• Oms

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    snygg trådstart AM - me like!

    just nu håller jag på i tvättstugan (jag äääälskar att ha tvättstuga fastän jag har tvättmaskin här hemma) ska till den lokala tempobutiken och handa lite mjölk för att sen slägna ihop pannkakaor åt stora tjejen - glömde helt bort att hon inte kunde äta familjens söndagsmiddag - hon fick ju tandställngin i fredags och är jätteöm. det är meningen att hon just nu ska plugga på till tisdagens omprov i SO så att jag kan förhöra sen när jag har badat och fiaxt med håret på lilltjejen. men just nu så studerar hon sina justin bieber posters för att se på vilken bild han har uttruckt starkast känsla på.... jag säger då det...

    nä, skulle bara kika in nya tråden -måste skynda på nu - har 4 maskiner kvar att tvätta, åter ikväll kanske

  • Oms

    Nu ska jag berätta lite kort om Mathilda - min yngsta solstråle

    Mathilda fyller 3 år imorn om en månad och hennes ålder är en underbar ålder.  så levnadsglad, äventyrlig fantasirik och lättförståerlig!

    Hon vaknar varje morgon mellan 06-07 och är alltid på bra humör, hon sjunger o dansar på vägen till toaletten för att kissa och skölja ansiktet med lite vatten. hon kan vara lite knepig att få på kläder ibland, speciellt de dagar hon har bestämt sig för att ta det lugnt men då säger hon det "ta det lugnt pappa, vi kan gå sen till dagis, SEN vi göra det pappa" och så sätter hon sig tillbakalutad mot en kudde på soffan med armarna under hudvudet och drar över sig pläden. sen vill hon ha håret fixat, hon går och hämtar kam o hårsnoddar så att hon blir fin, hon kan sitta i timmar och ha mig fixa hennes hår vilket är tur då hon har afro och det tar tid med sånt hår.

    hon pratar mkt nu och framförallt sjunger sånger och gör ramsor med rörelser. Det är fågeldansen, tre små apor, huvud-axlar-knä-tå och diverse andra sånger blandat med Eric Saades "Manboy" och Justin Biebers "Baby"

    En typisk mening om hennes lilla bebisdocka är som följer "mamma han kanske e rädd, eller kanske trött eller kanske liiiten mamma, han kanske e de mamma, visst? jag måste bära honom" svarar man då att "ja han kanske e lite trött" får man till svar "Jaa, absolut det e så mamma, jag VEET det han e jääättetrött"

    hon blir jätteglad när det kommer någon för att hälsa på och hon älskar att åka bil (lustigt med tanke på hur åksjuk hon varit) , just nu äääälskar hon allt, tror att det ordet är liak vanligt förekommande som ordet kanske.

    hon leker med alla i sin dagisgrupp och för henne spelar det ingen roll om henes föknar är där eller ej, alla går liak bra. och varje dag när det är dagis vaknar hon och söger DAGIIIIS jippi! och lika glad som hon är över att få gå dit, lika glad blir hon när hon blir hämtad.

    hon tycker om att "Nosa på blommorna" - ja det är så hon säger och att rädda maskarna när det regnar så det kan ta vääääldigt lång tid till att gå ngnstans nu när hon är så stor att hon inte har ngn vagn längre, hon läääängtar efter snön och att få flyga flygplanet till stranden.

    hon är Mathilda, en mkt positiv tjej fylld med så otroligt mkt glädje, hon får mig att le mängder av gånger varje dag - bästa medicinen en stressig vecka är att finna tid till att umgås med henne....

  • Oms

    jag bara kastade in mitt inlägg utan att han läst på vad ni pratade om hoppas att det int kom olägligt?

    iaf har lyckats uppfatta att

    Klockarbol - grattis till makens vik! härligt!

    PB - skickar en stooor kram och hoppas att äggen skärper till sig!!

    Porchez - tror på kombination virus + stress du vet väl att man är som mest utsatt för allehanda sjukdomar när man stressat massor och dethar du gjort iom turerna på ditt jobb!

    EA - beklagar sorgen m mormor, förstår precis vad du menar med länken till mamma - usch vad jobbigt det är när ngn som alltid funnits där går bort... och det här med gravidsymptom - med första tjejen var det första tecknet att jag inte gillade kaffedoften längre - det var det som avslöjade mig hos mamma, jag bodde ju fortfarande hemma då så hon fattade driekt och tänkte herregud hru ska detta gå.  men jag var i v.6 då minns jag. med Mathilda märkte jag av illamående i v.5/6  och sen påföljande trötthet men ingen värk här o där i början, brösten blev nog ömma i v.8,9 sådär med minstignen och inte alls med stora tjejen så det är sååå individuellt!

