Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Oj Klockarbol!!!!
    Hoppas verkligen inte att du är sjuk!

    Ett annat tips är att INTE salta i vattnet när du kokar potatis!!!!!!!!!!!
    Om man saltar tillför man natriumklorid (vanligt koksalt) till vattnet vilket gör att natriumjonerna går in i potatisen medan de kaliumjoner (som finns naturligt inne i potatisen) går ut. De blir ett utbyte helt enkelt. Och på så vis förlorar potatisen kalium och tar istället in Natrium. När du sedan äter potatisen så får du i dig mer natrium istället för kalium.
    Om du däremot skippar saltet i potatisvattnet så behåller potatisen sitt kalium!!  

    Stor varm kraaam också! Igen!
    Hoppas såååå att du kommer kunna se tillbaka på den här julen så småningom utan alltför mycket bitterhet. Det blir en annorlunda jul i år för dig/er men jag hoppas du kan få stöd av de nära du har omkring dig.  

  • sweetstreet

    Oj har redan glömt vad jag ville kommentera. sSka försöka minnas.

    Oms!
    härlgit med dottern!!! Blir så GLAD när jag hör om detta!

    Klockarbol,
    hoppas nu att du kan få en tillräckligt "lugn" jul utan alltför mycket rpoblem emd svårmor och annat. Hoppas att du snart får upp kaliumet också! Du vet väl att det även finns kaliumsalt man kan köpa och använda i maten istället för vanliga natriumsaltet. tror att typ "Seltin" är ett sådant sal. Om det nu finns kvar....

    Snorkis,
    jag säger det igen! GRATTIS och jag HOPPAS att du kommer att få känna dig åtminstone lite mindre orolig och livrädd senare under graviditeten även om det inte kommer att bli en graviditet du kan "njuta" av. Men jag håller med Mugglan varför ska ALLA hela tiden NJUTA av sina graviditeter. SÅ MÅNGA har problem av olika slag (fysiska mentala) och tycker inte alls att graviditeten är särkilt härlig....

    Oupsie,
    vännen! Jag förstår verkligen att du mår dåligt nu. Att ha sådan frutansvärd värk och att folk ändå inte ens kan försöka förstå måste kännas tungt! Att du dessutom fått karpal är inte bra. TUR att du ändå är såpass nära som du är, även om det inte känns så för dig. Jag fick ju dottern när jag var i samma vecka som du är nu.... men som sagt 7 veckr till med dina krämpor låter inte optimalt. kan du ev få sätta igång tidigare?????

    Snaily,
    låter bra att du fått kontakt även om du inte tyckte läkaren i sig var någon höjdare... hoppas verkligen att du kan få hjälp! Och du ang julen så känn itne så. Jul behöver inte vara så som "det alltid varit". Ni har börjat ett nytt kapitel i ert liv ALLDELES NYSS och då måste man ju kunna få göra saker annorlunda också. Varför inte köpa lite mat som du känner att du inte vill "kräkas på" och tända ett ljus och bara "vara" där hemma med maken och lilla Yngla. 
    Själva firar vi jul HÄR i år vilket jag tycker känns sååååå skönt! Ingen familj utan bara jag, maken, dottern och katterna. men det känns så himla bra! Slippa resa slippa stress slippa många av de krav som jular med andra ändå för med sig, även om de  även innebör roliga saker såklart. men i år känns det optimalt att få vara hemma utan några att "ta hänsyn till" mer än oss själva. På julaftonskvällen ska vi fira med knytis tillsammans med vänner här vilket känns jättemysigt. Annorlunda ja men inte sämre. En av de vi ska fira med är min vän jag berättade om tidigare som fått sin hjärntumörsdiagnos nyligen. Det känns fint att få fira med dem faktiskt. Även om fira kanske är lite fel ord i sammanhanget, men att få vara med dem på julafton känns helt enkelt bra!
    Hoppas du kan hitta lite ro under julen ändå även om det blir en annorlunda jul.

    Tinga,
    hörigt att du är färdigjobbad nu inför julen även om det var hektiskt! Själv har jag min stora bit kvar och det känns blandat. På ett vis är jag skitpeppad att skriva men på ett vis vill jag ju gärna vara ledig...  
    jag ahr min första dead line i början av januari så mellandagarna blir det nog mycket jobb för min del. men ska ändå vara ledig under juldagarna har jag tänkt mig. ÄVEN annandagen vilket ju inte är en helgdag här (den finns inte i USA)...!
    jag ahde mer än gärna kommit på trådträff också om jag varit i Sverige men nu är jag ju här som sagt. Hoppas ni får en rolig och mysig sådan iallafall!!!

     

  • sweetstreet

    Om jag inte hinner in imorgon så vill jag även änska er ALLA EN RIKTIGT FIN JUL!!!!
     

  • sweetstreet
    en riktigt fin jul önskar jag alla ni underbara vänner i tråden!

     
  • sweetstreet

    Och Oupsie,
    jag tycker du verkar så stark! Det där med igångsättning ska du absolut ha i bakhuvudet och prata mer med din BM om efter nyår tycker jag! Med de stora problem som du har är det vekrligen ngt ni bör tänka på. Särskilt som just karpal KAN gå så illa att man måste opereras! En av mina kompisar fick så svåra karpaltunnelsyndrom att hon var tvungen att operera båda sina händer för att inte permanent förlora känseln i dem!
    Så om du nu är såpass långt gången som du är tycker jag verkligen att du ska fundera på det!
     

  • sweetstreet

    Tinga!
    Hoppas inte snöovädret hos er gör att julen blir "lidande". Kanske slipper ni köra ute på vägarna för att fira med familj och vänner?!

