• Oupsie

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Åhhh, lycka till Snaily! I fall jag inte hinner in igen innan det sätter igång. Men jag tippar på den 8 december och det är ju några dagar till .


    Och tummarna hålls för BIM för September, och Hattis hade också BIM i helgen va? *håller tummarna för er båda*

  • Oupsie

    Tillbaka! Eller nått, åtminstone tillfälligt.

    Hemtenta inlämnad, en dags paus innan nästa, tjohoo vad kul!

    Jag är jättetrött. Psykiskt och fysiskt. Hattis, jag förstod precis vad du menade med hemtentor men på sätt och vis föredrar jag ändå hemtentor framför salstentor. Salstentor gör mig knäpp i huvudet, eller om jag alltid är knäpp i huvuudet och därför inte klarar av salstentor . Något av det är det väl...
    Muggles, jag funderade ett tag också på om jag hade järnbrist eftersom jag var så trött, men jag kollade förra veckan hos BM och jag hade ett bra järnvärde. Tror att MSW slog huvudet på spiken. Det är alldeles för många tankar som far runt i huvudet som gör det svårt att koncentrera sig och jag sover inte så bra om nätterna. Dessutom får jag ont när jag har suttit en stund vilket också tar på krafterna.

    Instämmer med Ore, trist att inte kunna komma på tråddejten, hade verkligen behövt göra något roligt känner jag. Men det kommer väl fler chanser .

    Klockarbol, det är skönt att du kommer in och rapporterar. Hoppas att du kan få hjälp av psykolog och familjerådgivning att komma fram till hur du vill göra. Tycker inte heller att det är konstigt att han är kvar, ni har ju delat många år ihop och det är lätt att stå utanför och tycka. Stor kram! Och jag hoppas att du kan äta lite så att du inte försvinner helt.

    Piggelin, vad roligt med bröllop! Äntligen .

    Cicci, 45' , jisses Dumma kamel till att förstöra stämningen. Kul att du träffat en Daisy , fast här är Daisy bara ett trådnamn. Hon kommer att få heta något annat irl.

    Hattis, droppat lite och sen avstannat? Betyder det att det fortfarande finns en chans? För i så fall släpper jag inte tummarna.

    Snaily, står kvar vid min gissning på 8 december. Då är det dags Ynglet!

    Sweet, låter trist att ledigheten blev naggad i kanten. Hade ni tänkt att åka iväg någonstans eller ska ni vara kvar i NY?

    Tinga, jobbigt med vännen. Hoppas att det går bra med det allvarliga samtalet. Tummar hålls självklart för viktuppgång för Piff och Puff och Piffs operation.

    September, skit med tanten! Och jobbigt att behöva flyga när man är förkyld. Glöm inte nässprayen!

    Parnassia, ni kanske ska ha en sån vagn som vi har köpt. De har stora (tycker jag när jag jämför med andra vagnar) hjul som är luftfyllda. Fast det är bara framhjulen som är svängbara.

    Är lite spänd på vad vi kommer att tycka om vår vagn. Satt ju och läste allt jag hittade om den på nätet och de som hade den sa att det var lätt att köra med i bland annat snö. Blev nästan sugen på att testa den nu när vi har snö, men sen kom jag på att det skulle vara för pinsamt att träffa på någon ute med en tom vagn och magen i vädret . "Eh, bebis, nä inte än, skulle bara provköra vagnen i snö tänkte jag... övningskörning... euhm"

    Ore, åh det kan vara jobbigt att hitta väskor tycker jag. Men AM:s länk hade en massa fint .

    Muggles, "på bår" . Vad roligt att du känner Ada och Beda . Har de så "bestämda platser"? Häftigt att du vet vem som gör vad.

    AM, hihi, så fel det kan bli . Autocorrect alltså.

    Hej hej 1up och Kapellösa .

    Postar så länge...

  • Oupsie

    Stackars barn som är hårda i magen. Det verkar ganska vanligt, eller .  Jag var tydligen det också. Vet att jag alltid fick äta katrinplommon när jag var liten, och inget vitt bröd, var det nog.

  • Oupsie

    Kan berätta hur maken och jag träffades.

    Första dagen på utbildningen. Men sen tog det två år innan vi fattade att vi skulle bli ihop . Maken kom på det före mig dock för jag var lite upptagen med med annat... så det var nog bra att han kom på det så att jag kunde rikta mitt intresse på betydligt bättre håll än vad det hade varit innan *skakar på huvudet och undrar hur jag tänkte*.

