• Oms

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    BS -örontermometrar är inte helt tillförlitliga tyvärr. de fungerar bara om man använder de 100% rätt och att ens öron är utformade på "normalt" sätt så att säga. låga temperaturer är framförallt vanligt vid just örontermometrar och då rekomenderas att man tar tempen den gamal hederliga vägen som visar på exakt temperatur.

    annars så pröva du att ta örontempen på honom o se om det gör ngn skillnad

    nu ska jag gå ut o äta en semla med en väninna- hon är 38 snart 39 och gravid med sin 3:e. de andra barnen är stora nu så hon har lite nojor som vi ska klara av under intagandet av en semla

  • Oms
    muggles skrev 2011-02-06 20:41:43 följande:
    Hattis: "skönt" med lite mer illamående, hoppas det håller sig så där lite lagom...

    Sweet: wow bra jobbat! Vi har absolut inte den frekvensen som Oms och mer sällan nu än innan grav pga underlivsproblemen, men man ska inte jämföra sig med andras frekvens. Det viktigaste för förhållandet tror jag ändå är att man har kroppskontakten kvar; kramar, pussar, närhet, ömhet och att stötta och lyssna på varandra. Har man det kvar, så är det nära till att ha bra sex. Börjar man däremot leva parallella liv där man knappt tar på varandra så är steget så mkt längre...
    helt rätt Mugglan, närhet o ömhet är ju a och o i detta. Jag VET att i mitt o makens fall så skulle vi aldrig få till det så "ofta" om det inte var för att vi är så pass fysiska med varandra i vardagen. vi lägger oss också samtidigt, extremt sällan har vi olika tider och då påverkas vi direkt av det. vi delar som sagt täcke (Ett vanligt täcke, inget stortäcke) och vi rör vid varandra väldigt mkt.

    *************

    En annan sak som slog mig efter alla våra utlägg om alt här inne - jag hoppas verkligen att ingen jämför sig med ngn annan här inne till den grad att man mår dåligt av det! oavsett vad det gäller så är vi alla här inne olika individer och har olika referensramar, erfarenheter, mål o förutsättningar. Jag har många vänner som lever ett tusen gånger mer intressant och händelserikt och problemfritt liv i mina ögon och visst kan jag när jag själv känner mig fet ful o dum bli lite avis på dem ibland, men oftast är jag sjukt nöjd med den jag är och vad jag har o har åstadkommit i livet trots att det inte är mkt i deras ögon.

    så,om du just nu är avis på de som har ett bra sexliv, snygg våning, bra utbildning, hög inkomst, friska barn, intressanta jobb etc etc så är det säker ngn som är avis på dig med för ngt som du kankse inte värdesätter lika högt många av mina vänner är t ex avis på mig som sköter det här med planering, logistik etc till synes mkt bra o enkelt medan jag kan vara avis på dem som inte behöver fixa med allt detta för att iöht orka med dagarna (jag har kontrollbehov samt älskar listor statistik, scheman o kalendrar nästan sjukligt om ni frågar mig men utan dessa hjälpmedel så får jag inget gjort, så enkel är jag)

    Igår bakade jag en vitchoklad kladdkaka som var gudasänd... herregud så god! den har varit med i halv åtta hos mig och är nu en rexeptfavorit i de svenska hushållen. imorn innebär det att det blir träning - om jag någonsin ska få några fler barn är det viktnedgång som gäller. punkt.

    nu ska vi krypa upp i soffan o se på en komedi som maken har hyrt, han har precis dukat fram the och toast så det känns som om detta ska prioriteras framför BT-tid
  • Oms

    Oupsie - nja det leder nog inte till skilsmässa hos folk men det funkar säkert inte för alla heller kan jag tänka. vi har gjort såhär i 7 år nu och ja det funkar för oss, det har hänt kanske 5 ggr på alla år att vi inte delat täcke och det har kännts mkt konstigt att inte ligga så att man känner varandra då. i början var det lite knepigt att få in samma sovmönster så att man inte plötsligt blev utan täcke men efter ett tag så hade man kommit in i det och nu har jag inget att klaga på

    tittar på en film som inte är så bra som den utlovat så nu sitter vi här o surfar nätet istället

  • Oms

    Tinga - ha en underbar semester nu! så härligt att läsa att piff o puff kommit ikapp sig så bra! jättekul!!

