• Oms

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Men Fossing vad läskigt! han har säkert blivit droga för det där låter ju inte normalt! nu vet jag ju iofs int ehur mkt han normalt bruakr dricka, han kanske inte brukar dricka så mtk och så fick han i sig mkt och det snabbt för att han hängde på de andra eller nåt men det låter ju onekligen mer som om han blivit drogad helt klart! förstår om du blev rädd o stressad - det hade jag blivit (och har blivit när jag var med storan pappa han somnande på nattbussen hem och vaknade i en mörk o kall buss i ett garage många timmar senare då var jag redan uppe md dottern sen flera timmar tillbka och ett nervvrak just därför att han ringt o sagt att du, jag tar nattbussen hem)

    nu har maken åkt iväg på gärdesoutleten - det är Zoo York, Ecko o andra märken som han gillar och det till en billig penning (för att vara dessa märken) han visste inte att jag räknat in detta i månadens budget så han blev glatt överraskad när jag väckte honom m den nyheten imorse

    nä, nu ska jag plugga Kemi och det periodeiska systemet, kolföreningar och fossial bränslen...

  • Oms

    Efter mkt diskussion har vi kommit fram till att vi ska hyra film, köpa pizza, öppna en flaska vin och ta ett bad om vi mot förmodan vill gå på klubb efter det finns ju faktiskt möjligheten kvar men ngn bio kände vi inte för även fastän filmne Ritual haft premiär...

    lite lagom nöjd över vårt beslut, stora tjejen sover borta hon med så vi kan lyssna på vår musik, gå omkring nakna eller vad vi nu vill göra

    alkohol o amning låter inte så farligt i mina ögon men alkohol o graviditet är def inte ngt jag skulle våga mig på, inte heller lakrits verka ju vara en höjdare nu o jag som åt mängder av just lakrits när jag var gravid m Mathilda och det verkar ju ha gått bra ändå så ja vad ska man säga - det man inte vet mår man inte dåligt av är ju ändå ett gammalt uttryck som mår bra av att dammas av ibland

  • Oms

    kikar in en snabbis - har helt missat att det var IDAG som ost o vinkvällen var... har minne som en guldfisk just nu hade verklgien behövt komma iväg och dricka lite vin o ha det got men men, jag hade ändå inte hunnit...

    har suttit och gjort engelska läxan med stora dottern, har tjatat o gnatat o skrikit o förhandlat o mutat o faan o hans moster sen säkert 1 månad tillbaka iaf... tror ni att ungen har gjort ngt?? hon har sagt att hon gjort mer än vad hon gjort då det är skitsvårt för henne att klara av ngt så abstrakt som denna uppgift är. den ska vara inne kl 00.00 tors till fre och det är absoluta deadlien då!

    så nu har jag gjort den med henne, jag har kommit på vad hon ska skriva om, hjälpt henne att hitta texten på engelska, kopierat in långa stycken i worddokumenten och sen satt henne på att redigera texten så att det blir relevant för uppgiften, lagom längd OCH hennes egna ord i största mån...

    nu har hon en uppgift kvar o det är att skriva en berättelse om sig sjävl och den måste hon klara av imorn annars får hon inte godkänt (uppgifter består av 10 delar och hur man löser uppgiften, samordnar allt, hur man designar kompendiet etc etc) EN uppgift kvar alltså... jag tror inte att hon kommer att göra den alls om jag inte är här med henne och jag hinner inte de! jag måste jobba lite nu, har gett så sjukt mkt av mig själv den senaste tiden och jag orkar faktiskt inte ge mer energi eller tid just nu om jag ska vara ärlig!

    Ja det är min dotter och ja det är mitt ansvar osv osv men ska jag vara krass just nu så suger det  att alltid vara så djävla tvungen att ta tag i saker o ting och fixa hit o fixa dit... skitjobbigt!

    Jag längtar till sommarlovet, bara 3 månader kvar nu!!!! fast resan dit är lång och det ska fixas en hel del innan dess och jag vet att jag inte kommer att slappna av förrän jag ser att hon blir godkänd i alla ämnen först.

    usch nu har jag spytt ur mig ett egoinlägg, hade ju faktiskt tänkt att läsa tråden och kommentera men nrä jag blev påmind om att det var idag det var ost o vin så blev jag så sur över att jag var tvungen att sitta här o göra läxor med (åt) dottern istället.... sorry...

  • Oms

    läser lite snabbt, har förstått att Lappis pappa mår bra och at allt e ok m honom, tänkte direkt på detta när jag live såg vågen svepa in över japans östkust imorse - usch så hemskt!!

