• Oms

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    muggles skrev 2011-02-25 09:53:35 följande:
    idag är det freeeeeeeeeeeedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag! och jag går in i v27 tjohooo....
    tjohoooo på dig med! v.27!! sååå fort det gått! heja heja dig o ada o Beda - nu kör vi på så här i ca 6-8 veckor till va?!
  • Oms
    _koko_ skrev 2011-02-25 10:23:02 följande:
    omsan - 9e mars är det som gäller. Förstår att det känns lite tungt ekonomiskt med alla födelsedagar! Ni får öppna ett födelsedagskonto och spara under året.

    Även jag är ett midsommarbarn, men eftersom jag tog ca 8 år på mig att bli till tror jag inte det hade så mycket med midsommar att göra.
    Ja jag har faktiskt funderat på detta! nu brukar det ju inte var så illa vajre år, detta år påverkas ju av föräldraledigheten i januari, dotterns sjukt dyra present med resa o konsert samt massor med andra extra utgifter denna månad (har gjort en krona hos tandläkaren och det e inte billigt... tror vi har extra utgifter på nästan 20.000kr denna månad... HELT GALET!!

    jaja, nu ska jag äta lunch
  • Oms

    har pratat med specialpedagogen ang storan nu... utöver engelska och NO'n ska hon nu jobba med Matte på lovet...känns ju sådär kan jag tycka - det innebär att jag måste styra upp detta o kontrollera detta flera gånger varje dag från jobbet... kommer bli lagom stressigt....

    14 MARS - då är dagen då överlämningne sker dvs dagen så jag, stora tjejen, hennes pappa, specialpedagogensa samt hela utredningsteamet träffas och pratar diagnos....äntligen!!! (specialpedagogen meddelade mig nu att de ringt henne och kollat om tiden passade och att de sen skulle skicka ut en kallelse till oss andra...

  • Oms

    AM - men så underbart! fast jag trodd e nog det skulle sluta så för det är väl sömmerska hon är? om än en väldigt klumpig sådan kul!

  • Oms

    Skuttar in en snabbis efter en sen kvällstorhandling - riktigt skönt att bege sig till stormarkanden kl 20.00 på kvällen faktiskt, det är frontat o fixat för morogndagen men lite folk att bråka med


    Lappis - har ni inte ngt arbetsmilöjombud? Arbetsmiljölagen är oerhört stark och i den regleras temperaturer på arbetet tex  gå in på www.arbetsmiljoverket.se och kika där. vi har tagit stöd av några av dessa lagar o rekomendationer där i vårt fackliga arbete.

  • Oms
    muggles skrev 2011-03-02 15:00:09 följande:
    Ada och Beda mår fantastiskt bra, läkaren mkt nöjd. De väger väldigt lika nu (uppskattningsvis ca 850 + 880 gr) vilket ju är helt otroligt. Lagom med fostervatten och Ada ligger längst ner i bäckenet med huvudet neråt medan Beda ligger högre upp med huvudet uppåt (förra gången var det tvärtom). Tänk att man inte känner när de vänder sig - mkt märkligt. Ok jag kan känna att de bökar runt ibland och då kan man ju misstänka att de vänder sig men det är inte supertydligt. Livmodertappen nästan 5 cm lång och sluten (optimalt).
    Det låter fantastiskt bra Mugglan! härligt!
  • Oms

    Snartis - usch vad läskigt med hjärtat och vad jobbigt med att ni alla brelv så pass sjuka! hoppas ni kryar på er och att det inte är ngt allvarligt?!

    Lappis - grattis till kö-framgången!! hoppas att det fortsätter så och att ni känner er nöjd med att stå i den kön

  • Oms

    Hej Nennelainen och BS - det är väl bara ni som är inne nu va?-

    här har det gjorts läxor i parti o minut men tyvärr är det mkt kvar...jaja, snart så har hon väl gått ut skolan och förhoppningsvis med bra eller iaf ok betyg o så sitter jag där o undrar vad jag stressade över

    men jag måste säga att nu när jag verkligen vet om hennes svårigheter så ser jag dem tydligare... det e skitjobbigt för de har alltid funnit där men jag har så m¨ånga gånger genom åren tryckt bort dem på ngt sätt,dvs jag har gått in o löst situationen och brytit när jag sett att hon får panik över att det blir för mkt för henne...

    undrar om jag har gjort det värre för henne maa det? får fråga läkaren sen när vi ska dit...

