• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    BS: låter precis som Smint säger som om någon nerv kommit i kläm. Kanske har det med din onda rygg att göra? Tycker du ska boka in ett läkarbesök! Vore jätteroligt om du också kommer och picknickar!

    Idag bär det iväg söderut - mot landet! Vi ska denna gång stanna till halvvägs för övernattning/minisemester i metropolen Askersund (har aldrig varit där och vet ingenting!). Ska bli riktigt spännande!

  • fru AM

    BS: men läkaren kanske skulle kunna utesluta andra mindre lättsinniga förklaringar till dina domnade hudpartier? Lova att du går om det börjar sticka eller blir större områden som drabbas! Är det "bara" ryggen som spökar kanske du kan få någon typ av behandling ändå?

    Muggles: skönt att det funkar så bra med A&B och amning/matning. Jag har helamamt mina barn tills de var 4 månader - egentligen aldrig lyckats ge/gett ersättning - så jag vet inget om det blir förvirrade eller ej. Bara att de var väldigt misstänksamma mot den där nappflaskan. "Vad ska den vara bra för?" liksom

    Snaily: men vilken lite kravmaskin Yngla är just nu! Vad jobbigt att du måste liggamma. Hoppas det går över snart. Har du börjat med några smakportioner/gröt än? (Minns inte om du skrivit det) DET är ju svårt att göra liggande i alla fall  

  • fru AM

    Lycka till Snorkis!! Det låter onekligen som om det är på G inom kort!
    Ang Askersund har vi inte hunnit se så mycket. Kom hit mycket för sent efter köer och strul. Men de vi hann se är mycket gulligt. Jag har så smått börjat kolla på hus här men maken måste absolut ha ett hav att bada i. Jag gillar sjöar (stor) de är fräschare.
    Det var förövrigt en mycket dålig ide att stanna över natten på vägen ... L har uppfört sig hemskt och ömsom velat åka hem igen ömsom åka vidare direkt mitt i natten. Inte mycket sömn inatt - mest skrik och skrän. En tusenlapp i sjön ... ( men H däremot har sovit som ett litet tryggt murmeldjur på sin madrass)
    Nåväl nu är det morgon och snart åker vi vidare med slutdestination Landet. Jag vinkar åt Ores håll när jag passerar! Jag. Har även tänkt på andra lokala trådisar då jag passerat vissa orter onekligen lite kul att ha ett landsomspännande nät-nätverk!
    ha en underbar helg!
    Snorkis: jag kommer inte kunna surfa så mkt på landet o kolla BT... Kommer vara grymt nyfiken på Leffelinas ankomst! Jag ska förska skicka dig mitt mobilnummer via inboxen så kanske dun kan läggaa in mig? Kram!

  • fru AM

    Kikar in för att se om Leffelina siktats ... inte ännu tydligen!

    Måste tyvärr utfärda en liten tveksamhet inför picknicklördagen. Vårt hem kommer inte fungera optimalt för regnevakuering eftersom tydligen mina svärföräldrar skall bo hos oss den helgen (inbjudna av min förvirrade make): jag kan inte säga nej till dem eftersom jag vill ge L o H alla chanser att umgås med farfar o farmor (de är gamla). Det är klart att maken kan underhålla dem ute på stan ett par timmar men framåt eftermiddagen så måste de kunna komma hem och vila lite. Så vår regnevakuering blir ganska tidsbestämd ... Trist. Funderar på om det kan finnas ett bättre ställe för oss? Sitter så illa till med uppkoppling att jag har svårt att googla effektivt - kanske har någon av er andra ideer på var vi kan evakuera oss vid ev regn? Undrar hur kulturhusets restauranger är öppna t ex?

    over and out från idag soliga västergötland

  • fru AM

    Haej alla - tillbaks i civilisationen efter fem dagar utan rinnande vatten - typ.  

    Cicci: tänkte också på Angalis - där brukar det ju vara en hel del barn också. Jag hoppas verkligen på bra väder.

    (Känner mig lite dum som lockat med min lägenhet men den funkar inte just nu. När vi kom hem från landet igår så upptäckte vi dessutom att fönsterkillarna kraschat ett par rutor.  Så på vissa ställen är det litet slarvigt överplastade vassa glasbitar i en i övrigt tom förnsterram ...  Det är knappt ens att jag vill att mina egna barn ska springa runt och leka här...)

    Någn som har bra idé på sommarpresent till dagispersonalen? 700 kr ska räcka till 4 pers och de är allt från 20 år (kille) till ca 57 år (kvinna) ... 

  • fru AM

    Tack för alla bra presenttips! Jag hade preci börjat tänka i Ciccis banor: Olivolja/vinäger från A l'Olivier på Grev turegatan. Och lyckas de inte slå in det festligt nog där så får jag skubba till Lagerhaus och köpa presentkassar. 

    Men present kort på bok var ju också himla bra. Det kan man ju också stoppa i en liten presentkasse! 

    Vi får se vad det blir. Idag har jag haft fullt upp på min förlängda lunch med att shoppa på Ö&B på Sveavägen. Glammigt värre!  

  • fru AM

    BS: bra att du gick till doktorn! Men otäckt med ovisshet. Att det går över framåt kvällen låte ri mina lekmannöron som positivt ändå. MS vill man ju helst slippa. Har läkaren sagt något/haft några id´´er om vad det kan handla om? Dina ryggproblem - har ni tagit upp dem i detta sammanhang?

    Ego-krämpa: Drabbades i fredags av något så obehagligt som gallstensanfall. På landet utan ordentlig mobiltäckning lyckades jag surfa reda på att det var det som det handlade om. Det gjorde gruvligt ont men gick över efter ett per timmar (ungefär när min sega surftelefon berättat vad som var fel). Ingen mer hard core LCHF för mig alltså ... Trist men ett faktum.

  • fru AM

    Förresten: någon som har erfarenhet av att köra windows på mac? Ska köpa ny sationär dator och gillar ju Macs utseende men vill inte ha mac-miljö ...

  • fru AM

    Snaily: skönt att ha flyttat in! Angående möbler så har jag tyvärr inget i den stilen du säger att du behöver i min alltför välfyllda källare ... Däremot gamla trasiga stilmöbler (mörkt trä) från 1800-talet som ser ut som om de rymt från ett slott (eller min matsal )
    Men detta kan vara ett bra ställe att fynda på om man har tur: http://www.bukowskismarket.com/items/245322-fallbord-1800-tal Och se där! Ett runt/ovalt bord! Just nu ska väl många köpa möbler till sina söta stugor så ni kanske har många konkurrenter som söker möbler i samma stil. Men om man tycker att det är ok att måla lite själv så har man en klar fördel - då kan Blocket och Myrorna vara rena guldgruvan. Eller bondauktioner/dödsbon som säljs ut. Kolla om du hittar några lämpliga här: http://www.auktion.se/
    Andra bra sajter:
    http://www.lauritz.com
    http://www.metropol.se

    När det gäller Bukowskismarket och Lauritz så är det bra att hålla koll på VAR det man vill bjuda på finns rent geografiskt så att det inte blir en massa dyr icke inräknad frakt som en trist överraskning. 

    Nenne: tack för input i datafrågan. Jag kommer mest jobba med Adobeprogram (Indesign, Photoshop ... ja,du vet) i Macen (fast i PC-miljö) - erfarenheter från det? Gärna när det gäller installation eller kända problem? 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!