    Ang mineralsmink så hålle rjag med NENNE i vart enda ord! precis så tycker jag också! fick dessutom utslag av ID o då får det vara!

    men Everydamineral har jag haft nu i 3 år och är supernöjd med dem! de är superbilliga och finns i många varianter, deras bortstar är bra och det går fort att få sina varo, ibland åker man på tull men de är ändå så sjukt billigt så det gör inget! det finns så mång aolika nyanser på bas så det är svårt att välja vilken man är för dagen tom - bra köp helt enkelt!

    nu ska jag sova, är genomförkyld och skaimorn  iväg o fira min bror som fyller 50. vi har en överraskningsfest med kompisar från förr typ så det kommer att bli kul att se hans min minst sagt - skoj skoj om än att jag e sjuk då men de e då det är bra med en make som inte är så förtjust i alkohol - vi tar nämligen bilen (vi ska åka 6,5 mil enkel resa)

    godnatt på er!

  • Oms

    ang Dagis - Jag tycker såväl Telis som snartis tänkte som mig. här scannade jag av de som låg närmast och bland dem så kollade jag bland föräldrar som man mötte i lekparken om hur det var på de oliak dagisen, min grannar hade haft alla sina barn på det dagiset som låg bäst o närmast till (inga bilvägar, skog omkring och 1-2 min gångväg till fotbollsplan, lekpark, ängar o pulkabackar) och de var jättenöjda! jag ställde Mathilda i kö när hon var 1 vecka som brukligt är om man vill ha första handsvalet i ett mkt populärt område och det fick jag också!

    Är verklgien supernöjd med detta dagis som trots grova nedskärning från jan förra året o än mer i aug ändå gör ett fantastiskt jobb och alla barn är nöjda!

    så Vickan(?) tänk efter vad som är viktigt för er - för mig är läget hur dagis ligger väldigt viktigt då jag vill att det ska vare enkelt för dagiset att ta sig ut i naturen så att de kan dela upp sig och använda sig av utemiljön utan att det ska planeras i veckor innan med utflykt etc. Det är också viktigt att det ligger i mitt närområde, både för att korta hämtning/lämningstider men främst för att barnen oftast följs åt upp i skolan och det är bra att lära känna barn i sitt närområde. Man stöter oskcå själv på barn o föräldrar mer naturligt när man bor grannar, handlar på samma affär o besöker samma lekpark på helgerna - trevligt!

  • Oms

    Snartis - men stackare!! hur många sjukdomar ska ni gå igenom egntligen??? är inte ett dugg avis och håller tummarna för att du ska få må bättre snart! har inga tips tyvärr, tror def att du prövat allt tillämpligt redan.

    Hattis o Izzie -. men herregud! redan v 14??? gud så fort det går! var roligt!

  • Oms

    Idag är jag hemma o vabbar/jobbar hemma... Mathilda vaknade 01.45 med skithög feber rent ut sagt, hela hon kokade och hon grät o skakade o sa MEDICIN mamma jag vill ha MEDICIN! jag har ont i mig mamma! så det var upp o kissa, ge vatten o flytande ipren, trösta i ca 20 min o sen ville hon ner i sin säng o sova igen vilket hon gjorde till 7 imorse.

    Nu mår hon bra, hon är varm men inte jättevarm och jag som ändå är förkyld och har hosta kände att då kan lika gärna jag var hemma ( i normala fall är det maken som vabbar då hans jobb är mer tillåtande)

    imorgon ska jag o stora dottern på parlamentetinspelning så då får han vara hemma, jag kan absolut inte ställa in ngt sådant med dottern för det skulle hon ta personligt tyvärr.

  • Oms

    Lappis - men vad spännande med lägenheten!! hoppas hoppas att ni får tag i den, misstänker att ni vill göra om de båda till en större lgh! är det ok m bostadsrättsföreningen? låter ju helt fantastisk om det kommer att fungera och självklart måste ni ju få tag i honom först o sen hoppas att han vill sälja direkt til er!

    spännande ang jobbet också - hoppas att den kollega som du vill ha med dig följer med hon med!

    Vickan - visst skrev du ngt om att ngn från förr sökt  cheftjänst hos er och det inte kändes så bra - har du lyckats hinta om detta? eller den personen kanske var bättre än andra senila sökanden eller hur det nu var

  • Oms

    BS : låter som att åka skidor med barnen är ett stort projekt, är jätteimpad över att ni gör allt detta med skidskola o bara att ni åker iväg sådär när ni itne är några supervana skidåkare ( vad jag har förstått på dian inlägg) hur går det med din rygg??

    - för mig är det inte ens att tänka på, jag åker ju inte skidor då jag inte ens gillar snö! jag åkte längd som barn, ni vet med gamal stålbindningar och i friluftfrämjandespår, vet att jag tog några märken och var i väg hela dagar med blåbärssoppa och sittunderlag o allt det där men dessto äldre jag blev desto viktigare blev det att ha helgerna till hästarna istället

    slalom åkte jag när jag var 15 år få vi var tvungna under en friluftsdag. det gick riktigt bra och inte många visste att det var min första gång ( jag höll då på med gymnastik samt red 4 gg i veckan så jag hade bde balans o benstyrka klart om man säger så) Nej tack, skidåkning får ske via tv'n istället, det kan faktiskt vara tiktigt kul att se på det!

  • Oms

    MSW - vad pratar vi för värde här? vad har jag missat?? Det låter inte bra iaf, vill du berätta??

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!