• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Muggles – hittar ni en juste begagnad vagn redan nu så hade jag köpt. Vi hann inte köpa innan Piff & Puff föddes, och jag tyckte att det var ett stressmoment att försöka fixa vagn sen. Visst, vi kunde köpt en ny, men det var vi för snåla för.


    MSW – nädå, jag tog inte illa upp; det är lugnt. Det skiljer ju lika mycket i absoluta tal mellan de olika kurvorna i diagrammet, så skillnaden mellan -2 och -1 är ju densamma som mellan -1 och 0. Vi är väldigt nöjda med att Piff & Puff hoppade från -3 till -2 och från -2.5 till -1.5 kurvor på senaste kontrollen. Det var en särskild kontroll på gastromottagningen, som var ungefär vid 2.5 års kronologisk ålder. Den vanliga 2.5-årskontrollen på BVC och Neo görs inte förrän i februari, när Piff & Puffs korrigerade ålder är 2.5 år. Vi är lite krångliga av oss. Nästa fredag ska de på lite större utvecklingskontroll hos psykologen på Neo. Hon följer upp alla barn födda före en viss vecka (vet inte vilken) vid 1, 2.5 respektive 5 års ålder.


    Telis – skönt med penicillin; då bör du ju snart vara på bättringsvägen.


    Sweet – skönt att GC-processen är igång nu. Hoppas att allt går bra.


    Oupsie – det låter ju bra att tappen verkar vara på gång. Hoppas att det händer av sig själv de närmaste dagarna. Kram!


    Muggles igen – åh nej, att det hela tiden ska vara nya orosmoln på himlen. Någon gång måste magen förstås växa, annars är det ju fel på det hållet, men jag förstår att det känns oroligt när det går för snabbt. Kram!


    AM – tack för länkarna! Nä, vanliga järnaffärer har jag inte varit i; tänkte inte på det, som Peter Dalles uppfinnare sa.

  • Tinga

    Radbrytningar - vad är det för något? Fattar inte varför de försvinner ibland, trots att man gör likadant som alltid.

  • Tinga

    September - hurra! Och vad skönt att du fått lite signaler som gör att du känner dig åtminstone lite lugnare och mer förväntansfull. Tummar hålles!

    Oupsie - vad fint ni gjort! Jag tyckte inte att din mage såg så väldigt mycket större ut nu i v. 37+3 än vad den gjorde på 29+0-bilden.


    PB - just det, ja; grattis till shoppingfynd. Det finns en helt annan livsgnista i dina inlägg nu jämfört med för några veckor sen, och det är så härligt att läsa.

  • Tinga

    MSW – korrigerat födelsedatum = beräknat födelsedatum = 080731 för Piff & Puff. Korrigerar åldern gör man tills barnen är 4 år.

    Oupsie & Smint - säger lycka till nu; saker kan ju hända när som helst. Själv drar jag på tjänsteresa imorgon bitti; avresa 05.15. Bläh!

    Mormors begravning var idag. Jag grät förstås mycket i kyrkan, men fikan efteråt var avspänd och trevlig. Vi vet ju alla att detta var det bästa som kunde hända, efter allt elände hon drabbades av veckorna innan hon dog. Hon hade långt liden KOL, så i värsta fall hade hon dött av kvävning pga den. Snacka om panik och ångest då; man vet ju själv hur illa det är när man inte kan dra efter andan precis när man behöver, t ex om man är under vatten.

  • Tinga

    Hej, hej från Tyskland! Sitter i ett gräsligt hotellrum, med ful heltäckningsmatta, ännu fulare gardiner och allra fulast är kombinationen av de två. Överlevde iallafall den tidiga morgonen och förmiddagens kundmöte, och har fått en god middag på japansk restaurang på kvällen, så dagen blev inte så tokig trots allt. Nu väntar sängen alldeles strax, och imorgon får jag sova ända tills kl. 7.

    Piff & Puff har ett svårslaget rekord när det gäller att födas tätt; bara 1 min. Undrar egentligen om det var ens det, för det gick väldigt snabbt. Fast det är kanske lite fusk att räkna tvillingar i den här "tävlingen"?

    Oupsie - hoppla; nu verkar det vara saker på gång. Låter bra att de tar dig på allvar och inte argumenterar kring igångsättning. Kram!

