• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Mugglan: otroligt jobbigt för dig att mamma brakar nu! Finns det någon annan närstående som kan ställa upp i stället för dig? Jag minns inte om du har syskon t ex? Det funkar ju inte riktigt att rådda familjeliv med tre barn varav två nyfödda OCH en sjuk mamma ....
    KRAM! 

  • fru AM
    Telis skrev 2011-05-24 22:46:33 följande:
    Hattis, det är ett vaccin mot HPV-virus, det är ett virus som kan ge kondylom men även andra sjukdomar, som till exempel livmoderhalscancer. Du kan ha fått HPV för länge sen utan att veta om det och då ger vaccinet ett visst skydd även i framtiden mot livmoderhalscancer.
    Tack för en bra förklaring! Har man haft (oskyddat) sex med fler än 0 så känns det  som det finns en obehaglig risk tyvärr (om man inte haft sex med bara en och han var oskuld när man träffades. Inte så vanligt kanske.)

    Angående flytväst så står Hektors flytväst med på packlistan inför Italienveckan med pool. Blir lite fär oavslappat att hänga vid poolkanten annars. Eftersom han dessutom är helt vattengalen.

    Jaha - nu är jag hemma med två små ögoninflammerade barn ... Vi var nyss hos doktorn och fick ögondroppar med penicilln så förhoppningsvis ska de vara fit for fight igen inom två dygn eller så. OM det nu är bakterier vi har att göra med.
  • fru AM
    muggles skrev 2011-05-25 10:30:21 följande:
    Nej det finns ingen annan eftersom hon är skild sedan länge och jag är ensambarn. Försökte just ringa henne men telefonen är avstängd vilket inte är ett gott tecken...
    Fy vilken sits, Mugglan! Jag känner verkligen med dig! Har du funderat på att prata med någon på någon vårdinstans/kommunen/socialne (vart man nu vänder sig)? Jag tror att man kan få hjälp med en  sk "god man" i alla fall som ser till att räkningar osv betalas i tid. Stor kram!
  • fru AM

    Muggles igen: det kanske framstår som om jag tror att problemet med din mamma endast berör dig rent praktiskt - men så är det naturligtvis inte. Det är klart du är orolig för hennes del och lider med henne när hon mår dåligt. Plus att det blir jobbigt för DIG rent känslomässigt och kanske också i praktiken, när hon inte kan fungera som mormor till dina barn. Jag bara råder dig att försöka få hjälp med det praktiska eftersom du har så mycket annat att vara närvarande i just nu. Hennes läkare (för hon har väl en?) kanske kan hjälpa dig med lämpliga kontaktvägar? Min mamma var medan hon levde så pass fysiskt sjuk att hon hade ständig kontakt med olika vårdinstanser så där fick man "automatiskt" hjälp, fast vi - jag och min bror - fick ju naturligtvis rycka in en hel del också. Men då hade min bror större barn och min Storson, som då var liten, var ändå bara en.
    Det är hemskt när ens förälder inte kan "ta vara på sig". All min sympati och empati till dig, Mugglan!

  • fru AM

    Ironiskt nog verkar Livias ögoninflammarion ha gått över just idag - har inte behövt torka en enda gång (sedan jag bände loss kokorna från ögonfransarna i morse). Men jag ska nog ge henne dropparna i alla fall - om inte annat så är det härdande för den lilla madamens psyke att tvingas på medicin i olika former Vågar dessutom inte helt lita på att det är borta ...

  • fru AM

    Jag har aldrig haft någon bärsjal, tyvärr - annars hade jag skickat den på stubben! Men jag har en annan mojäng: http://www.drottningenar.se/ som du kan få, Mugglan. Enda motprestationen är att du ska utvärdera vad du tycker om den. Jag har själv fått den som försökskanin men ingen av mina två minsta gillade att bli runtkånkade på det sättet, vare sig i DrottningEnar eller i BabyBjörn. Intresserad?

  • fru AM

    Sweet: jag håller givetvis tummarna - det vet du!!! Lycka till!! Kram

  • fru AM

    Snartis: skulle jag köpa nytt babyskydd så skulle jag se till att det går att klicka på vagnsunderredet  - i övrigt undrar jag om det skiljer så mycket mellan märkena. Det kanske någon mer inläst person kan svara på Vi hade ett Römer Baby-Safe  som funkade så bra så (köpte på rea därför blev det just det). Frånsett detaljen med vagnsunderredet då ...

    Här är ett babyskyddstest som har ett år på nacken ... kanske hyfsat modernt. Även om ni vill köpa begagnat.http://www.smartson.se/index.aspx?id=41906 

  • fru AM

    Glömde en detalj som jag ju faktiskt tycker är viktig på ett babyskydd: Suflett (inte så sällan ska man lyfta ut babyskyddet i regn eller snöfall. Och så blir det mer ombonat med suflett och det ger lite solskydd)

  • fru AM

    Lägger du på 250g så får du en suflett (på Recaro Young Profi Plus)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!