• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    muggles skrev 2011-05-25 22:02:07 följande:
    MYCKET intresserad. Med Sweetans har vi ju tom 2st då Jag lovar att utvärdera!
    Mugglan: inboxa mig din adress så skickar jag så snart jag kan ta mig till posten. Hoppas du kollat på selen på länken så du vet vad du får - det är en sele modell cykelväska ... 
  • fru AM

    Ja, Oms: vilken fin text din dotter skrev. Mogen och tonårig på samma gång! Rörande hursomhelst.

     

  • fru AM

    Smint: jag spanar som besatt ut genom fönstren mot Humlan men ser inga kottar i västar. Men parken är ju större än vad jag ser - de är säkert längre in mot de fria ytorna! Härligt väder fick de!

  • fru AM

    Har helt glömt det där med anonymiteten! Tack, Cicci! 
    L är frisk så pass att ögonen inte geggar dagtid så imorgon blir det dagis. H är fortfarande lite yttepyttegeggig och grönsnorig så honom håller jag hemma imorgon. 

    L har precis målat sig grön över hela armen med en tuschpenna så hon ser lite sjuklig ut, eller möjligen lite utomjordslig. 

    Denna lilla sjukdomsperiod har annars fört med sig en bra sak: maken har äntligen insett att vi inte kan hålla på och jamsa med L om att hon ska bestämma själv om/hur/när hon ska ta sin medicin ... Hon måste vara scientolog eller antroposof elelr något eftersom hon vägrar medicin så till den milda grad. Inser inte sitt eget bästa. Så nu har vi gemensamt övermannat henne och gett genne ögondroppar. Det blir väl några pass på terapisoffan när hon blir vuxen gissar jag.

    Åh vad jag längtar uuuut! Har hållit mig hemma med barnen av hänsyn till omvärlden - vill inte dagis ha ögininflammation vill väl nte övriga världen ha det heller. Ikväll ska jag få gå och träna! Lycka! Kanske hinner jag med en promenad också ...
     

  • fru AM

    Telis: förstår att du reagerar på din FB-väns statusmeddelande. Du kanske kan mjukstarta genom att med en mycket hård tangenttryckning klicka bort så att du inte ser hans statusar längre.

    Oj nu blev jag också arg på honom när jag tänker närmare efter!!  

  • fru AM

    Telis: gå in på Palmgrens och titta! Jag hänger alltid där inför jul och födelsedag (makens) och brukar köpa "småsaker" (hnadskar, nyckefodral, plånböcker). Har sneglat lite på väskor och väl sett priser från 2000 till 7000 ungefär, det beror ju på vad man är ute efter. Nyfiken blev jag nu - vilken typ av väska är det du sett? (Thomas Sandell har formgivit en snygg serie för Palmgrens vet jag. Någon av dem? http://rodeo.net/blog/2008/12/arkitekten-thomas-sandell-goer-vaeskor-foer-palmgrens/)

  • fru AM

    Muggles: jag hoppas på att komma iväg till posten idag!

    Lappis: hej! Propp i njuren låter inte bra ... Som tur är har man ju oftast två njurar men ändå! Hur får de bukt med proppen? Undrar om det är i ett större kärl eller i ett av alla miljoner kapillärkärl ...? Krya på brorsan!

  • fru AM

    Muggles: grejen är skickad! Hoppas ni kommer ha användning för den!

    Nu dags för kusinens disputationsmiddag. Barnvakten kommer snart (som L har längtat - hon älskar att ha barnvakt ... nästan så man blir lite stött.  H däremor avskyr att ha barnvakt. Gillar när vi får besök men inte att mamma & pappa går ...)

    Ha en trevlig helg alla!

    Och förresten: Mugggles: vilken underbar förlossningsberättelse! Kunde det ka gått bättre? 

  • fru AM

    Start september: present till flicka eller pojke? Treåringar i allmänhet brukar gilla: Memoryspel, lagom svårt pussel, lego/duplo, klossar, fina schleichfigurer i plast (riddare/ridderskor/prinsesor/djur). En docka kan ju också uppskattas (oftast av tjejer) eller en fräsig liten bil med ljud och ljus.

  • fru AM
    start september skrev 2011-05-29 18:35:50 följande:
    Tack AM! Tänkte till vår alldeles egna blivande treåring. Hela släkten har hört av sig i helgen om tips och tanken tog slut. Målarbok med lite roliga pennor vet jag, men mycket bra tips där.

    Docka när man ska få syskon - är det en bra idé förresten?
    Docka inför sysonankomst var bra för Livia i alla fall. Hon fick en bebisdocka som kunde kissa, med blöjor, potta, nappflaskor osv. Vill man fläska på kan man köpa en Corolledocka (välsorterade leksaksaffärer - t e Leksaksborgen på Ö-malmstorg) eller så köper man en billigare på t ex www.hikmet.se (det gjorde vi). Och så fick hon (eller om hon redan hade?) en dockvagn med babylift och skötväska osv.
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!