• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • _koko_

    Åh, hattis, vad JÄTTEtråkigt!!! KRAM!!!!!

    Även jag missade ju brunchen igår pga förkylning, FAN att jag skulle åka på det. Båda barnen är också snörvliga men piggare, så de är på dagis idag. Vet inte hur jag hade orkat med att ta hand om både mig och dem. Fast det lär jag ju få reda på när jag hämtar i eftermiddag...
    Hoppas så att det inte är lappis virus vi åkt på, min mamma ligger nämligen också däckad sedan en vecka, och vi träffade henne strax innan... Ingen feber här ännu dock, så förhoppningsvis är det bara nån dagisbacill.

    oms - Herregud vad du måste rodda just nu, blir stressad av att bara läsa om det... Och kan bara instämma i det IDIOTISKA med kommentaren från läraren, man blir ju mörkrädd...

    PB - Hur går ruvandet? Håller förresten med dig fullständigt ang medicinering! Medicin är fantastiskt när det behövs, men vi är skitduktiga på att vara restriktiva i sverige (jämfört med södra europa t ex), och det hoppas jag verkligen vi fortsätter vara. Jag är hellre förkyld några dagar extra (speciellt eftersom antibiotika som sagt inte biter på förkylningar) än bidrar till att antibiotika förlorar sin effektivitet. Jag fick 5 sorters antibiotika när jag var  gravid med conny i v9-10, så han har fått sin dos för många år framöver känns det som...

  • _koko_

    snaily - Åh, vad illa! Jag är generellt en förespråkare för att säga till när man behöver sitta el komma förbi eftersom man när man sitter (i vägen) inte alltid ser den som behöver "hjälp", plus att den som sitter kanske har osynliga handikapp osv. MEN, en höggravid kvinna som inte får en enda att resa sig? Sorgligt!

  • snaily
    _koko_ skrev 2010-11-08 09:12:10 följande:
    snaily - Åh, vad illa! Jag är generellt en förespråkare för att säga till när man behöver sitta el komma förbi eftersom man när man sitter (i vägen) inte alltid ser den som behöver "hjälp", plus att den som sitter kanske har osynliga handikapp osv. MEN, en höggravid kvinna som inte får en enda att resa sig? Sorgligt!
    Och till saken hör att maken gick runt och frågade ett antal personer utan djur om de verkligen hade biljetter för att sitta där (för det händer att folk snor åt sig en plats där ändå, varför övergår mitt förstånd för det är sista stället jag skulle välja att sitta på på båten om jag kunde välja). De flesta svarade bara grinigt och en gubbe med käraste väskan på sätet bredvid blev riktigt sur och undrade vilken rätt maken hade att gå runt och kontrollera det.

    Ja ja, det löste sig ju bra till slut och vi fick sitta bredvid varandra, men jag tycker fortfarande att en djursalong borde vara till för folk med djur i första hand (eftersom vi inte FÅR LOV att vistas någon annanstans på båten).

  • snaily

    Koko förresten
    FY vad trist med förkylning! Hoppas verkligen inte du får en envis långdragen variant ala Lappis!

    Mår du bättre nu förresten Lappis?


    Jag känner mig i riskzonen för att drabbas framöver - alltid efter att ha besökt det här "dagishuset". Fast träffade knappt barnen, de sov när vi kom igår kväll och träffade dem i ca 5 minuter imorse.

  • Ore

    Snaily: Det borde ju vara självskrivet...!

  • snaily

    Nehej, om man skulle sluta hänga här och packa ihop våra pinaler... Fått tusen fler bebisgrejer att ta med också, VAGN med mera , så bilen lär bli rätt full!


    Trevlig måndag på er allihopa!

  • _koko_

    snaily - Men gud vad pinsamt FÖR DEM! Vilka människor!

    Usch, undrar om jag orkar jobba något idag, har inte ens orkat öppna programmet ännu...

    I stället för brunch igår blev det en tur till kyrkogården och sambons mammas grav. Vi tog även en långsam promenad genom kyrkogården  (jag orkade ju inte mer än så) och när vi gick genom minneslunden började jag nästan gråta. Inte av någon speciell orsak egentligen, men det är så mycket sorgligt som pågår just nu och jag blev väldigt berörd av alla brinnande ljus där helt enkelt. Varje ljus brann ju för någon älskad och saknad och det var så många...

  • smint

    Snaily: förrut kunde man inte boka plats i djursalongen om man inte hade djur, illa att dom ändrat det.. har ju åkt den där färjan ett par gånger genom åren.. Men det där var riktigt illa tycker jag.. 


    Funderar på att ta med dottern till mormor och morfar nästa vecka för lite avlastning, sambon har jättemkt på jobbet nu och jag är ju sjukskriven för att jag behöver vila så får nog mer avlastning hos föräldrarna än hemma då. 


    bebis har hittat ngn skön nerv att sparka på långt ned vid kissblåsan... inte så skönt..


    dottern hemma idag då hon ju kräktes i lördags, sedan har det inte hänt ngt mera, undrar om hon kanske är lite förstoppad, hon var hård i magen i går så just nu äter hon massa russin..

  • Lapinette

    snaily - jag är på jobbet! men här tycker dem att jag låter superförkyld ... och jag som är så mycket bättre. Har dock fortfarande rethosta på kvällar, nätter och mornar. Fattar inte varför just då? I alla fall .. sakta men säkert återgår jag till det normala livet men ska gå direkt hem och lägga mig på soffan hela veckan tror jag. Är fortfarande inte så pass bra att jag vågar eller orkar ta mig för något annat.

    Jösses vad folk är oartiga! Ingen som kan ge en höggravid plats att sitta? Min make blir faktiskt jämnt och ständigt skitförbannad på alla oartiga svenskar. Han håller upp dörrar, hälsar, lämnar plats etc men det är otroligt sällan någon ens säger tack.

    kokisen - hoppas du slipper samma skit som jag åkt på men om du inte har feber så verkar du ha klarat dig. Jag hade feber i nästen en vecka! Din tur till kyrkorgården igår lät ungefär som min. Krya på dig! Och jösses, tänkte på det där med att må som en disktrasa och sen ha barn att ta hand om. Jag var som ett litet barn själv i förra veckan .. maken fick laga mat och ta hand om allt.

    Och hur går det för Piggelin?

  • fru AM

    Hattis: åh vad trist med minus! Hoppas som sagt att du testat för tidigt ...


     


    Snaily: sånt där blir jag galen på när inte folk kan lämna plats och bara ser sin egen bekvämlighet i första hand. Ha väskan på en egen stol! När folk får stå! Jag hade förmodligen gått bärsärkagång och slängt några idioter över bord så tur att jag inte var med på båten. 


    Jag börjar bli riktigt trött på folk som inte har hyfs och vett och inte kan bete sig normalt hänsynsfullt mot varann - samhället har tyvärr blivit mer och mer egoinriktat och alla roffar åt sig livsrum. Cyklar på trottoarerna och plingar om man råkar gå i deras väg ... Ställer sig och pratar i ett stort sällskap mitt på trottoaren och flyttar sig knappt när man säger ursäkta och försöker komma förbi med en barnvagn. Folk tränger sig och reser inte på sig på bussen för skröpliga pensionärer ... När jag väntade Storsonen och var höggravid och klagade över folks brist på busshyfs fick jag rådet av Louise Hallin (hon med Knattetimmen) att säga till slöhögar på bussen: "Ställ dig upp och låt mig sitta annars kräks jag på dig!"


    Snaily igen: tycker din man gjorde helt rätt som gick runt och kollade om folk verkligen hade bokat plats där. Hoppas han fick några att skämmas lite!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!