    Flyttade ihop efter ett halvår, fast då hade vi ändå bara sovit en eller två nätter isär sen vi blev ihop. Vi är av den praktiska sorten och tanken på giftermål kom egentligen upp när vi började prata om ekonomi och testamente. Tyckte båda att det vore roligare med en bröllopsfest än att skriva testamente och vi hade ju ändå kommit fram till att vi ville tillbringa resten av livet med varandra. Så när vi väl hade bestämt att vi skulle gifa oss året efter så gick vi gemensamt och tittade på ringar. Förlovningsdatumet blev det datum som ringarna levererades . Men då gick maken ner på knä och så dracks det champagne . Efter ca 6 månaders planering så gifte vi oss. Ett ganska stort bröllop, över 100 gäster, och vi tycker båda att det var fantastiskt kul att bjuda på en sådan fest. Jag hade absolut kunnat tänka mig ett vinterbröllop, men eftersom vi bor i den delen av landet som sällan har snö utan mer blask och slask så kändes det som att en del av charmen med ett vinterbröllop hade gått förlorad. Höstbröllop kunde jag också tänka mig, men maken fick bestämma datum så det blev ett vårbröllop, och nu har vi varit gifta i 3,5 år och i februari kommer Daisy (första barnet).

  • Oupsie

    Kanske ska gå och lägga mig och se till att få sova lite innan det är dags att börja på nästa hemtenta... tänkte skriva mera men orkar jag knappt hålla ögonen öppna. Kram på er alla!

  • Oupsie
    Telis skrev 2010-12-07 11:51:14 följande:
    Nu är jag ensam hemma (oh the joy!). Tanken är visserligen att jag ska städa i lugn och ro men istället sitter jag här i morgonrocken.
    Klart du ska passa på att ta det lite lugnt. Städningen springer inte ifrån dig .
  • Oupsie

    Ännu en som inte har förstått tjusningen med hjortron. Kan inte påstå att jag har ätit det särskilt ofta, men ett par gånger i alla fall och det är ingen smak som jag tycker har varit så fantastisk.


    Angående hemtentan så får jag väl skylla mig själv, eftersom den jag har lämnat in nu var omtentan. Egentligen hade jag kunnat sätta igång med en gång med nästa, men jag bestämde mig för att jag minsann kunde få ta en dag ledigt emellan.


    Salstenta eller hemtenta, jag föredrar personligen hemtenta som sagt. De ansvariga på min förra utbildning gjorde sitt bästa för att skrämma så många som möjligt med djävulska salstentor. Min man å andra sidan tyckte att det upplägget var helt fantastiskt. Så det är nog olika från person till person. Hade jag gått en utbildning där man bara hade gjort hemtentor hela tiden, då hade det nog varit skönt med en salstenta som omväxling. Nu skulle jag för övrigt inte klara av en salstenta för jag klarar inte av att sitta så länge på grund av foglossningen.


    Muggles, jag har ingen aning. Jag hade nog trott att de kunde byta plats med varandra, men det kanske inte går. Hursomhelst så är det ju jättemysigt att du känner av dem .

  • Oupsie

    Julefterrätt, har inget tips egentligen men en sak som jag har tänkt testa någon gång men som aldrig blivit av är saffranspannacotta. Jag gillar saffran. Så Telis tips om pepparkaksrulltårta med saffranskräm lät riktigt smaskigt. Men jag har ett tips på julgodis:


    www.alltommat.se/recept/chokladpraliner-fyllda-med-saffranskola-8107/


    Helt fantastiskt goda! Om jag orkar ska jag göra en omgång sådana innan jul. Det tar lite tid med tanke på att man ska pensla choklad på insidan av formar osv, men jag tycker att resultatet är värt det. Dessutom så får jag ha dem ganska mycket för mig själv. Av någon anledning tycker folk i min närhet att den mörka chokladen är för stark, eller så gillar de inte saffran. Konstiga människor, men dessto mer till mig . Brukar göra 1,5 sats på ett kuvert saffran.

  • Oupsie

    Telis, jag vet inte riktigt. Verkar som att vissa institutioner föredrar hemtentor. Det beror nog på vilken pedagogik som de använder sig av (storföreläsningar är ofta=salstentor, mer seminarien=hemtenta, enligt min erfarenhet). Ofta är hemtentafrågorna av typen: "ta hjälp av boken X och analysera följande..." så det blir mer som ska skrivas, och förklaras, och analyseras... Vi är inte så många i den kursen jag läser nu och då fungerar det nog ganska bra med hemtentor. På min förra utbildning så var vi så många så delvis var det ett rent ekonomiskt val att ha salstentor för det innebar mindre arbete för personalen.

  • Oupsie

    Nenne, duktig eller dum? Det är frågan, all energi går ju åt till att försöka klara skolan. Har tänkt många gånger att det kanske är bättre att bara hoppa av, eller åtminstone ta en paus, men samtidigt så skulle det kännas som ett misslyckande. Det hade varit så skööönt att få det klart innan Daisy kommer, så att jag kan känna att jag är ledig nästa termin med gott samvete, utan att jag har tentor som släpar efter. Får se hur jag resonerar efter nästa tenta.


    Det borde absolut gå att göra kolor och sen doppa dem i choklad, men jag tycker att det fungerar ganska bra med att pensla formar också, det är mest att det tar lite tid.


    Telis, det kanske fungerar med saltlakrits istället .

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!