    Nenne - bra att kastrera kissen, det finns alldeles för mkt risker med långvarig p-piller behandling för katter.

  • Oms
    BrudSommar2006 skrev 2011-03-03 22:37:48 följande:
    Telis, det stämmer, jag tål inte morfin, och vid förlossningarna fanns ju maken där i fall att något skulle gå snett men jag har funderat på vad som skulle hända om jag var med om en olycka eller så och kom in till sjukhuset själv och inte hade möjlighet att meddela mig med någon men å andra sidan, det finns fler än jag som inte tål morfin, hur gör de? Kanske om man är så dålig att det är aktuellt så har man inget val, jag vet inte. Om det bara gäller stark smärtlindring finns ju annat än morfin att få bara man har möjlighet att tala om det för någon... Finns vissa pencillinsorter jag inte tål också men det har ju löst sig de gånger det varit aktuellt.
    jobbar hemma o hinner inte vara här men kikar in en snabbis (ja eller hur!)

    BS om man är allergisk mot ngt som kan täkans användas frekvent inom sjukvården så strå det som en VARNING eller VIKTIG INFORMATION med just stora bokstäver i ens journal det kan man få till att ingå i alla journaler inom iaf samma landsting, vet itne hru an gör över resten av sverige men det hänger med ens personnr iaf oavsett vårdgivare - har du kollat att det är så i ditt fall?
  • Oms

    Godmorogn tråden

    har min vanlig lördagsritual här, dvs går upp m Mathilda när hon vaknar kl 07 (fast idag blev det 8 för hon vaknade och åt välling i natt och får hon mer energi att coa på sen)

    idag ska lilltjejen sova hos mormor, det har hon själv bestämt och ringt och bokat med mormor, haha. Mamma ringde mig häromdagen och frågade om det var jag som sagt till Mathilda att hon ska sov ahos mormor på lördag (idag) men vare sig jag eller maken hade sagt ngt utna helt själv har hon kommti på detta, hon brukar ringa mormor titt som tätt från våra mobiler då det är så lättåtkomligt och det hade hon tydligen gjort dennan gång med. hon hade sagt att jag, pappa och mathilda skulle åka till mormor med bilen, sen fika lite och sen skulle vi lämna henne där och då skulle mathailda sova där och så skulle mamma o pappa hämta henne på söndag...

    så nu blev det så och jag o maken har INGA planer för kvällen...sora tjejen blir nog hemma och jag har galt mkt läxor att göra med henne så det kanske är bästa om man bara har barnvakt och stannar hemma, ev middag eller bio ikväll kanske?

    Snartis - har du hört ngt än ang blåsljudet osv?

    Lappis - GRATTIS!! vad roligt att det blev ett nytt jobb och på dian villkor, jättekul! väldigt vad vi byter jobb i denna tråd! jag är ju själv inne på mitt 3:e sen jag började skriva här ( men det här jobbet blir jag nog kvar på)

    September - vad roligt att det rullar på med grav! jo men visst blir man större när man är gravid på nytt! herregud jag såg ju gravid ut redan i 3 måanden vill jag minnas med lilla men med stora var jag i 5 månaden innan ngn anade ngt.. järntabletter äter jag redan dubbel dos av som ogravid (2 duroferon/dag) för att kunna få ok järn nivåer...behöve rjag säga hur min mage mår iblan??)

    Gosnose - nu får vi hålla tummarna för dig! jag hejar på här borta, hoppas det hjälper

    BS - vad jobbigt för lilla Iris, jag hade helt klrt ringt sjukvårdsupplysningen/vårdguiden alt sökt mig till en närakut om hon besväras av det alt väntat till måndag till lättakut på VC för att kolla upp det.

    EGO - (igen) jag har märkt nu när jag har kopparspiral ( har haft den i snart 3 år nu) att jag har en längre cykel! brukade ALLTID ha 28dgr mellan men nu har jag nog snarare 30-31 dagar och den luteala fasen (Visst är det den som är mellan ägglossning och mens va?) är längre, dvs ägglossning har jag rätt så tidigt in i månaden, hänger ni med? NGN som vet varför det är så? jag vet inte om det varit så hela tiden men def det senaste året iaf...

    nu ska här läsas böcker med MAthilda, vi ska läsa om ABC och hitta massa gemensmma nämnare (GOboken, vi har ff dem och får en superbra bok varje månad som sen får föja med till dagis i bokpåsen)

    tjingelign och hoppas ni alla får en underbar helg!!!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!