Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    ´Morrn morrn!
    Kanske ska lägga min kommentar till dubbelvagnar oxå. Vi kör iCandy iPear, och den har väl som alla andra för o nackdelar.

    +lätt o smidig, när jag lyfte av liggdelen så gick den ju in i AMs hiss oxå.
    +blir rätt platt i bilen
    +lätt att lyfta av ligg o sittdelar
    +framåt o bakåtvända lägen efter behag. Fast alla konfigurationer funkar ju inte praktiskt.
    +stabil så till vida att Mindre klättrar i o ur själv

    -Du ser inte båda barnen utan att gå till sidan på vagnen
    -ganska liten liggkorg med konstig tvärslå över fotdelen (fast lilleman sov ju ändå på mage i den till 4-5 månader)
    -sittdelarna är såna där "böjda" = det går inte att ligga platt på rygg
    -suffletterna går inte jättelångt fram
    -bångliga regnskydd
    -måste lyfta av sitt/liggdelar och dubbeladaptern när du ska packa i bilen (fast det går rätt smidigt ändå)
    -ganska "korta" sittdelar, Mindre får ha benen hänga över fotstödet.
    -liggdelen är halvmjuk - håller sig inte helt uppe av sig själv - dvs du låter inte barnet sova i liggdelen på ex golvet

  • Liten med Mindre

    MSW - hur gick cyklingen?

    September - hoppas att du får slappna av snart och känna lite tillförsikt! Det ser ju positivt ut just nu i alla fall.

    På tal om slappna av - vi har höga chefer här på besök från koncernledningen. Kul att se alla klä upp sig och labben blir städade. Bäst av allt - högsta chefen för ingenjörer på ett företag med 18000 är en kvinna. *gillar*

  • Liten med Mindre

    Ore - det finns lösa manicker att sätta på kranen som visar rött o blått ljus. Maken fick hem några såna före jul. Inte snygga, men din man kan ju sätta på en när han vill ha, så kan du ta bort den. Så kan ni få vilken kran ni vill i övrigt 

  • Liten med Mindre

    Åh - Sweet - vad jobbigt det låter med dyra osäkra ansökningar. Men ni har bestämt er för att stanna kvar om de går igenom?
    Även jobbigt läge att veta hur man ska göra med kompisen o knepig flickvän. Kärleken är ju blind och många slår ju bakut om man påpekar brister för dem. Medan andra tar sig en funderare. Avundas dig inte det beslutet.

    PB - heja dig! Förstår nog hur du känner i frågan att känna duktighetskrav. Så lätt att trilla ner i ett hål igen när det om någon/några veckor går trögare med viktminskning och andra aktiviteter. I början får man ju ofta lätta vinster på gott o ont. Hoppas att vi kan få finnas här o stötta när det går trögt! Du är i en process som är jättejobbig - och det är så starkt att ta tag i det!

    Ett tips för aktivitet när du känner dig lite mer på hugget, är att ta ett par gåstavar med på promenaden. Jag tar mina på en 10-15 min promenad på lunchen, och det gör gott för axlar och ökar tempot och pulsen mer än bara promenad.

    Klockis - jag tillämpade också Flylady för några år sen. Tänker fortfarande ofta på att blanka upp diskhon, och på tröga dagar "dress to shoes", fast skorna hoppar jag.

    Smint?

    Oupsie?

  • Liten med Mindre

    Telis - du ska inte ringa doktorn eller rådgivning igen då o kolla för säkerhets skull?

    Mellan Malte o Mindre är det 2 minuter har jag för mig om alla klockor gick rätt. Försök tajma det någon?!

  • Liten med Mindre

    Propp - trodde jag fått en när jag väntade lilleman. Ont o svullet på benet från ingenstans. På semester var vi dessutom. Luskade fram någon sjuktransport för att ta mig till Akuten i Mora (ville ju inte köra själv om jag skulle bli dålig), o maken fick stanna med Mindre som sov på vandrarhemmet.

    Kom tillbaka mitt i natten med ett - det är förmodligen ett insektsbett. Jo, nästa dag syntes det ett bitmärke, det kunde väl behagat dyka upp på en gång så vi sluppit oroa oss (kom inte ihåg någon elak insekt heller).

    Pisnamt och jobbigt samtidigt.

  • Liten med Mindre

    AM - fram med vitpepparn.

    MSW - trist med kissig säng.

    Vi har inte tagit bort nattblöjan än. Fick lite "panik" när Mindre iförrgår sa att hon inte ville ha blöja, efter en hel flaska välling. Fast hon tyckte den var ok att ha ändå, och igår ville hon ha blöja (för att inte få mindre välling. Fast vi har påbörjat projekt att slussa över henne till kvällmacka istället så att vi är redo när hon absolut inte vill ha den mer.

    Vad serverar ni andra barnen på kvällen, om de sover utan blöja? (Det sorgliga är väl att Mindre väl fått 50% av sitt näringsintag från vällingen när hon är så liten i maten. Hoppas det räcker med morgonflaskan sen.)
    Går ni och "kissar" barnen innan ni lägger er själva? (släpa in pottan på rummet eller?)

    Känner mig lite hur vi bäst gör detta...

  • Liten med Mindre

    Tack för input om kvällsrutiner. Mindre har ju en Jättefull blöja var morgon så lite mindre volym välling känns som ett steg. Hon kissar oftast rejält vid tandborstning med. Vet inte om hon är mogen för blöjfritt när hon inte insisterar. Avvaktar lite till.

  • Liten med Mindre

    Tinga - om du sitter i Heidelberg får du gärna varna vilket hotell jag inte ska boka. Jag ska få åka på först tjänsteresan på flera år. Går väl åt av saknad på kuppen.

  • Liten med Mindre

    Tinga igen - vi har behållit spjälsäng till Mindre trots att hon kan klättra ur. Tror att det trots allt är en trygghet med litet och ombonat när trots-bekymren stormar. Sen har hon hittills inte haft några nattliga utflykter. När hon själv börjar insistera på stor säng så har vi en ärvd växa-säng att börja med. // Sätt en pall vid spjälsängen och låt den llilla busungen klättra tillbaka. Kanske avtar bekymren med några nätters vakthållning.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!