    Snorkis - kram till dig! vad "kul" att höra att det nu fungerar bra med 75% men lova att du känner efter, känns det inte bra så pusha dig inte utan lyssna av kroppen. Man får ta steg tillbaka ibland så länge man bara har en vision om att man ska framåt ngngång

  • Oms

    Telis - ja det var ju du som startade detta Det jättekul att läsa om televinken (och alla andras barn såklart - himla mysiga ungar allihopa) kul att vi skriver ngt positivt om de barn vi har begåvats med - de är ju faktiskt det bästa vi har!!

    ngn dag när det känns bra ska jag skriva om varför jag älskar min stora dotter så mkt men just idag är jag nog inte helt objektiv så jag avvaktar med den berättelsen...

  • Oms

    inne en snabbis, jobbar hemma på fm och ska till läkaren snart...

    Kikki kikki - förstår din frustration! BM vet väl itne mer än dig, blir sååå trött på BM som agerar som hon gjorde, tyvärr är det mtk vanligt! GRattis till sonen hoppas att förlossningen och altl emd den snart är ett minne blott!

    PB - spy på bara! självklart e det skittufft när ens ekonomi inte tillåter saker o ting och vi är många här inne som vet detta oavsett våra inkomster då man tenderar att leva efter sin inkomst. oavsett anledning till ditt kräkande så har du lika stor rätt som alla andra att bli frustrerad. jag tror att jag har beklagat mig över min o makens ekonomi också bakåt i ngn tråd, maken jobbar ju bara 70% inom restaurangbranschen  så även om jag har ett bra betalt arbete så jämnar det ut sig  med makens urdåliga lön "so u do the math" ... skickar en kram till dig!

    Kolckarbol - men herreguuuud vilke martyr till arbeskollega! och att hennes man e sjuk osv men herregud det gör väl inte att du har midnre ont? att lägga över sin egan obehandlade frustration på dig e  ju helt galet och så oerhört typiskt dessutom! man blir så trött! förstår fullständigt din reaktion och beroende p hur mågna som nu har hört om detta så måste du nog ta upp det, om nu inte hon lyssnar så ta uppp det med dem som är närmast dig alt er chef eller så, svårt att säga vem du ska ta upp det med men självklart ska du inte anklagas för att luras ang din egna värk! kram till dig!

    nä nu måste jag gå, tjingeling

  • Oms

    Piggelin - men vad hemskt jobbigt med alla dödsfall omkring dig. självmordär blan det värsta man kan utsätta de efterlevande för, jag träffar ofta dessa livsöden i mitt arbete då många självmord tyvärr sker pga att vården har brustit i ngn del. ang din kompis man som tog livet av sig så minns jag at du skrev om det men jag minns inte att deras dotter senare miste livet, var hon sjuk?

    ang klädstorlekar så blir ju Mathilda 3 år om några veckor och den lilla skiten som vid 1-års ålder precis började använda strl 74 i vissa kläder har nu 98/104 i kläder. 104 har hon mest i byxor då hon har långa ben. i overallen (didriksson Tingnes printed coverall) har hon strl 100 men hade nog kunnat ha 110 också. Hon har blivit grövre i kroppen generellt och drar väl därför lite större storlekar.

    PB - en STOOOOOOR kram till dig! jag håller tummar o tår och hoppas att några ägg kommer ut och visar sig vara helt super perfekta och hålla hela vägen skönt med banken och värmeanordningen - ibland måste man satsa lite för att vinna i längden

    BS - jag vaccinerade mig mot influensan på jobbet förra fredagen och hade helt glömt bort det tills nu - vilket innebär att jag klarade mig utan biverkningar denna gång, härligt!

    AM - men vad häftigt! vad är det för bjuding du ska på? shit vad häftigt tycker jag no även om jag inte alls är ngn royalist, mest för att bara få klä upp sig och själva grejen i sigliksom

    Sweet, Vickan mfl ang flytt - Jo jag vet hur det är, jag själv bor ju inte sååå långt från min barndomsstad (5 mil) men jag träffar nog ingen därifrån inne i city direkt, för folk som bor där de åker inte därifrån så e det! inte ens mina bröder kommer förbis här då det e sååå långt! när vi bodde inne i sthlm och brorsan likaså träffades vi titt som tätt men nu när han flyttat ner igen är det plötsligt jag som bor långt borta... den ena brorsan har inte besökt oss än och nu har vi bort här i snart 3,5 år... sen har jag ju själv en bror som hux flux flyttade till andra sidan sverige och lämnade allt bakom sig (inkl barn) och jag kan ju inte direkt säga att jag varit så aktiv i vår kontakt där heller...

    min man vet än mer hur det är för vi är ALLTID tvugna till att åka till hans hemland då man inte får åka hit utan turistvisum som bara vissa kan få och då av speciella skäl, det är lite jobbigt att vi inte kan alternera utan vi måste spara pengar och pussla med semstrar hela tiden bara för att åka o träffa släkten...

