• Piggelin1

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    snaily skrev 2010-12-08 11:42:47 följande:
    Avundsjuk - jag hade också BF i måndags!Just nu känns det som Ynglet tänker stanna där inne för evigt. Eller långsamt bara försvinna i tomma intet och snart kommer alla, inklusive jag själv, ha glömt att jag nånsin var gravid. MSWNej, vad trist med kanske ännu en jobbig operation!!
    Been there, done that, got the t-shirt Grannen här på gatan hade BF några dgr efter mig, hon fick flera veckor före mig. En tjej på jobbet samma sak...

    Men kanske en liten tröst, om du går över mer än en vecka - då började jag resignera & då kändes inte riktigt lika jobbigt. En väninna som också gick tio dgr över tiden sa precis det till mig & jag tyckte det stämde bra. Fast jag hoppas förstås att du slipper vänta så länge!


     

  • Piggelin1

    Hej hej,
     första inlägget från mig i nya layouten Vad fult & plottrigt det är - fst det diskuterade ni väl sådär 100 sidor sen eller så...

    Försöker läsa hyfsat mkt av det ni skriver, men tyvärr dåligt med tid & möjlighet att kommentera...

    Snaily - Amanda var vaken i långa pass också i början & jag blev TOKIG & urstressad minns jag. Vi lade henne i vagnen & körde med vagnen över en tröskel för att försöka få henne att somna - ibland gick det, ibland inte. Tyvärr finns det nog inte så mkt annat att göra än att vänta på att det ska gå över & hon fattar vad som är natt om ett tag.

    Denna gång har vi begåvats med en pojke som somnar om nästan direkt på nätterna när jag ammat & det är grymt skönt. Liksom att jag själv denna gång somnar om mkt snabbare & lättare än med Amanda.  Då vaknade jag/fortsatte jag vara vaken för minst lilla ljud, nu är det nästan tvärtom, får kämpa för att hålla mig vaken Kroppen verkar ha fattat galoppen bättre denna gång.
    På dagarna ammar jag inte superofta, men kvällstid så känns det ibland som oavbrutet, dvs ammar mest hela tiden. Ser till att amma honom en extra gång vid 23-24-tiden & sen sover han ofta minst 3 timmar & då funkar det för mig att hålla ihop mentalt. Mannen lämnar Amanda de tre dgr i veckan som hon är hos dagmamman, så då kan jag sova ikapp lite på morgonen med - otroligt skönt. De dgr hon är hemma så får hon ofta titta på bolibompa en stund, så halvsover jag lite till även då...

    1Up, har nog inte sagt hej till dig! Välkommen! Såg på FB att en av dina släktingar (ni hade samma efternamn) är vän med en kompis till mig

    Såg att ni pratade sockars vara eller icke vara i förra veckan - jag gillar pyamasar med fötter. Men det jag skulle säga var att häromveckan fick vi ett litet paket med posten från några kompisar i Skåne, som innehöll ngt som kallades SockOn's Inte använt dem ännu, men verkar fiffiga (& typiskt amerikanskt!).www.sockons.co.uk/ (fast nu såg jag att länken var brittisk...)

    Håller på att koka denna kolan nu, lite annorlunda sådär, men gjorde mig nyfiken
    www.recept.nu/1.303928/lisa_lemke/efterratter_godis/agg_mejeri/mangochutney_kola_med_vit_choklad

    Måste nog avsluta. Lilleman är på G att vakna hör jag. Kram på er allihopa!

  • Piggelin1

    Hej hej,
     sorry om mitt inlägg lät lite väl klämkäckt igår.

    Snaily - skickar en massa massa kramar, låter verkligen skitjobbigt Kan bara skriva under vad andra så klokt redan skrivit.  Jag åkte på en liten släng av det, som de flesta andra & sen fick jag en rejäl dipp långt senare, strax innan Amanda fyllde 1½ år.

    Klockarbol - OMG, vilken offer-/det -är-synd-om-mig-kärring till svårmor du har Snacka om att göra sig själv till offer heeeela tiden. Förstår verkligen att du lackar ur!

