• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Förresten - bevittnade en otäck sak igår. Storsonen hade spelat fotbollsmatch i Bromma och när vi skulle gå från sportanläggningen så gick vi förbi ett räcke där det stod en klunga människor. Nedanför räcket var det nivåskillnad/ett "stup" med asfalt som underlag. Plötsligt hör vi bara ett avgrundsvrål från gruppen och en tjej rusar skrikande mot en trappa för att komma ner till nivån nedanför räcket ... Hennes lilla barn (kanske 2-3 år) hade tydligen trillat huvudstupa ner ... 2 meter rakt i asfalten. Vi hann se hur någon förbipasserande rusade fram och lyfte upp barnet (som skrek - tack ock lov) och räckte honom till den storgråtande mamman. Usch - jag har hört det där skriket om och om igen och föreställt mig skräcken. 2 meter är rätt långt ... speciellt om det är asfalt under. JAg vet ju inte hur det gick ... och det är svårt att få reda på det. JAg kan bara hoppas att han klarade sig utan allvarliga skador

     

  • fru AM

    Snorkis: just det glömde jag faktiskt att fråga om ... ! När det gäller dig och de starka humanitära skäl som ligger till grund för ditt snittmedgivande så tror jag att det är just det du ska göra om det drar igång: ringa och säga Hjälp!
    Kanske bör du kontakta läkaren som gav dig tiden för att fråga. Det känns nog skönt att veta säkert! 

  • fru AM

    Att lura i små barn vätska kan ibland lyckas genom att låta dem dricka med sugrör. Det kan vara så spännande att de inte lägger riktigt märke till själva drickandet. För lite större barn så kan det behövas ett extra roligt/snurrigt sugrör (enda sättet för oss att få i Livia flytande penicillin - blandat med lite cola).

    Hoppade jag in som gubben i lådan och berättade

  • fru AM

    Hejhej! Åter från BVC där Hektor fick underkänt på tillväxten I alla fall ska han få komma tillbaka och träffa en läkare för BVC-sköterskan fick inte vikt och längd att stämma överens. Hon verkade i och för sig lite förvirrad idag men Hektor är ingen jättekille. Han får nog spurta om han ska hinna bli 194 som en liten grov överslagsräkning gör gällande ... http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=2290
    Pratet (eller brist på) fäste hon sig inte alls vid. Han lyckades out of the blue säga "äpple" och "blöja" 
    och gjorde mig häpen

  • fru AM

    Cicci: han är 90 lång och väger 11,6 - men det var en kamp att få fram båda siffrorna ... till slut fick JAG väga mig med honom i famnen och sean själv. Och vi fick lägga honom på bebisbritsen och ta en liggande längd eftersom han vägrade att stå vid mätstickan på väggen. Unge!

    Det låter kanske inte så lite men med tanke på hur långa jag och maken är så borde han, enligt henne , i alla fall vara 94 cm ... ELLER ha börjat fetta på sig. Han låg på samma avstånd från mitt-mitten som förra gången på både längd och vikt och det var tydligen dåligt. 

  • fru AM

    JAg tycker att klädstorlekarna/åldersangivelserna brukar stämma rätt bra på mina barn. I alla fall i början. Och 2 år är ju 92ctl (men Hektor är alltså lite mindre - även om det inte märks i kläderna - han har ju 92 i käder). 3 år är 98ctl och det stämde för både Storsonen och Livia vad jag minns. Det är väl först nu som Livia dargit iväg ordentligt i längd - hon är nog 113-115 cm någonting och det är ju ungefär ett år "för stort".

    Oj vad trött jag blev på centimetrar hit och dit för mina barn. Huvudsaken är att allas barn är så friska och mår så bra som möjligt! 

  • fru AM

    Tyvärr hänger BVC upp sig på det och oroar föräldrarna ... typ mig.

    Nehej. Om man skulle ge sig ut och leta efter något ätbart så man inte tynar bort alldeles ...  

  • fru AM

    Cicci: låter som möhippan blir helt perfekt ju!

    Otroligt kul, Porchez, att du råkade skriva "Hunken". Om han ställer sig frågande så kan du ju alltid nämna att en sammanslutning av nätbaserade kvinnor enhälligt döpt honom till det ...

    Usch, jag deppade ihop alldeles av Hektors dåliga besök på BVC. Kanske en promenad och en tur till leksaksaffären för att köpa Livias sista toa-mut-present kan hjälpa upp humöret. Hon har ÄNTLIGEN börjat bajsa i toaletten istället för trygga pottan. Så då skulle hon få en present. En mycket rosa ryggsäck står på önskelistan. 

  • fru AM
    Rosa ryggsäck TILL SLUT inhandlad ... jag gick till Stora Åhléns - fanns ingenting, gick till BR - inget, i panik till Clas Ohlson - inget, till NK - inget ...! Jag skulle givetvis ha börjat på Leksaksborgen på Ö-malmstorg - där hade de ca 25 olika modeller av ryggsäck - kanske 10 rosa/röda. I de andra affärerna fanns det knappt ens ryggsäckar av någon modell "Inte säsong" VA?!)

    Nu ska jag pipa iväg igen och se om jag kan få tag i några nya skor. Skor är det svåraste som finns. Just nu tycker jag bara att det finns en massa "gladiatorpumps med kilklackar" i affärerna ... jag skulle bli ytterst förvånad om jag kom hem med ett par såna. Dessutom skulle jag få svårt att nå ner till barnvagnshandtaget. 
  • fru AM

    Cicci: på fyraårskontrollen så skulle det hoppas på ett ben och ritas en människa, ordförrådet och uttalet testades och så synen och hörseln. Dessutom har jag för mig att de skulle balansera på en rak linje (tejpad på golvet). Det är ju rätt mycket koncentration inblandad så att gå på morgonen är bäst. Har ni dessutom möjlighet att inte ta med ett mindre syskon samtidigt så blir det mer fokus på barnet som ska testas. JAg delar alltid upp barnen vid såna där ålders-kontroller. Det är väl därför de hittar så mycket att slå ner på

    Är lätt irriterad idag - innan Livia försvann till dagis lyckades hon hänga sig med hela sin tyngd i en av klädkrokarna i tamburen varpå det blev ett hål - 10x10cm i väggen ... Den relativt nymålade rosa väggen. Fan! Det var visserligen en dålig vägg och svårt att plugga där men ändå. Känns ganska onödigt att behöva måla om hela jäkla tamburen.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!