pol Rogers dyrare polare). Kan säga att det blev ett dyrt besök.

    Ikväl blir det Sancerre igen för här ska ätas chevre och röding ... fast inte tillsammans. Sen lär det bli några avsnitt till av Mad Men. Ska erkänna att jag efter de första typ 5 avsnitten kände mig ganska likgiltlig. Jag hade då ännu inte gråtit eller skrattat och jag vill bli berörd ... ja upprörd har jag blivit! men nu känns det som den börjar komma igång.

  • Lapinette

    snaily - din stackare!!! Förstår att du inte alls är social men skönt att ni varit inne och kollat.

    Smint – vi var där, Fotografiska, i början av sommaren och det var också galet med folk men en otroligt bra utställning.  


    Rödingen las in hel i ugnen med en massa örter och citronskivor i. Så gillar vi att äta fisk. Till detta gjorde jag denna gång en vanlig ratatouille.


     


    Tinga – då glömde jag nämna de tre paren med jeans vi kom ut med från Levi’s Store . Tror vi skippar Växjö … och spenderar pengarna i Stockholm istället . Jag bjöd även maken på lunch på Riche så det blev en riktigt mysig dag på stan. Och nej, inget speciellt som ska firas bara att Regeringsgatans Systembolag är sååååå jäkla bra (de har speciell hörna där man får expertishjälp och där de riktigt fina vinerna och champagnerna står). Tyvärr eller rättare sagt det är nog riktigt bra (ekonomiskt) så hinner vi inte gå dit så ofta.

  • Lapinette

    Jag har aldrig kissat rött efter rödbetor .. eller så är det för att jag inte äter några större mängder och väldigt sällan (eftersom maken inte gillar just rödbetor).

  • Lapinette

    Cicci - inte varit där på 5 år! Fanns det ens då?? De har viner som inget annat Systembolag har och man tar en nummerlapp och får verkligen expertishjälp. Maken har självfallet kollat upp vinet och champagnen han rekommenderade oss sen vi kom hem och de får bra omdömen. Nu vill han dricka champagnen innan onsdag för hans mamma åker till Champagne och om den är riktigt bra vill han att han ska köpa en kartong till oss ... vi har redan beställt Diebolt-Vallois.

    Åter igen ... KRAM till snigeln.

  • Lapinette

    Nej nu kallar maken, soffan och Mad Men .

  • Lapinette

    På Ica Dalagatan fick man också gå och ta lappar själva ... brukar ta med mig en hel bunt men eftersom det bara var jag och maken där kändes det en anings onödigt . Håller med i mycket det ni skrivit om valet och blocken idag och hade liknande diskussioner med min mamma + sambo. Mammas sambo har tidigare röstat på sossarna men han bara kan inte göra det längre pga två skäl.
    - kommunisterna i samma block
    - Mona Sahlin som stadsminister
    ... sen blev det ju extra bra för sämjan därhemma att han bytte block

    Jag och maken har haft en härlig dag ute i Saltjsöbaden. Promenerat, ätit lunch på Grand Hotel och sen shoppat lite i Sickla (hade ju häftena med 20 % rabatt kvar sen förra helgen). Det blev ÄNTLIGEN ett varsitt par cykelskor till spinningen. Vet inte i hur många år vi diskuterat att vi ska köpa detta.

Svar på tråden Livets toppar och dalar