• Piggelin1

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Haha - alltid lika kul att överraska


     


    Kapellösa - helt rätt! Det blir kombinerad vigsel & dop, i februari närmare bestämt!


    Hmm, vill ligga lite lågt med detaljerna just nu - förutom familjen är det nästan ingen som vet om det, & mannen vill ligga lågt & inte berätta det alls innan vi är "på andra sidan". Planen är att köra fest med vänner vid ett senare tillfälle.


    Men jag tror att det kan bli riktigt bra! Lokal bokad, tyg till klänning inköpt (& sömmerska anlitad), präst bokad, inbjudningar skickade för en vecka sen (min mamma var alldeles gråtfärdig när hon & pappa ringde upp efter att ha hämtat in posten förra tisdagen!), förhoppningsvis är make up fixad (kompis som är utbildad hudterapeut i grunden - hon skulle bara dubbelkolla datumet så att inte en mässa kommer emellan), menyförslag har vi fått & ska träffa kökschefen efter jul. Ring har vi börjat kolla på osv. Angenäma bekymmer


    Nu MÅSTE jag äta lunch, måste ju snart väcka upp lilleman för att hämta dottern...

  • Piggelin1
    kängu skrev 2010-12-06 13:01:35 följande:
    Ang. lilleman, kan du inte promenera o hämta Amanda och trycka ner lilleman i vagnen inlindad? Fast det kanske är för långt?
    Hade kunnat funka, om det inte var så att han bara har blöja under filten... Bodyn blev blöt på ärmen & axeln när jag ammade senast & tänkte att det blöta kanske var ytterligare ett irritationsmomment för goingen...
  • Piggelin1
    kängu skrev 2010-12-06 12:53:27 följande:
    Piggis för bövelen, nu slutar du amma och sätter dig och skriver klart så vi kan få veta NÄR, VAR, HUR samt vilken färg ska jag ha på min tärnklänning???
    Haha, du är för GO, Kängu

    Ska fundera på tärnklänningen

  • Piggelin1

    Faktum är att vi haft planerna/tankarna sen i slutet av sommaren ngngång, det där att kombinera dop & vigsel, men det är först nu senaste 1½ månaden som planerande tagit fart på riktigt.


    Näe, vad gör jag här?! Marsch till dagmamman

  • Piggelin1

    God förmiddag!


    Jeeesus vad ni skrev igår! Hur mkt som helst som jag vill kommentera, men tyvärr räcker ofta inte tiden riktigt till. Men hänger med i det ni skriver hyfsat - tur jag har en mbil numera som jag enkelt surfar med... Senast vid femtiden i morse när jag satt i sängen & ammade, så läste jag lite... Lilleman käkar minst 20 min varje gång, så det är lite tid som går där...


    Snabel-Sofie - apropos HM's amningsplagg. Kan bara instämma i kören - heeelt värdelösa. Köpte ngn topp förra gången, men använde nog bara en eller två ggr. Sen gick jag över till Boob's, som nu kommer till heders igen. Saknar iofs amningslinne, de tre jag har är långärmade toppar. Får se om jag ger mig ut & kollar efter det endera dagen.


    En kul grej förresten, har hållit på att tappa mina mammajeans senaste dagarna när jag varit ute & gått (samma jeans som jag inte kunde använda alls sista 1½ månaden av graviditeten), så nu idag vågade jag testa att dra på mig mina vanliga svarta jeans (om än de största i garderoben) - det gick!   Ställde mig faktist på vågen & såg att jag bara har drygt 2 kg kvar - gött! Om det fortsätter ner är det ju bara trevligt, samtidigt som jag vet att den dagen jag slutar amma, så lär jag gå upp igen & då blir det definitivt slut på sötebrödsdagarna, bokstavligen Så för sista gången ngnsin så passar jag på att fika typ hur mkt som helst  just nu


    På tal om julefterrätter, denna gjorde jag förra året - kanongod!


    www.recept.nu/1.314090/monika_ahlberg/kakor_tartor/cheesecake_med_pepparkaka


    I söndags när vi var hos några kompisar fick vi denna - annorlunda, men väldigt väldigt god: www.ica.se/recept


    Fick även tips om denna, vilket gjorde mig lite nyfiken: www.ica.se/recept


    ...och så prenumerar jag på ett nyhetsbrev från AlltOmMat med, där fanns denna länken häromdagen: www.alltommat.se/jul/julens-goda-tartor-1.48682


    Gottegris??? Jag??!!


