• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    MSW & BS - borde ni inte försöka redan nu att lära er att äta så på helgerna att ni åtminstone inte går upp då? Jag menar, även sen när man väl vill hålla sin vikt vill man ju helst inte gå upp ett kg varje helg. Att ni inte går ner något på helgen är ju helt OK, men kanske att det vore bra att träna på att hålla vikten? Ta det absolut inte som några pekpinnar - jag kämpar också med några kg efter semester och en "ätvecka" (mens på g) veckan innan - utan bara som lite tankar.

    Muggles - (synd att inte ämnet är ett annat bara ) vi hade ju inte hunnit köpa några kläder alls innan Piff & Puff föddes, men när de vägde ca 2 respektive 1.5 kg flyttade de ur kuvöserna till värmedyna och då behövde de vanliga kläder. Dock bara bodies, eftersom de höll värmen bra ändå. När de kom hem vägde de 2.9 och 3.1 kg och då körde vi kläder i stl 50. Dessförrinnan hade de 3 st bodies var i stl 44, och det gick vi runt på, på neo. Å andra sidan, om era barn föds senare än våra kanske de kommer hem tidigare i förhållande till BF och är mindre än vad våra var när vi kom hem, så då kanske man behöver lite mer kläder i små storlekar? Svårt att råda när man inte vet exakt när de kommer. Jag tror att jag huvudsakligen hade satsat på stl 50 trots allt - kanske någon "finoutfit" i stl 40/44 att ha när man träffar folk, men annars tycker jag inte att det gör något att plaggen är lite stora. På neo kan man också låna kläder om man vill, men för mig var det viktigt att Piff & Puff hade egna kläder, för att markera att de var mina barn och inte neos.

  • Tinga
    Porchez  - träligt med besvärliga killar.

    Lappis - oj, vad spännande med ett jobberbjudande! Hörde han av sig bara sådär? Man ska definitivt inte gå ner i lön när man byter jobb, om man inte absolut måste, så stå på dig bara.

    AM - grattis till segern mot Yasuragi! Fast jag fattar inte hur han skulle kunnat vinna - man kan väl inte bara sätta in dusch och toa i ett vanligt rum, heller? Härligt att det löste sig med klänningen också, så att du kan bli balens drottning!

    September - hurra för fint KUB-resultat!

    Snorkis - vad skönt att det funkade bra med BM den här gången. Den där Harry Hole är en trevlig bekantskap; ska definitivt läsa alla böckerna om honom. Förlåt att jag inte skrivit någon berättelse till dig om mitt snitt, men jag vill verkligen inte tänka tillbaka på den dagen. Inte för att snittet var särskilt hemskt; det tyckte jag egentligen var en baggis och även konvalescensen efteråt (cyklade 10 dagar efteråt), men jag ville ju absolut inte att Piff & Puff skulle födas då och jag får fortfarande ångest över att tänka på den dagen. Deras födelsedag firas med blandade känslor varje år; jag är ju jätteglad för att de finns, men just den dagen har många obehagliga känslor knutna till sig.

    PB - trist att höra om sjukdom, men kul att höra om lille Truls. Han blir säkert en trogen promenadkompis för dig.

    Här är det för övrigt också sjukdom i huset. Igår vid lunchtid fick vi hämta hem två hängiga killar från dagis, och idag har det varit hosta, rinniga näsor och nästan 40 graders feber. Känns som att det är stor risk att lördagens träff med våra kompisar med tvillingar får ställas in. Jag hoppas åtminstone att de kryat på sig till nästa vecka, för maken är på tjänsteresa söndag till torsdag; inte kul om man ska vara själv med två sjuka barn. Inte lätt att hinna jobba något heller då.
  • Tinga

    Fredagsskål på er alla!

    Här verkar helgen arta sig OK ändå; två feberfria barn imorse, och de var på gott humör hela förmiddagen. Nu sover de sin skönhetssömn, jag har ätit lunch och ska snart jobba några timmar. Maken kommer hem och tar över vabbandet, men jag ska jobba hemifrån ändå. Skönt att slippa snygga till sig, och kunna fortsätta svassa runt i hemmastassen (som faktiskt inte är så illa, för jag fick en ny i julklapp).

    Muggles - veckorna tickar på! Härligt med v. 27 nu.

    AM - vad skönt att klänningshistorien fick ett lyckligt slut. Ha så kul ikväll!

    Snartis - hoppas att det inte är kräksjuka, utan att ni kommer iväg ikväll som planerat.

  • Tinga

    Telis – vad fattade ni för beslut om hoar i köket, blev det en, enochenhalv eller två?