    AM,
    lilla du!!!! Jag förstår om det är stressgt inann jul! Själv har jag inga som helst ambitioner om att ALLT ska vara fixat ikväll. Det får bli som det blir och jag tror ändå det blir bra! man gör så mycket man hinner och orkar. Det är mitt nya motto...!
    Hoppas julefriden infinner sig hos er snart!

    Mugglan,
    trist med klappen men den kanske hon kan få som nyårspresent då?
    Låter härligt med en stressfri jul!

    Vickan,
    skönt att körning gick bra!

    Nu go vänner ska jag göra det sista här på jobbet och sedan ska det hem och julstädas!
    Kramar till er alla!
     

  • sweetstreet

    Å Snorkis!
    jag läste din förlossningsberättelse och jag gråter.
    Men känner tacksamhet över att du vill och orkar dela med dig till oss här!

    Ang din uppelvelse av MVC besöket så måste jag säga att jag tänker som Mugglan. Att i SKRIFT (utan tonfall, kroppsspråk etc) så ser det ut som om han ändå månade om dig och er. Men som sagt det är svårt att säga hur det HÖRDES. jag hoppas ändå verkligen att ni kommer att få en såpass bra vård som ni kan! Att du känner som du gör är bara naturligt. Skräck och ångest över detta känns som något som är svårt att undvika. Men som sagt jag hoppas vekrligen att vården inte gör det värre utan att de försöker att udnerlätta det hela så mycket som möjligt för er.

    Kramar!!!
     

  • sweetstreet

    Hinner tycärr inte skriva mer nu.
    Jobbar som en dåre och har själv stress över att bli klar i tid... usch!
    Men men....

    Fick dessutom ett jobbig besked idag från advokaten ang vår Green Card ansökan. Usch! Det kommer helt klart bli mer komplicerat OCH SÅÅÅ DYRT för oss nu! Hon kunde nämligen iten fortsätta med att hjälpa oss p g a familjekris. jag tycker egentligen emr synd om henne för det lät skitjobbigt det de nu måste igenom, men tycker ändå lite synd om oss också. Eftersom det sätter oss på pottkanten en hel del. men vad fan. man får försöka fixa det då. Vi får fundera över hur vi ska gå tillväga. men som sagt, det var ingen rolig morgon...

    Fast inget i jämförelse med andras ångest så jag bör nog vara tyst och jobba på.
    fast jag tänkte göra kväll nu och fortsätta imorgon...

    Om jag inte hinner in före nyår vill jag iallafall passa på att
    ÖNSKA ER ALLA ETT BRA 2011!!!!
    Jag hoppas sååååååå att det blir ett år fyllt av önskiningar som går i uppfyllelse för alla!!!

  • sweetstreet

    Haha! Jag kan inte hålla mig härifrån fast jag borde...

    Såg att jag missat Septembers plus!!!
    HIMMEL hur kunde jag missa det?!?!?!

    GRATTIS och nu hoppas jag för allt vad tygen håller (vad fasiken är DET för uttryck egentligen...?!?!?! ) att detta går hela vägen till mål!!!!!  

  • sweetstreet

    Tack för att ni bryr er om mina fjuttiga problem också. Fjuttiga i sammanhange alltså.... 
    Men för vår del är det betydelsefullt med green card eftersom jag annars inte kan stanna i landet lagligt när mitt visum gått ut. ller jag KAN ansöka om visum som är sk dependent alltså att jag är FRU till mkin man om ni fattar. Men då får man itne jobba. och utan två löner klarar vi oss inte länge här rent ekonomiskt eftersom det är sååå dyrt här.

    Lite är det detta som gör att paniken inför att betala så hutlöst mycket för en advokat också stiger. För jag blir arbestlös i vår om jag itne hinner hitta ngt annat innan. OCH det kan vara kruxigt med tanke på att mitt visum expires (vad säger man på svenska...? Dolph Lundgren hej hej! ) i höst och vissa arbetsgivare vill kasnke itne anställa på så kort tid. OM vi hinner få iväg green cardansökan innan  så får man ett typ av tillständ där man kan söka jobb och jobba och bo här fram tills man får besked om green card. Så DET hade vi hoppats hinna göra innan jag blir av med jobbet. Jaja, vi får se.

    Klockis,
    härligt med din tjej om Uppsala!!!
    Fint att barn ser saker med så andra ögon!
    Jag är ju själv adopterad men mina föräldrar kom itne och hämtade mig utan jag flög med flygvärdinna. tror det var vanligare då på den tiden (jag är ju lite till åren kommen haha ) Men jag minns att jag aldrig känt att jag varit mindre värd eller så för att jag varit adopterad. Snarare tvärtom. Mina föräldrar berättade tidigt för mig om hur länge de ville ha barn men inte kunde få något att växa i min mammas mage och att de då letade rätt på mig!

    Nu
    Back to work.

    Vill mest bara krama om er alla eftersom det känns så fint att ha er här i Tråden även om jag itne hinner in så ofta som förr i tiden. När jag blir arbetslös kanske jag kommer hänga här hela tiden....  

    Nu måste jag skriva vidare på reviewn.

    Förresten var julen helt underbar tycker jag! Utan att behöva resa! bara jag och maken och dottern! Inga kompromisser eller annat tjafs! SKÖNT!!!!
    På kvällen middag med vänner. Knytis. Internationellt. Mysigt och avslappnat! Inte så julbordsaktigt kasnke men jädrigt gott med musslor, hummerstjärtar, gravlax (vårt bidrag), flässtek i ugn, sallader och annat gott, plus vin, bubbel och jädrans goda desserter!
    Me like!

    nej nu MÅSTE jag fortsätta skriva!!!!!!!

    Kram igen till er alla Gullisar!!!!
     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!