• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Tack alla för input om betalning. Får se hur det känns imorgon när jag hämtar. (Fast det var ingen dyr klänning. Det var väl därför den inte klarade kemen ... Det var sista gången jag snålade till det på kvaliteten. Det är nog som det sägs: "Quality only hurts once" )

  • fru AM

    Hejhej itråden!

    Underbart med bokat bord Koko!  Vad kul det ska bli! Om de vil att vi ska bestämma mat innan - som förra pången så hojta till!

    Snartis: kul att byxgrejen funkar! Jag har bara använt minsta storleken på resårremsa - sedna köpte jag höööga mammabyxor, så himla skönt med mudd över magen (tyckte jag).

    Apropå var/när man blev till så har min mamma upplyst mig om att jag blev till på min pappas födelsedag (de låg i skilsmässa men glömde väl bort sig just då). Sedan fattade inte min mamma att hon var gravid på ganska länge - trodde hn hade cancer eller liknande ... sen kom jag! Efter ett par år isär så flyttde de sedan ihop igen och gifte såsmåningom om sig med varann. Tror ni nte att det var min förtjänst?

    Har hämtat klänningen nu - den blev faktiskt mkt finare än från början, vlilket jag berättade för sömmerskan och berömde henne (fast sa åt henne att hon måste ringa om det händer katastrofer i fortsättningen). Jag tvingade på henne pengar och vi skildes åt som de bästa vänner. Har köpt liten fånig aftonväska och allt börjar arta sig

    Fredagsskål!

  • fru AM

    Ugnsstekt laxsida kanske? Med ugnsstekta grönsaker o potatis runt och någon god creme fraichebaserad sås - kanske med lime, honumg och salt?

  • fru AM

    Fast vad vet jag -  vad ni är sugna på och vad i gillar för smaker!

  • fru AM

    Jag börjar undra vad jag får till middag ikväll - och framför allt NÄR jag får middag? Först är det mingel kl 18, sedan soaré (!) kl 19 och SEDAN galamiddag. Jag kommer ju ha ätit upp minst en pingvin innan dess. Som tur är kommer snart svärföräldrarna (barnvakterna) hit med hembakta semlor.

  • fru AM
    Lapinette skrev 2011-02-25 12:58:22 följande:
    AM - du får väl dricka dig mätt .
    Jag planerar det - men då kommer jag väl sätta i mig några pingviner i alla fall

    Snartis: hoppas verkligen ni kan komma iväg på ert planerade ändå! Vad blev det till slut?

    Tinga: vad bra att killarna verkar friska igen! 
  • fru AM

    Hej alla!

    Ja lycka till och grattis och allt till Piggelin med make (!) och familj idag!  

    Är som sagt lite seg - fick nog sova hela två timmar. Vi kom inte hem så sent men Hektor vaknade mycket tidigt ... Och inte var jag hetl nykter heller (och inte fotografen heller - kan man se på skärpan på FB-bilden )

    Det var en mycket vuxen tillställning. Och stilfull! Medelåldern var väl en sisådär 60 år så man var ju rätt fräsch i sammahanget och dessutom verkade alla vara väldigt glada att just jag var där så jag misstänker att min gamle anfader var viktigare än jag hittills trott Det var lite lite som att vara prinsessa för en kväll

    Fick en mkt trevlig bordskavaljer och hade i övrigt bra människor runtomkring, väldigt god mat var det också. Hade tänkt redovisa hela menyn i detalj men givet vis råkade vi supa bort papprena vi fick (med meny, gästlista osv). I korthet och ungefärligt var det

    Champagnemingel
    Soaré (med skönsång av bl a Jester Taube och ngn hovsångerska. Duktiga.
    sedan middag:
    potatisfrittata med löjrom, gräddfil, rödlök
    Jordärtkockssoppa med knapriga olivoljebrödsticks
    Rådjursfile med ngn potatiskaka med pancetta, smördegsinrullade svampmojäng, god sås
    Vit chokladcheesecake, med tropisk sorbet samt rödbetor(!) inkokta i sockerlag. 

    Ohämmade mängder vin till detta - servitörerna kunde verkligen fylla på! Min anfader var mycket förtjust i god mat och gott vin så han var säkert nöjd i sn himmel

    Sedan var det givervis kaffe, avec och småkakor (som sagt hög medelålder ...

    Jag tror vi var först med att gå - men så skulle maken få sova lite eftersom han bilar norrut med Storsonen och Livia i dag.

    Jag var mkt nöjd med min outfit - utan att skryta så hörde jag nog till dem som tagit uppgiften på störst allvar Fast nu har jag fått blodad tand! Det var rätt härligt att glida ut i natten med maken i frack och själv iförd päls, frasiga kjolar, gnistrande glitter och uppsatt hår (frisyren blev MYCKET bra!). Någon som vill ordn frackpartaj???

    Ikväll blir det en tidig date med kudden ... Znark

    Kram till alla - hoppas ni har en trevlig helg! 

  • fru AM

    Förresten Snaily: jag tror jag såg din svåger! 
    Lappis: var din kompis också där? Spännande - vad Stockholm är litet ändå! 

  • fru AM

    Aha, Snaily - så det var din systers man som var svågern! Jag hade fått för mig att det var din mans bror eftersom det verkade som om han skulle gå själv .... Men jag såg en skymt av honom och hans dam - alltså din syster, förstår jag nu i efterhand. Det var precis när taffeln bröts och det var dags för kaffe o avec o jag kollade var de satte sig för jag tänkte faktiskt gå dit o säga hej. Men sen blev det så bråttom för oss när vi insåg vad klockan var så jag glömde att vara artig. . Givetvis spilldes det på min klänning - serveringspersonalen släppte någon stor fet klick på kjolen ... Så nu måste den tvättas igen. Och då tittade jag på tvättmärkningen och det står endast handtvätt - inte konstigt då att dekorationen inte tålde kemtvätten ....

  • fru AM

    Men så hemskt med det lilla barnet! Varför håller man en nyföding nedsövd - någon som vet?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!