    AM – det låter som att det var alldeles, alldeles underbart! Vad kul!

    Smint – usch, låter verkligen som en hemsk förlossning. Skönt att den slutade lyckligt iallafall.

    Snaily – var det en ”tack-och-farväl”-tillställning med ditt jobb? Låter som att det blev en väldigt trevlig dag iallafall. Jag missade nog när du berättade att din man fått nytt jobb – vad ska han hitta på? Är det ett jobb för en praktiskt lagd ingenjör? Det verkar ha gått väldigt snabbt från att ni bestämde er för att söka er tills Stockholmstraken tills han fick jobb? Skönt att det verkar ordna sig så bra med boende; det är ju inte givet i de trakterna. Hoppas att du får en god natts sömn inatt, så att du kommer på banan igen. Kram!

    Sweet – vilken tur (eller ) att tanten dök upp, så att du slipper fundera mer. Låter som en jobbig vecka med lillskruttan. Här har vi haft två förkylda killar, men eftersom de hostat massor och äter mest flytande föda blir det massor med kräkningar, så inte helt olikt en kräksjuka på det viset. Nu är de på banan igen iallafall, så imorgon blir det dagis.

    Lycka till på ditt jobbsamtal! Är det en potentiell arbetsgivare du ska träffa, eller någon slags arbetsförmedlare eller coach eller så?

    Parnassia – det finns ingen affär i din närhet som säljer begagnade symaskiner? Då brukar man kunna få mycket för pengarna. Jag köpte själv en begagnad för snart 10 år sen, och den funkar jättebra. Jag fick dessutom tre månaders garanti på den, precis som man brukar få med begagnade bilar. Jag köpte min i en vanlig symaskinsaffär; antar att de tog in gamla maskiner som inbyte när någon köpte en ny.

    Lappis – att du är bakfull idag gissar jag är ett bra betyg åt gårdagskvällen? Var maten lika god som drycken? Kram på dig!

  • Tinga

    Porchez - låter som en bra idé att prata ut med killen, så att ni båda får klarhet i var den andra står. Sådana samtal är jobbiga, men det är väldigt skönt efteråt. *säger hon, som gillar reda ut saker, och faktiskt brukar vara modig nog att ta de där jobbiga samtalen*

  • Tinga

    I eftermiddags drog maken iväg på tjänsteresa, och kommer inte hem förrän sent på torsdag. Min gulliga mamma hämtar på dagis på tisdag och sen sover hon över hos oss, jobbar som vanligt på onsdagen och hämtar igen på dagis den eftermiddagen. Jätteskönt att få hjälp med hämtning ett par dagar, för det är inte så lätt att få  ihop en heltid när man är ensam med barnen och de bara är på dagis mellan 8 och 15.  

  • Tinga

    Lappis - tror jag det att gästerna blev nöjda; menyn lät verkligen jättegod. Blev det bättre med lantchipsen med mer löjrom på?


    Snaily - ja, min mamma är verkligen den bästa. Både hon, pappa och makens föräldrar har ställt upp på ett fantastiskt sätt sen vi fick barn. Ett tag efter examen var maken och jag på väg att flytta till Nyköping, för att vi båda fick jobb där, men som vår tillvaro utvecklade sig när vi fick barn är jag otroligt tacksam för att vi har nära till våra föräldrar och kan få hjälp ibland.


    Snorkis - nä, jag fegade när det gällde örhängena. Kände att jag vill kolla runt lite mer innan jag bestämmer mig, för egentligen hade jag nog tänkt mig en helt rund skena, och inte en oval. Kände mig lite tveksam till "knäppningen" också, även om den egentligen inte syns. Jag var väl inte helt redo, helt enkelt.

  • Tinga

    Cicci - om du skulle råka titta in här, skulle du vilja tipsa mig om boende i Kroatien? Vi har bestämt oss för att det blir en tur dit i sommar, och har nu påbörjat processen att hitta boende. Det finns ju så mycket att välja på och jag vet att du varit väldigt nöjd, så vill du dela med dig är jag tacksam.

  • Tinga

    Grattis till fru & herr Piggelin! Det är också en tillställning jag ser fram emot att höra mer detaljer om.

  • Tinga
    FruCicci skrev 2011-02-27 20:49:21 följande:
    Absolu
    Jag kommer inboxa dig!
    Jag är dock bara bra på just Istrien, jag har inte varit "långt ner" i Kroatien, typ Split och Dubrovnik.
    Men jag kommer inte göra det nu, ska se om jag hittar en lucka på jobbet när inte min chef sitter och gluttar på mig...
    Perfekt! Tack! Det är just Istrien vi är intresserade av.
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!