    Ang att välja sina fajter med de små liven så skulle man kunna tro att jag har myntat det uttrycket då jag använder det titt som tätt... men det är bara när jag själv är i fas och mentalt starkt o mogen i mitt agerande som jag använder mig av det och starkt står emot vissa fajter och undviker andra. Jag har lärt mig att hellre förekomma än förekommas och planerar mitt liv rätt så minutiöst - då med marginal för utbrott av liten när hon inte få ha de kläder HON vill ha, eller när vi ska handla och hon inte får godis osv osv.

    Oftast finns det tid för henne att klä på sig alla kläder själv, att självbestämma när hon vill gå på toa, att hon får låsa dörren, försöka få upp såväl hissdörr som portdörren samt att gå lugnt o utan stress på vägen till dagis. Oftast säger jag därför att jag planerar det så. Just nu. inte förut (verkligen inte haha) troligen inte framöver, men just nu, nu när det är så galet mkt omkring mig MÅSTE jag göra så här bara för att några fajeter för mkt, allt för många förändrigna och störningar i mitt program och jag kommer att tappa kontrollen - det vet jag tyvärr av erfarenhet.

    JAg har lärt mig att för att jag ska orka uthärda jobbiga perioder som fortgår omkring är genom att jag tar reda på alla fakta och ser till att höras och synas på alla sätt o vis att jag skriver ned allt jag vill, bör eller ska göra. allt från att handla mat på väg hem frå jobbet till att kolla mailen. (även BT står med på mian listor ibland)

    JAg skulle gärna hänga med på AW 17nov men jag vet inte om det får plats i mitt liv just nu, jag har redan fyllt min AW kvot kommande månad (1 i veckan) och jag vet inte om jag har "råd" att ta mer tid från familjen, det räcker med alla sena jobbkvällar eller läxkvällar o möten m stora tjejen.

  • Oms

    Piggis - haha, nu gjorde du ju mig snurrig också och jag var tvungen att läsa om mitt inlägg flera gånger för att se vad jag egentligen skrev jo men nu minns jag ju att det var en olyckshändelse i den familjen och inget självmord - men jag läste ditt första inlägg (säkert helt feltolkat av mig) som att det var samma familj som sen förlorat dottern - skönt att det inte var så om även att inte den andra familjen heller borde ha förlorat sin dotter... hängde du med

    nä nu ska jag också hoppa i säng tror jag, maken är dock itne hemma från sin tränign än så jag väntar en stund till, det är halt ute och vi har inte vinterdäcken på än...

    imron blir det AW med väninna från förr - ska bli skoj skoj!

    en TREVLIG HELG får jag önska er alla såväl outade trådisar som smygisar som de som just nu har pausat men ändå läser (ni är saknade!) kram på er

  • Oms

    Hello girls, när var hur ä brunchen imorn? hittar inte att vi skrivit ngt om det på FB utan vi har väl tagit allt det i tråden va - elle rhar jag missat ngn hemlig FB grupp eller så?

    jag tror jag kan komma. lite beroende på vilken tid det är sagt...

    idag är det dop och inflyttningsfest som gäller, har inte köpt ngn present än, men jag får väl försöka trolla med knäna

    nu måste det fixas här

  • Oms

    Halloj tjejer, jo här har dagen fortsatt relativt lugnt med vänbesök, matlagning och läxgenomgång med storan och jag måste ju säga att brunchen var dagens höjdpunkt! jättekul att träffa de flesta av sthlmsgänget igen och det var inte fyskam att få en våffla till det

    EA - GRATTIS!!!! underbart! jag har hållt tummar o tår och det verkar ju ha fungerat denna gåg iaf

    Hattis - skönt att ditt lilla etui kom till rätta men o så synd att du inte kunde vara kvar med oss på brunchen idag - men kul att du kom en sväng iaf! jag håller tummarna för att detta är ett nytt symptom att lägga till listan för andra att noja över

    har inte läst på men på lyckats utläsa att *piip(FB kompis)* och Lappis är sjuka - krya på er och hoppas hoppas att det inte är det hemska supervirus som går nu, man blir tydlgen helt sänkt!

    PG - är det ruvning på gång nu? spännande o vad roligt!!! håller tummar o tår!

