• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Tänkte jag skulle ge mig på att baka maränger idag. Är på jakt efter ett recept som ger sådana där härligt sega maränger, men har inte lyckats hitta det ännu, så därför testar jag ett nytt varje gång. Har någon ett tips tar jag gärna emot det. Ska testa Leila Lindholms recept den här gången. Pb förresten - vet du hur låga temperaturer man kan räkna med att penseer tål?

  • Tinga

    AM - aha; då är det alltså ingen bra marängdag idag. Kanske ska spara äggvitorna i kylen några dagar, tills det blir marängväder.

  • Tinga

    PB - tack för alla bra blomtips; är totalt värdelös på sånt så jag är tacksam för alla tips jag kan få. Är nöjd att jag tog in blommorna inatt, för när vi lade oss igår kväll var det minus sex grader här.

  • Tinga

    Pb - tusen tack för receptet. Jag har testat att göra sjudna maränger en gång förut, men då blev de tyvärr ändå inte sega, men ska ge det en chans till. Ditt recept såg ut ungefär som mitt i proportionerna, så det borde ju bli bra. Har kanske bara haft otur med vädret. Snorkis - starkt jobbat! Smart tips det där med Ohoj; brukar köra med vanlig smält choklad, men Ohoj är ju lite segt, som du säger.

  • Tinga

    Här är förresten en till som kommer att sitta klistrad vid Mästarnas mästare; gillar verkligen det programmet. Fast det kunde gått på fredagskvällar istället, istället för det i mitt tycke totalt uttjatade Så ska det låta.

  • Tinga

    AM - det är det receptet jag tänkte testa, fast jag tänkte göra några fler än de 9 st det står i receptet. Jag gör hellre lite mindre kakor, som kan avnjutas utan dåligt samvete för storlekens skull.

  • Tinga
    Lapinette skrev 2011-03-27 22:00:12 följande:
    ... men desto fler !
    Precis!
  • Tinga

    BS - kanske att det var lika bra att det blev som det blev nu; ett missfall alltså, så behöver du aldrig nånsin dras med funderingar kring hur det hade blivit om du inte hade gjort en abort. Även om det var det helt rätta beslutet så antar jag att det är oundvikligt att sådana tankar ändå kommer någon gång så småningom, men nu blev det ju helt enkelt inget val för dig. Många kramar och hoppas att du slipper att ha ont.

    OMS - vad skönt att ni nu är igenom hela utredningsproceduren och har en diagnos. Jag förstår ju att det kanske egentligen är nu delar av det verkliga jobbet börjar, när medicinering, olika typer av stöd, ansökningar osv ska göras, men nu har ni ju en formell diagnos att luta er emot iallafall, och det borde ju underlätta i kontakterna med skolan, osv. Jag tycker att du verkar hantera hela den här grejen kring diagnosen jättebra. Kram!

    Snaily - jag är också nyfiken på huset! Vi har aldrig lagt första budet i en budgivning, utan alltid avvaktat vad andra gjort, men jag har ingen aning om det är en bra eller dålig taktik. Vi har iallafall lyckats köpa ett hus, så det är jag nöjd med. (Och det till drygt 10% lägre pris än ett precis likadant gick för bara ett par månader tidigare. )

    Liten - vad kul att du trivs så bra på jobbet.


    Fru E - hur går det för dig? Kram! (Och då tänker jag inte på deklarationen. )

  • Tinga
    Fru E skrev 2011-03-28 21:17:54 följande:
    Tinga-förstår inte aaaaaalllllllssssss vad du menar det enda som finns i mitt huvud är deklarationen  så klart som jag ändå inte kan fullfölja innan maken är hemma och kan fixa hemdatorn!
    Min tes är att jag är ogravid tills motsatsen är bevisad och det lever jag efter så blir det inte lika jobbigt även om jag inte kan glömma det helt förstås.  Maken är inte hemma förrän lördag eftermiddag så innan dess händer ingenting
    Tänkte bara om det börjat blöda mer eller mindre än tidigare eller så. Men jag förstår din inställning; man försöker att falla från så låg höjd som möjligt (om man nu måste falla) för att smällen ska bli mindre.
  • Tinga

    Kryss i taket - nu har något helt ooootroligt hänt! Jag har äntligen blivit färdig både med att fotografera sönernas rum och att skicka dem till Telis. De dyker väl upp i galleriet när hon har tid.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!