    Har varit hos tandläkaren med Amanda idag, hon var skraj när vi kom dit, men tinade upp sen. Pärlan-i-näsan-incidenten för en månad sen sitter i (tandläkaren huserar i samma lokaler som vårdcentralen & hon könde igen sig).
    Ni som inte varit på treårskontroll hos tandläkaren ännu, fick tips om denna sajten att kolla på med barnet i förberedande syfte. Amanda tycker den är kanon!
    www.sjukvardsradgivningen.se/barnavd/tandindex.html

  • Piggelin1

    Kapellösa - kul med brudklänning! Själv köpte jag tyg till både mig & dottern för några veckor sen tillsammans med hon som ska sy åt mig/oss!
    Kul historia bakom ditt nick föörresten

    Här har annars lugnet (OTROLIGT välkommet)  infunnit sig sen några minuter tillbaka. Amanda ligger & vilar lite i vår säng (hon har slutat sova middag, men vill gärna vila lite ibland) & lilleman (tror jag) har precis somnat i babysittern. Strax före lunch var det mindre lugnt. Laga lunch samtidigt som en styck lilleman var superupprörd & skrek, en styck dotter som visade sig leka med vatten i badrummet på övervåningen & blev genomblöt... Tur att hon är hyfsat stor & kunde plocka fram nya kläder åt sig själv iaf... Glamour mon amour

  • Piggelin1

    Skenet bedrar - lilleman sover inte alls...

    Ha det så länge!

  • Piggelin1

    PB,
     
    Kan inte låta bli att le åt din beskrivning, även om jag vet att du är SKITförbannad! ...eller just därför kanske?
    Igenkännandet finns där...
    Ok, kanske inte just ang dammsugning, men annat. Som tex att det fortfarande kan ligga grus/skräp kvar på golvet efter att mannen våttorkat golven (ngt vi gör väldigt sällan...) - hur lyckas man med det?? Eller att man köper en stor fin gran & helt mjissar att den behöver vatten typ två ggr om dagen, så att den börjar barra, fastän det är en sort som inte ska barra...

  • Piggelin1

    Kapellösa - nu fick jag en minnesbild i skallen när du skrev det om din pappa & skrynkelfira skjortor. Ett gammalt ex till mig (även kallad Stugmannen, en del här har hört talas om honom förut...), han försökte få mig att stryka hans skjortor redan tidigt i vår relation, för han hade minsann aldrig strukit skjortor i hela sitt liv. Först hans mamma, sen flickvänner/sambos. Av ren självbevarelsedrift så VÄGRADE jag från första strund att göra det, av ren princip! Sen minns jag att han under mkt stånk & stön gjorde det ngn gång, men jag fortsatte hårdnackat att stryka åt honom - han fick väl lära sig alternativt lämna in dem på tvätt, om det nu var så jädra jobbigt...
    TUR att det inte är honom jag lever med
    Mannen min nu, skulle jag kunna stryka åtgn gång då & då, men det är ju bara för att jag vet att han i så fall skulle göra ngt annat åt mig istället (fast nu gör jag i princip aldrig det ändå, eftersom han alltid lämnar in dem för tvätt & strykning....). Ge & ta typ! Det begreppet var helt främmande för Stugmannen, liksom all förmåga till empati.

    PB - du ska INTE göra hela huset nu! Våga vägra! Sambon får minsann fixa övervåningen - därmed basta! Hälsa från mig! ...annars kanske jag kommer & skäller på honom framåt vårkanten, om jag fortfarande får komma & hälsa på er då?!

  • Piggelin1
    kapellösa skrev 2010-12-21 14:18:32 följande:
    Frågan är bara om de gör det med flit för att slippa få ansvaret att göra det fler gånger? Eller om de bara är oskickliga eller inte tänker på det?
    Ja ibland undrar man...
    Kommer att tänka på AM's make som glömde pass/biljetter & nu får ansvaret för det för all framtid. Mannen har numera uppdraget att det BARA är han som vattnar granen... Trägen vinner, eller nåt!
  • Piggelin1
    Piggelin1 skrev 2010-12-21 14:29:59 följande:
     men jag fortsatte hårdnackat att stryka åt honom - han fick väl lära sig alternativt lämna in dem på tvätt, om det nu var så jädra jobbigt...
    Glömde ett viktigt INTE i meningen här ovanför! Jag strök ALDRIG ngn av hans skjortor under den tid vi var tillsammans... Röda varningslampan lyste liksom väldigt starkt där redan från början. ...och antagligen var jag nog aldrig så himla kär i honom heller. Mer rebound efter en annan relation tidigare... Mugglan, du vet vem...
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!