    Muggles - hur gick det med barnvagnen? Mitt svar var nog inte mycket till hjälp, men jag gjorde så gott jag kunde. Det verkar ju, på de andras kommentarer här, som att begagnade UJ fortfarande är hett villebråd, så då kanske det inte är så mycket prutläge trots allt. Svarade aldrig på det innan, men regnskydd ingår när man köper en ny UJ, så det var inget extra tillbehör i den där annonsen. Dock är UJ:s egna regnskydd kass; skrymmande, svåra att ta på och lätta att ha sönder. Vi köpte ett från Tulsa istället som är smidigt att dra på och inte tar någon plats.

    Klockis - nämen; hur kan man glömma att berätta om en familjemedlem som dött? Förstår att du blev (mer) less. Tänkte på när du skrev "maken" nu hur fnissig och glad du var i höstas när du skrev det de första gångerna, och hur ledsamt det är att det blivit som det blivit nu. Kramar!

    Till helgen tänkte vi införskaffa vanliga sängar till Piff & Puff, för nu har Piff knäckt koden till hur man klättrar ur spjälsängen. Inatt vaknade maken av att det var ljust i vårt sovrum, och när han gick upp och kollade hade Piff tänt alla lampor han hittat på övervåningen, och var på väg in i Puffs rum för att tända där också. Fast egentligen var det kanske inte så kul, för sen fick maken ägna 1.5 h och 7 "tillbaka-till-sängen"-försök för att få Piff att somna om. Hur får man de små liven att bli kvar i sängen när de kan ta sig ur om de vill? Är det nyhetens behag kanske, som snart lägger sig? Hoppas innerligt det, för annars har vi många jobbiga nätter framför oss. Hur har det funkat för er andra?

    Apropå sängar; vad har ni köpt för första "riktiga" sängar till era barn? Vi har i princip bestämt oss för att köpa resårbottnar och lägga direkt på golvet, för att det inte ska bli så högt. Så småningom blir det ordentliga snygga sängramar, tänkte jag. Juniorsängar vill vi inte ha, för övernattande gäster ska kunna sova bekvämt också. Någon input?

  • Tinga

    Liten – jag var i Frankfurt, så hoppet lever för Heidelberg. Fast de hade sköna sängar iallafall och en grym frukost, men för 22 € får de ju anstränga sig lite.

    Sweet – har den äran! Grattiskram!

    Muggles – ah, smart att lägga ett täcke under madrassen, som lite ”räcke”. Tack för tipset! Visste inte att resårbottnar inte skulle stå direkt på golvet, men vi kommer nog att höja upp huvudändan lite, för att minska kräkrisken lite, och då kommer det ju in luft under.

    Telis – vad bra att du gick till doktorn igen. Även om man inte kan bota virussjukdomar är det ju bra att kunna lindra så mycket som möjligt iallafall.

    Snaily – varma kramar!

    Snartis – lycka till på KUB-testet!

    Välkommen hem, Oms! Har ni haft det bra?

    Nu har maken varit iväg och inhandlat två sängar, men de lär inte komma på plats förrän imorgon. Natten som gick var Piff inte uppe och knallade något (vad vi vet iallafall), så hoppas att det bara var nyhetens behag och att han nu håller sig kvar i fortsättningen. Så fort han började klättra ur satte vi hans sittsäck intill sängen, så att han inte skulle slå sig under övningarna, men eftersom vi ändå skulle byta till stor säng så småningom kändes det lika bra att göra det nu.

  • Tinga

    Oupsie - hur känns det nu, med tanke på att Daisy faktiskt kanske kommer att födas imorgon? Nervöst, förväntansfullt, skräckslaget, roligt; vilken känsla dominerar? Har du någon du "rapporterar" till när bebisen är ute? Du kan alltid höra av dig till mig om du vill, så kan jag vidarebeforda till tråden, åtminstone om det blir av inom de närmaste 10 dagarna och det finns väl ingen anledning att tro att det inte blir det. (Sen åker vi till Gran Canaria.)

  • Tinga

    Ojdå, ditt svar, Oupsie, hann komma innan jag hunnit skriva klart frågorna. Ni kommer säkert att vara vänner igen när det är dags att åka in till förlossningen. *pepp, pepp* Bättre att ta grälet nu, så att maken kan stötta dig när det hela sätter fart. Många kramar och lycka till!

  • Tinga

    Hej Sweet! Blir det något ordentligt födelsedagsfirande idag? Har du fått någon kul present?

  • Tinga

    Förresten, Sweet; tänk att ditt och mina barn är födda så lika i tid och ändå är så olika stora. Även din tjej föddes ju en del för tidigt, om än inte lika mycket som Piff & Puff. Hon har verkligen tagit igen det och lite till.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!