    EGO - efter en sjukt jobbig höst så gick luften ur mig i onsdags em och jag har knappt presterat på jobbet sen dess, har knappt orkat vara social hemma eller m vänner heller för den delen på länge nu... och de gånger jag ändå trotsar min asociala ådra så visst fungerar det men ack vad slut jag är efteråt...

    i onsdags pratade jag med en enhetschef på sjhs dit remissen för den stora är skickad. Han ska nu ta tag i detta och vi ska höra om ca 2 v igen för då bör man ha hunnit gå igneom hennes fall och veta om ytterligare utredningar behövs eller om hon kan börja "behandlas" och i sf vart... skönt.

    Det är minns sagt enerverande att skolan har lyckas skicka remissen fel o dessutom ofullständig hela 2 ggr redan och att JAG ska reda ut detta hela tiden... tiden går och klockan tickar och min stora tjej har inte mer tid nu - hon får ju för sjutton betyg satta om ca 1 månad och då är det liksom för sent att börja hitta åtgärder för att ge henne chans att kunna ta del av samma undervisnign som alla andra... har fått omdömen nu inför betygsättningen och de har vi gått igenom ikväll, vissa bättre än andra men bli så sne på en av lärarna som skrev " det är frustrerande och oerhört provocerande att du låter så mkt av lektionen gå innan du kommer igågn och presterar ngt" osv osv... men herregud... Vart var den läraren när arbetslaget fick en genomgågn ang dotterns svårigheter i skolan... vet hon i öht ngt om ADHD och liknande tillstånd? provocerande?! men vad bra att hon skrev så - DET lär ju göra deras relation bättre.... NOT!

    jaja, har mailat läraren i fråga, gått igenom alla andra ämnen och skrivit upp vilka 5 lärare jag ska maila imorgon ang olika uppgifter som tydligen ska vara klar nästa vecka - hälften av dem känner dottern inte ens till o de andra hälften vet hon inte hur hon ska göra...

    när ska jag jobba???

    och ovanpå detta funderar jag på hur vi ska få ihop tillräckligt med fickpengar till resan - har nog aldrig haft så mkt utgifter som nu... och när sjutton ska jag hinna träna? 3 dgr i veckan är helt åt barnen m  att umgås och gör aläxor och 2 dgr jobbar jag sent - så på helgerna ska allt hinnas med...

    jag vet att man inte får säga det men ibland så undrar jag vad jag tänkte när jag bestämde mig för ha barn... de är det bästa jag har men åh vad jobbigt det är att känna sig så otillräcklig på alla plan samtidigt... maken förstår nog int eheller riktigt hur mkt jag slits mellan alla måsten utan tycker också att han får lida av min brist på tid o ork - visst, han har rätt men jag skulle ju helst vilja att han var kvinna och förstod hur det känns, inte bara får höra det av mig utan även känna det... jaja ni fattar.

    nu ska jag surfa vidare och sen är det sängen som kallar, natti natti på er!

  • Oms

    Godmorgon tråden!

    jag jobbar hemma idag och om allt går som det är tänkt kommer jag INTE att logga in här ngt mer under dagen jag måste verklgien jobba. upptäckte dock att min jobbmobil inte vill låta sig laddas så vi får väl se hru jag ska göra med telefonsamtalen under dagen...

    har mailat alla berörda lärare samt samordnare osv osv osv hela dagen igår gick åt till det men nu känns det bättre! jag är en "doer" och när jag tar tag i saker o ting mår jag verkligen bäst har fått bra svar från lärarna och det visade sig att det var studierektorn som har ansvaret för informationen om Storan som INTE infat bildläraren utan helt glömt bort henne. Undrar på hennes reaktion då - hon såg ju bara en trotsig tjej som aldrig kom till skott oavsett hur mkt hon tjatade på henne! Nu så ska hon behandla dotra annourlunda, det visade sig att bildläraren har en bror med samma diagnos och hon har dessutom läst extra om dessa speciella barn så det finns hopp!

    fick också svar från den BUP instans som felaktigt fick remissen till sig och de meddelade att de hu har haft ett studsmöte ang den remissen och fått den kompletterande ytterligare, kontaktat skoaln och meddelat att de ånyo skickat den del och sne har de gulliga männsikorna där pratat med mottagningen som ska ta emot dotra och delgett de infon och fått bekräftat att JA de tar emot henne och fortsätter behandling där! Skönt! dock så har de 3-4 mån väntetid men det ska vi nog få bot på med ngt telefonsamtal eller så....

    nu måste jag jobba!

    Hattis - men nej!! Vad trist med minus! jag som höll tummarna här!!! attans!

    Klockarbol - men oj, vad har hänt? skcikar en stor kram och hoppas att du finner den styrak som det låter som om du kan behöva! kram

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!