• Oms

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    September - jättegrattis och stor tumhållning för att det går vägen denna gång nu!!!  nu måste det bara funka, fragmin is the shit säger de som fått dem efter många missfall i botten och jag hoppas att så är fallet i ditt fall också!

    Snorkis - jag tror som mugglan o sweet att läkaren bara menade väl men att inte var speciellt pedagogick i sitt uttalande - vilka läkare är det förresten? jag som möter på detta jämnt i mitt arbete tycker tom att han var exemplarisk i allt han upplyste er om, det är mkt ovnaligt att de gö det och det är ofta risten på information som alla klagar på som kalgar på vården. Dock förstår jag att du tolkade det annorlunda, det är mkt mkt lätt gjort!

    och en sak till, med tanke på att det värkstimulerande droppet inte gav speciellt mkt effekt för dig så är min fundering om du inte ska strida än lite hårdare för snitt. jag tror att det finns information på mitt jobbs hemsida alternativt i ngn av läkartidningarna som kom under 2010 ang just värkstimulerande dropp och dess risker pga överanvnädningen av det inom vården... usch jag vill inte skriva detta då det finns flera gravida hä nu så jag lämnar det bara så, jag ser ju tyvärr bara de gånger då det går fel och inte när det går bra i mitt arbete så man blir väldigt färgad av det, men jag ska vara ärlig och säga att jag aldrig kommer att använda värkstimulerande dropp om jag blir gravid ngn mer gång ( jag kommer snittas av samma anlednign som tidigare så det blir inte aktuellt ändå) men som sagt det finns information om detta att tillgå på nätet.
  • Oms
    Mugglan - du har helt rätt i detta med att man av psykologiska skäl föda fram barnet, detta är ngt man tillämpar världen över och det finns många gamla studier på detta, dock har jag ingen att hänvisa till nu men googla den som är intresserad så bör man hitta ngt. Däremot brukar man brassa på utav bara h... med smärtstillande så att det i vilket fall inte ska vara så smärtsamt. sen finns det flera skäl, kroppen minns och det ngt så otroligt mkt mer än vad ngn kan ana... om kroppen "vet" att graviditen ska sluta med en förlossnign så kommer den att slå in på samma spår när det är dags nästa gång, dvs att den kan känna av olaik signaler osv, extremt förenklat men vi fick en föreläsnign om detta på Ki för ngt år sen  - oerhört intressant!
  • Oms
    PB- jag har läst alla dina inlägg ang ditt meånde och också de kommentarer du fått om det och jag har  verkligen behövt läsa alla dessa inlägg för att helt förstå dig, konstigt egentligen då du skriver väldigt målande och faktarikt på samma gång samt att jag sjävl varit där du är... Jag är glad över att du delar med dig av känslor och tankar och påminner oss om hur det faktiskt känns att må så som du mår just nu, att vara i ett stadie som man inte mäktar med att påverka för stunden.

    Jag själv tex, jag är en doer, har ofta konkreta råd på hur ngn ska göra för att ta sig från a till b (såväl bildligt som bokstavligt) och det uppfattas många gånger som okänsliga uppmaningar från en besserwisser som tror sig kunna allt... detta då jag bara vill hjälpa och älskar att ge råd om ditten o datten, råd baserat på egna erfarenheter, fakta och allmänna kunskaper o sunt förnuft men som inte alltid uppfattas för vad dem är. Jag höll på att författa ett inlägg med såna råd o tips till dig efter att ha läst dit första inlägg men insåg snart att nej, här ska inga råd ges,här ska lyssnas o kramas!! och sen när du har fått ur dig tankar, funderingar, rädslor och annat som ligger o gror ja då kan jag ge råd om du då känner dig mottaglig, det måste ta tid, ROm byggdes inte på en dag men o så stabilt byggt det är sen

    En stor kram till dig!
  • Oms
    Sweet! Ett gott nytt år på dig med!! jag håller tummarna för att green card ansökan o allt med den ska gå igenom m lätthet! mdet är alltid mkt bök med viseriangar oavsett land, jag vet stor kram på dig "over there"
  • Oms
    Lappis - tack för erbjudandet av lån av resväska! tyvärr har ni redan rest och om den är av det tyngre slaget så kankse jag hade tackat nej ändå - vi reser ju m Ving och då kan man bara ha max 15 kg incheckad vikt/person och väger då väskan t e xca 6 kg blir det inte mkt kvar...

    Vi får leta vidare
  • Oms

    idag spammar jag visst tråden

    det e dags att logga ut härifrån och fortsätta med det jag tjatade till mig datorn till att få göra -d vs skriav packlistor.... varför är jag bara motiverad till att göra det när ngn annan har datorn???

  • Oms

    Zozo - om du läser här, herregud vad söt lilla Lea har blivit!! (kortet i mailet) hon är ju så bedårande, jag tycker du ska maila en bild till mugglan för upplägg i galleriet så att alla får se vilken princessa du har - så sööt!

  • Oms
    PB:  för egen del kan jag säga att jag la mig på ryggen med sprattlande ben o sa att hej här e jag och jag är liten, kan ingenting och behöver DIN hjälp... detta efter att ha varit duktiga Lisa i så så många år var en uppoffring i sig och oj så ont den gjorde, ont så djupt in i själen att erkänna för sig själv att ensam inte är stark... men det var också min räddning, det som fick mig att vara mottaglig och öppnade mig för nya lösningar. Och så här 7 år senare när jag tittar tillbaka på det så inser jag att det jag gjorde då när jag "kapitulerade" det var ngt som en "doer" också kan göra utan att "förlora ansiktet" jag "tog ju tag i det" om än med medel, verktyg och andra perspektiv än vad jag ngnsin hade kunnat drömma om och det tog tid men det var jag skyldig mig själv efter så många år av "bror duktig" syndromet...

    Idag kan jag säga nej utan att skämmas, jag står upp för mina o andras rättigheter i parti o minut, jag är oerhört tacksam för allt jag har och har haft, även det som gått mig ur händerna, och jag är lycklig, älskad och nöjd med tillvaron även när den går mig emot i livets alla prövningar - men det är för att jag tillät mig själv att bara vara...
  • Oms

    Mugglan - jag ska försöka länka till projektet SÄKER FÖRLOSSNINGVÅRD som mitt företag organiserade, den enda i sitt slag någonsin gjord!

    agn värkstimulerande dropp kommer det en rapport snart, jag har tillgång till den rapporten internt på jobbet, vet inte exakt vart i materialet den finns men den är utformad av våra obstretiker och gynekologer som tillsammans med ett gäng forskare och specialister inom obstretik har låtig genomgå alla sjukhsu rutiner, felberhandlignar samt skador orskade av värkstimulerande dropp används på fel sätt det kan alltså ge fosterskador och framförallt hjärnskador.

    http://www.sfog.se/SFOG-råd/Samlade%20erfarenheter_nov10).pdf

  • Oms

    nope det gick inte, hmm gå in på mitt jobbs hemsida och klcika dig fram - vill du att jag inboxar dig?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!