Gluten- och laktosfritt!
Hej alla i bröllopstankar!
Jag har en fråga. När ni bröllopsplanerar och bestämmer meny och tårta, tänker ni på allergiker då, eller kör ni allt "vanligt" så att säga?
Hej alla i bröllopstankar!
Jag har en fråga. När ni bröllopsplanerar och bestämmer meny och tårta, tänker ni på allergiker då, eller kör ni allt "vanligt" så att säga?
Okej, jo jag vet vad du menar, har själv lidit av en ätstörning i flera års tid. Men jag tyckte att i detta fall så förstod man vad hon menade, så iallafall jag tog inte illa upp utan tänkte inte ens speciellt på det
Vi kommer att ha specat i inbjudan att man får anmäla ev allergier mm samtidigt som man anmäler om man kommer, som vi sen vidbefodrar till catering firman. Vi har själva en son som är laktosintolerant, men han kommer att få ta en tablett (lactras) vid tårtan annars har vi valt mat som är laktosfri. Vi vill att alla på bröllopet ska njuta av både mat och fest så detta är en viktig fråga tycker jag!
vi gjorde likadant. då vet man från början hur många som är allergiska och hur man ska lägga upp det. bättre det än att folk kommer successivt och säger att dom är allergiska, eller att man måste fråga folk, att skriva det i inbjudan är nog det bästa
Om teorin att koka mjölk skulle ta bort laktosen stämmer skulle man ju inte behöva köpa laktosfri mjölk.
Dock skall sägas grädde innehåller så mycke fett att det inte blir samma irretation på tarmen som när man dricker mjölk när man är laktosintolerant.
Vi kommer att ha 2 laktosintoleranta och 1 som är mjölkproteins/soya allergiker på vårt bröllop (vår son och mina brorsbarn)... Vi kommer själv att fixa bakelser till dem som ser ut som bröllopstårtan, även till min mormor som har diabetes...
När det gäller maten så hat jag fått höra från de cateringfirmor som jag pratat med att det inte kommer att bli några problem alls....
Dessutom kokar mjölken inte vid 60 grader, på sin höjd sjuder den... (refererar till tidigare inlägg där det "tipsades" om att mjölken skulle värmas till 60 grader i 10 min för att avlägsna laktosen).
En duktig kock ska helt klart klara av att byta ut de ingredienser gästerna är allergiska mot, speciellt om det är något så pass vanligt som mjölk, oavsett om det är mjölkallergi eller intolerans.
Diabetiker kan ju oftast nuförtiden äta samma sak som de andra gästerna (genom att de kan reglera sitt insulin rätt bra). Givetvis gäller detta inte alla diabetiker, men en hel del kan äta en liten tårtbit (med socker) utan att bli inlagda på sjukhus.
Som allergiker blir jag glad över att se att så många verkar vilja anstränga sig för sina gästers skull och se till så kökspersonalen fixar något för alla
Jag har mjölkprotein, laktos, röda färgämnen mandel och nöt allergiker på mitt bröllop.
Jag gör så att de får en liten special portion av det de tål. Så äter vi andra det som serveras.
Att vi allergiker fick sitta i ett hörn med potatismos och bröd rörde ju inte DEM i ryggen, för de hade ju faktiskt dekorerat hela lokalen och fixat halva dagen för att alla skulle få en trevlig kväll.