• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • passionsblomman

    Jag måste bara säga ett varmt och innerligt TACK till er allihop för allt stöd, alla kramar och böner, hållna tummar och sällskap i genom allt det här. Ni är så himla fina!
    Jag blev tvungen att rensa i min mobil idag, för min sms-låda blev överfull av alla mess jag fått de senaste dagarna.

    TD är om 16 dagar. Jag har faktiskt inte räknat efter i almanackan än, vänta...
    ...söndagen den 21 får jag det till.

    Det var otroligt skönt när vi väl kom till middagen. Att få live-frågor om hur allt är, har gått och kramar osv. OCH att prata även om helt andra saker, asgarva lite, prata lite allvar, äta gott. Jag är jätteglad att vi åkte dit, fast jag först var så trött att jag trodde jag skulle somna i bilen.
    Nu ska jag sova. Förhoppningsvis gott för 1:a gången på ett bra tag. Oroa mig vidare kan jag göra en annan dag.

    Kram!


  • Oms

    Hello girls, när var hur ä brunchen imorn? hittar inte att vi skrivit ngt om det på FB utan vi har väl tagit allt det i tråden va - elle rhar jag missat ngn hemlig FB grupp eller så?

    jag tror jag kan komma. lite beroende på vilken tid det är sagt...

    idag är det dop och inflyttningsfest som gäller, har inte köpt ngn present än, men jag får väl försöka trolla med knäna

    nu måste det fixas här

  • Parnassia

    Oms - det verkar tomt här och jag ska ju inte ens vara med. Men 11.30 på Elverket är det sagt om jag inte är ute och cyklar. Hälsa alla! Och ha en trevlig dag.

  • Lapinette

    Precis 11.30 på Elverket imorgon. Själv har jag sovit en hel natt för första gången på en vecka! I know, ska inte klaga för er som har småbarn men jag är inte van. Ska faktiskt ge mig ut i solen på en liten excursion. Tänkte ta två slott vid Mälaren som vi inte hann med förra gången. Tar AMs Görvälns slott och så Grönsö. Det blir en lagom dagsutflykt och inte allt för ansträngande med ett par småpromenader kring slotten ... och så blir maken glad som får köra bilen .

  • smint

    Lappis: Skönt att du fått sova, hoppas det är på tillbaka gång då. Mysigt med liten utflykt, låter lagom efter din sjukvecka. 


    Vi skall på middag ikväll så skall iväg och hitta ngn blomma att ta med mig. 

  • snaily

    Det har tagit mig halva dagen att läsa ikapp tråden, SÅ långsamt och dåligt fungerar mitt mobila bredband här ute i skogarna... men NU är jag ikapp!


    Och vilka fantastiska nyheter sen då!


    G R A T T I S EA!!!!!!!!!!! *dansar och studsar runt*
    Det var verkligen er tur nu!


    PB
    JÖSSES vad skönt att det blev ett snyggt embryo tillbaka till slut, efter de senaste jobbiga veckorna! Nu håller vi tummarna så de nästan trillar av för din ruvning!!


    Piggelin
    Du tänker väl föda barn före mig va? Skämt åsido, förstår att det är segt och jobbigt att bara gå och VÄNTA! Hoppas den lille/a vill komma ut SNART!


    AM
    När du skrev att det kanske blir TVÅ trådbebisar den här månaden, om lillsnigeln behagar titta fram innan månadsskiftet, så undrade jag vilken snigel du pratade om. Jag har VERKLIGEN inte fattat att den här lilla nätta magen ska resultera i en förlossning, och förhoppningsvis en bebis! Och det SNART!? Helt galet.


    Min moster som säger sig vara lite halvsynsk sa att hon kände på sig att vi skulle få barn på Visby lasaret... hoppas och tror att hon har fet-fel! Har i så fall bara drygt ett dygn på oss innan vi ska ombord på färjan hem igen.

  • snaily

    (Lasarett heter det väl förresten.)


    Maken ringde nyss, han har överlevt endurotävlingen utan brutna lemmar, hurraaa!!


    Jag bestämde mig till slut för att vara så osympatisk att jag inte följde med idag. Igår var vi där för incheckning, besiktning och avlämning av grejer så jag har fått se tävlingsområdet i alla fall. Korven gillade INTE alla bullrande motorcyklar igår, och då var det väl lindrigt jämfört med idag. Maken gick upp kvart över fem i morse (!!) för att hinna köra dit och hinna i tid till starten, så det hade inneburit VÄLDIGT många frusna timmar för mig (och Korven) om vi följt med. Det var hemskt skönt att stanna hemma! Gått på promenad, fikat hos ena morbrorn - och läst tråd förstås.


    Tänk att man kan bli så glad av att bara gå över en halvskitig men välbekant åker, och lulla runt i en brun liten stuga i skogen - det här är verkligen hemma för mig. Trots att jag är här så sällan nu för tiden. Nu tittar solen fram så vi ska nog ut och se om vi kan börja demontera lite utemöbler som ska tas in över vintern.


    Någon annan än jag som hörde på relationsrådet på Christer i P3 igår, där en ofrivilligt barnlös mailat in och bett om råd? Bland annat fick hon FÖRSTÅS tipset om att "inte tänka på det ett tag" och "slappna aaav" eftersom stressen kanske gjorde att hon inte blir gravid. Funderar på att skriva ett argt mail om min kassa internetuppkoppling tillåter.


    Ha så skoj på brunchen imorgon!! Önskar jag kunde vara med!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!