    Oupsie - jag hade Lindex amingstoppar. linnen med reglerbara axelband och amningslucka. jättesköna och mkt praktiska tyckte jag, framförallt när man var hemma. annars så körde jag på twilfit och lindex bh:ar framförallt, det e ju en sån kort tid vi pratar om. jag tror nog att efter en vecka så har man fått in storleken på brösten så gå du o shoppa nu om du vill det

  • Oms

    Men shit vat on topic ni varit här inne idag då bröllop hit o dit - trodde ett tag att vi alla redan är gifta här inne men kom snabbt på att så inte var fallet, det är lätt att bli hemmablind helt klart! Kul för er som ska gifta er iår eller framöver, det e ju en fantastisk händelse och ngt som man minns o blir påmind om i varje fall 1 gång per år för resten av ens liv (förhoppningsvis ska jag väl säga, med sveriges skilsmässotakt så vetg man ju inte)

    i vart fall så firade jag o maken vår 5:e bröllopsdag nu när vi var nere i Gambia. iom att vi gifte oss där så är det lite speciellt att faktiskt fira bröllopsdagen där. Vi var förbi "vår" kyrka och vi var ute på ett av våra favoritställen med 2 av våra groomsmen hällde i oss lite för mkt alkohol tror jag o sen var vi ute på klubb hela natten medans barnen tryggt låg  sov hos farmor - skönt!

    Nu till kvällens drama... Jag o stora dotter kom hem från Astrid Lindgrens barnsjukhs för bara ngn timma sen... dottern vakande i morse mede hög feber, yrsel, illamående on i kroppen och en kraftig huvudvärk.... jag hann inte mer än mumlas symptomen för maken förrän han satt upp i sängen o sa MALARIA!... hej o hå... malaria ja, ja visst kunde det vara det. bara för at det är influensa säsong behöver det ju inte vara det, vi har ju precis kommit hem från ett malariaområde och vi blev myggbitna som sjutton och hade ju inte det bästa malariaprofylaxet om än att det var bra.

    efter mkt ringande fram o tillbaka mellan mig o storan idag samt sjukvårdsupplysningen och VC så bestämde vi oss för att åka in på em. KS var det enda tillgängliga alternativet då vi pratar tropiska sjukdomar.

    undersökning, mottagande o provtagningar gick galant om än att det är mkt väntan mellan varje steg. man screenade mot alla förekommande virus/bakterier/parasiter och kom fram till att hon "bara" hade ett virus, om än ett kraftigt sådant. alla prover visade på fina värden och då hade man också kollat levern etc - skönt!

    kvällens planer blev ju som sagt lite ändrade, vi skulle ha gjort en hel del av läxorna idag men ok, tänk om det hade varit så att hon var drabbad - skulle jag då ha förlåtit mig själv för att jag tänkte kortsiktigt?

    nu ska jag fixa ngt att äta, tjingeling

  • Oms


    En av alla 100 solnedgångar som jag sett o fotat genom åren... Kanske inte den tydligaste bilden men just nu så saknar jag värmen som jag upplevde på samma strand som ovan för bara ngn vecka sen om än att det var tidigare på dan då jaja, vad är en bal på slottet...
  • Oms

    Oupsie - GRATTIS till tenta resultatet! skitbra jobbat då höggravid o allt ju!

    Porchez o LAppis - Benjamin har både jag maken velat döpa en ev pojke till sen dagen vi träffades typ, sen att jag inte tycker att det går med vårt efternamn är en annan sak men fint är namnet iaf!

    Vi har en hel del kriterier när det gäller namn. Det ska vara bibliskt (Eller iaf låta bibliskt ) och det ska gå att uttala på svenska och engelska då det är de språken som gör skillnad på namn, Makens språk (Wolof) har muslimska och kristna namn så det fungerar med det mesta.

