Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Nenne - gissar att det är mer mat Pricken vill ha. Har ni prövat att bara sovatvå-timmarspass dagtid, så att alla måltider hinns med?

    Lilleman älskade mos på potatis o jordärtskocka i den åldern. En måltid med mos och en med gröt. Tre med mjölk plus nattmat 1-2 gånger.

  • Liten med Mindre

    När det gick som tänkt i alla fall.

  • Liten med Mindre

    Sommarbrud - välkommen ur garderoben. Vi slutade med nattmat till stora tjejen när hon var 7,5 månader - då var det dags att lära sig sova med AW, som du säkert läst dig till. Lilleman tog lite längre innan vi kapitulerade - 8,5 månader.

    Nenne - du vet ju att jag är schemanerd. Men jag tycker ju att gamla rutinen påbörja en måltid var 4:e timme dagtid passar både stora o små. O så ska man klämma in lite vakentid för att inte ha allt roligt på natten. Så brukar det blir sova ungefär 1,5-2 h per 4 timmarsperiod, och du får in ca 5 måltider per dag. Kanske blev det rörigt. Tanken är ju att hinna vara tillräckligt mycket vaken o äta så mycket det går dagtid. Obs - utan att vara för mycket vaken...

    Nu har dagens barnvakter åkt, det har givetvis gått kanon tills mamma kommer hem och man blir jättemammig. Tycker synd om Mindre som blir så åtsidosatt när lilleman klänger. Det blir så tydligt när jag är ensam förälder hemma. Men men, ska ta mig en skål BJ och se nåt skräpigt på tv.

  • Liten med Mindre

    Oms- glömde ju. Det lät ju kalaskul med danskurs! Trots mindre bra form o så. Avis!

  • Liten med Mindre

    Det var det gräsligaste svart-vita hem jag sett. Eller i alla fall det svart-vitaste. Skulle knappt vilja hälsa på utan att ta med fina tröjan med armar att knyta på ryggen.

    Vickan - färsk ingefära i hett vatten, smaksätt med citron o honung. Starkt men känns bra när man har ont i rösten.

    Solosånger - vi hade "Så nära" med Åsa Lejonclou - inte så känd men väldigt fin o lagom. Extra krydda att Åsa själv sjöng, och hade hamnat 1:a på Dalatoppen (ooooo!) samma vecka. Mer känd var "You're the inspiration" - i ett fantasifullt ögonblick hade jag hoppats våga sjunga den själv för maken. Men eftersom jag räknade med att bryta ihop fick Åsa sjunga den med.

    Idag var det barnkalas igen. Lilleman överlevde med barnvakt nr 3 (min syster) och Mindre fick leka på kalaset. Intressant är att inte på något av kalasen snackas det vid barnbordet när de fikar. Sen springer alla iväg o leker på var sitt håll, nästan. Måste vara åldern.

    Den ytterst intressanta middagen blev stekt grillkorv med kokt pasta o majs - plus ketchup. Ett riktigt bottennapp även om det var Siljanschark-korv. Funderar på vad jag ska bli mätt på ikväll. Bara glass känns ju lite så där... Önskar jag fick teleportera till Lappis o äta lite rester i alla fall...

    Krya på er alla krassliga!

  • Liten med Mindre

    Oupsie - med lilleman gjorde det rätt ont i brösten/vårtorna de första dagarna/veckan. Jag var förvånad eftersom jag inte mindes det så från Mindre. Men det gick över.

    Hoppas ni båda får igång mjölken nu så pyrena blir mätta!

    Och om man inte vill se Melodifestivalen - vad ska jag göra då ikväll? Trött på gamla serier och vill inte se nytt utan maken. Kanske nån favvofilm finns i skåpen?

  • Liten med Mindre

    Stackars dig Telis. Skickar över en varm vetepåse!

    Vilken fin liten Daisy, alldeles ny bebis är det nåt speciellt med (Gick o försökte minnas hur lilleman luktade som nyfödd/första tiden. Saknar det lite samtidigt som jag inte längtar efter att börja om.)

  • Liten med Mindre

    Snartis - skönt att allt såg fint ut på UL, hoppas verkligen att myomet håller sig på mattan tillräckligt under denna graviditet med!
    Vad gäller mammabyxor har det ju aldrig funkat för mig med låg mudd, eller mudd alls. Behövde de där själva byxan går hela vägen upp över magen. Men jag har ju haft  höst-vintermage så det funkar ju kalas. Annars är ju mammatights toppen att vika under magen eller dra över efter behag.

    Oms - skönt om det "bara" är virus tjejen har!

    Nenne - offentliga skötbord är en historia i sig. Men man är tacksam om de finns. Har besökt flera ställen med inget alls. Inte skoj med sprattlande bebis på plastunderlägg på toagolvet. Urrk!

    Sweet - hoppas att ni kryar på er!

    Snorkis - det blev en miljard lyckatillkramar kvar hemma hos oss. Kunde inte överösa er med alla för då hade ni väl flytt för livet. Mindre undrade varför ni behövde åka hem. (O maken ser gärna att ni kommer tillbaka så han får vara med och prata hobby.)

    Vi är såna som gillar solparasoll på vagnen. Är barnet vaket är det inte så skoj att hänga för en filt när solen skiner, och de parasoller vi har haft går att vinkla o böja så att de skyddar hyfsat. Fast de går ju sönder lätt förstås. Ni vill välja ett med fjädring på så många ställen som möjligt. Och så billigt som möjligt för även de dyra går sönder lätt.

    Footsack låter som något vi använder på vagnen nu, utanpå dunåkpåsen. Vi använde den inte alls för Mindre (vet inte varför), men har använt den hela tiden när lilleman åkt sittdel med åkpåse under.

    Och sen en massa saker som jag glömt. Skyller på den eländiga magsjukan som stal mina planerat mysiga mammadagar hemma. Istället fick min mor komma o pyssla om mig och barnen (som var piggare än mamma). Märklig magsjuka som gjorde min mor, mig och min syster magsjuka, men barnen bara lösa i magen. Och övriga barnvakter / sällskap som inte är släkt verkar ha klarat sig!?!

    Nu tillbaka på jobbet och försöka komma igång igen!

  • Liten med Mindre

    Mugglan - gällande magen - du ska inte pröva typ Laktulos eller nåt sånt då? Det kan ju behövas starkare  grejor för magen nu än loppfrön o plommon. I alla fall funkade det för mig i  höstas när jag inte fick bli hård i magen för att kunna läka min inflammation. Inolaxol och linfrön+plommon o annat var inte tillräckligt. Laktulos är receptfritt och enda otrevliga var väl att jag blev väldigt fisig av det.

  • Liten med Mindre

    Sist jag hörde från Parnassia så var de fortfarande under isen av sömnbrist och ingenting ville riktigt fungera. Det var en vecka sen. Hoppas något har bättrat sig. *orolig*

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!