    Postar innan allt försvinner eller ngt...


     

  • Piggelin1

    Det skulle ju varit en efter Snabel-Sofie!!

  • Piggelin1

    Julklappar - Amanda & Lilleman har tio (!) kusiner bara på min sida & så alla vuxna med respektive på det, så vi lade ner julklappar oss vuxna emellan på min sida för säkert tio år sen. Även på kusinfronten (A's & lillemans) börjar det tunnas ut, eftersom vi inte ses så många över jul ändå.


    Så länge jag själv inte hade barn, så fick jag oftast ngt i julklapp av mina syskonbarn, eftersom jag gav dem. Kan sakna det lite grand, & hålla med Telis till viss del, men samtidigt, att köpa uppemot 25 olika julklappar bara till min allra närmaste familj (& då är inte ens mannens inräknad) , det blir bara för mkt. Den där tärningsleken tycker jag verkar rätt kul, men tror inte att min familj är så sugna på det, om inte annat så är det så många år nu som vi syskon med resp. inte köpt till varandra.


    Jag vill också ha en Klockis-julklapp förresten


    På tal om närmast sörjande, det är ju det vi kommer att köra på vårt lilla familjebröllop/dop - men ändå blir vi minst 30 pers Det kostar på att ha stor familj - men KUL!


    PB, alla kramar i världen till dig! Ska försöka komma till skott & maila dig


    Hattis - vilken otroligt okänslig & korkad kommentar & fasen oxå att du inte hade en chans att värja dig/ge svar på tal!


    Klockis - mängder med kramar till dig med - det MÅSTE få ta tid detta, för dig. Att handla förhastat & överilat när ni har så lång historia tillsammans är bara dumt tycker jag. Oavsett hur livet blir i slutänden, så får du stöd av alla goa människor här!

  • Piggelin1
    snaily skrev 2010-12-08 10:25:55 följande:
    EgoVet att det är för tidigt att gnälla över dålig nattsömn, men nu gör jag det ändå Fasen vad dåligt jag sovit inatt, igen!Idag ska jag till barnmorskan på eftermiddagen, vill att det ska vara sista besöket hos henne på ett bra tag nu!
    Du har alla mina sympatier Snigeln, eftersom jag råkade ut för samma sak alldeles nyss... Plus att jag blev stressad av att alla sa att det är så himla viktigt att VILA & SOVA MYCKET innan förlossningen - men om man INTE KAN det då?!
  • Piggelin1

    Nähäpp, nu ska jag gå & titta till lilleman, han borde vara hungrig nu & ligger & snarkar i vår säng på övervåningen.


    Tänkte spana in veckans avsnitt av Halv åtta hos mig på Tv4 Play nu - en gammal kursare till mig är med denna veckan, tydligen är det han som ska laga maten ikväll. Trodde att han skulle tillhöra en "sthlms-vecka" eftersom de bor där, men så var inte fallet tydligen. Ngt med sommarstuga på Öland om jag förstod det rätt. Ingen jag umgås med, men träffade honom på en fest häromåret, & har lite koll via FB, eftersom jag är "vän" med hans fru (också kursare).


    Nu HÖR jag lilleman -måste avsluta!

  • Piggelin1
    fru AM skrev 2010-12-08 11:07:16 följande:
    EA: vad tror du om detta (letade upp det innan jag frågade dig efter recept): hemmakonditor.se/recept/visa-recept/vit-chokl...
    Låter ju grymmegott! Länk sparad

    Klart vettigt det där med att öppna en i taget. När jag växte upp delade vi ut alla julklappar först & alla fick lyssna på alla rim, & först när alla var utdelade, då började man öppna & då var det bara en person i taget som öppnade sina julklappar.


    Första julen med mannens familj blev jag så förvånad/chockad - hade inte tänkt på att man kunde göra på annat vis - där delade man ut alla snabbt & lätt (inte ett enda rim) & sen öppnade alla allting samtidigt. Skittrist! ...men har faktist inte nämnt det för mannen, men nu med lite stöd i ryggen av era andra härinne & era traditioner, så ska  jag göra det

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!