    Jag gillar dock Benjamin, Jonathan, Nathanael (Nathan engleskt utttal) William tex bland killnamnen men tjejerna är det värre med, jag gillade Madeleine och lillskruttan höll på att heta det om det inte var för att makens kompis dotter som föddes 7dgr tidigare fick det namnet... FÖrst till kvarn liksom...

  • Oms

    Mkt att kommentera som vanligt - och jag som bara skulle in en snabbis

    PB - låter som om du verklgien behöver gå igenom det du gör nu (dvs terapiandet!) så bra att få ngn som kan, vet förstår, har ideér o tänker åt än utan att man själv behöver göra research, delegera, fixa o dona... Jag vet, been there done that. Idag är jag ute på andra sidan sen många år tillbaka men det händer ff att jag faller tillbaka  på detta ständiga fixande, kontrollerande, researchande och den ständiga lien "Jodå, jag fxar det"

    Du har en lågn väg framför dig, det kommer att gå upp o ned men det är det som kallas livet kram på dig!

    AM - men! Vad snopet med londonresan!! va, att planera, packa o ut till Arlanda o sen åka hem igen är ju absolut inget som ngn vill göra! MEn som sagt, det finns en mening med allt! Men det är inte alltid man vet varför.

    KOKOSEN - har du fått diskbråck? var satt det? i Ländryggen? ca 25% av den arbetande befolkningen i Sverige har diskbråck men bara 10% av de som har det känner till det. Det kan komma o gå genom livet o ibland ger de fruktansvärda symptom med kraftiga känselnedsättningar o tom förlamninga rom det är riktigt riktigt illa. Ofta artar de sig i lite domningar, myrkrypningar, köldkänsa etc då o då i kroppens perifera delar. Jag hoppas att du har en mildare variant och att de går tillbaka snart! Operation runt ryggmärgen ska man undvika om det inte är absolut nödvändigt för att man ska kunna ha ett drägligt liv! KRam på dig med

  • Oms
    Lapinette skrev 2011-02-11 15:15:24 följande:
    Ja .. vilken jäkla hamster??!!!

    nenne, ska nog förklara för dig eftersom du verkat ha snöat inne. Om jag skriver casa Mop ... och sonen heter Edvin så tänkte jag att hos er är det casa nenne ... och jäklarns då borde ju er son heta sjuttioåtta och inte åtta.
    som jag har skrattat åt detta Vicken jäkla hamster, hahaha. Ser framför mig ngn svensk sitcom eller liknande

    det blir ju så extra roligt när man ser på det såhär efteråt när man först följer missförstådn o sen förklaringarna
  • Oms

    Ore - vad har hänt på jobbet? JAg vet ju att man inte har vista uppskattnign för dig, visst var väl din tjej lite anti dig för att du var tjej och hade åsikter va? elelr minns jag fel?

    Snigel - flytt till Sthlm? vad spännande och grattis till makens jobb!!! härligt! jag har tyvärr inget tips till dig ang boende så här på rak arm mn hör jag ngt så inboxar jag dig!

    AM - underbar länk om white trasch jag och några tjejer till som jag egentligen inte känner alls började skriva i en tråd på familjeliv för några år sen om just White trash, dvs vi drev med hela grejen och låtsades vara karaktärer ur whitetrash världen (du vet festa upp socbidraget på lokala pixxan, bli full på happy houröl och sjunga fel på karaoken samtidigt som man står där i en body och trikåkjol från Ellos och söndersprayat hår och flirtar med Conny som just bjudit Dunken och Fisen på en Jäger för pengarna han van på spelautomaten) Vi hade otroligt roligt i våra karaktärer och skrev intensivt i ca 1v tills vi blev varnade av FL's ledning då vi blivit anmälda av de som tog illa ivd sig. Då kändes det inte lika roligt längre, och vi fick nog oss en o en annan funderare om än att vi skämtat om ytterligheter (tyckte vi)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!