• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lappis - krya på dig!

  • Tinga
    Fru E skrev 2011-03-28 21:35:06 följande:
    senaste dagarna blundar jag vilket är en frid för analyserandet
  • Tinga
    BrudSommar2006 skrev 2011-03-28 21:54:38 följande:
    Tinga, jag är väldigt lättad att det blev som det blev för jag är inte en person som klarar av att fatta några beslut över huvudtaget utan att oroa mig för hur det blev efteråt, jag klarar inte ens av att välja mellan jordgubbsglass och päron utan att ångra mig efteråt. Jag blir helt gråtfärdig av att fatta de enklaste beslut om det finns flera valjmöjligheter och det inte är uppenbart vad som ska väljas.
    Då förstår jag verkligen att det har varit en tuff process för dig den senaste tiden; ett sådant här beslut måste vara grymt jobbigt att fundera över även för den mest beslutsfähige. Kram igen!
  • Tinga

    Tusen tack för alla komplimanger om Piffs & Puffs rum. Det är min syster och hennes sambo som har målat. Själv har jag inga sådana talanger alls, så jag är jätteglad för att de ville göra det. Vi är väldigt nöjda med slutresultatet & piff & Puff verkar glada och stolta över sina rum och visar gärna upp dem om vi har gäster. Muggles - tack för feedback om ledstång; tror det blir en på 45 mm.

  • Tinga

    Snaily - jag tyckte att huset såg jättefint ut. Det passar liksom in i omgivningarna med ett sådant hus, och insidan såg ju jättefräsch och fin ut. Bra när det är brutet tak, så blir rummen på ovanvåningen mer rejäla är i ett 1 1/2-planshus. Har ni lagt något bud, eller?

  • Tinga

    Klockarbol - åh, vilken otur att bilen skulle krångla nu! Fast trevligt ändå med den oväntade slanten, och förhoppningsvis blir det ju lite pengar över till roliga saker också. Nya glasögon är jättekul, tycker jag, för det gör så otroligt mycket för utseendet. Kram på dig!

    Oupsie - hej, hej! Skönt att höra att det går åtminstone liiiiite framåt med foglossningen. Du ammar för fullt?

  • Tinga

    Syrran tackar förresten också för alla komplimanger! Ni får väl höra av er om någon mer är intresserad av en väggmålning; det verkar som att det här gav mersmak. Kul iallafall att ha något helt unikt.

  • Tinga

    Vänner - vad kul att ni fick en så lyckad vistelse på Karlaby Kro! Både maten och miljön är verkligen fantastiska där.

    Sweet - skönt att du iallafall kan se lite fram emot att vara ledig, så att det inte bara är ångest inför den dagen du slutar. Kram!

    Hattis - vad störigt att vara pigg och vaken vid den tiden! Själv var jag uppe då också ungefär för att ge Piff en flaska välling (han har börjat äta på nätterna nu, vid 2.5 års ålder ), men jag stöp i säng direkt efteråt och somnade, tack och lov, efter säkert mindre än en minut.

    Oupsie - det verkar väl smart att testa vad sjukgymnastens övningar ger för effekt, om du egentligen helst vill fortsätta amma. Och du tyckte väl att det kändes lite bättre, eller missminner jag mig? Kram!

    Parnassia - vad skönt att era nätter funkar så bra nu! Att man får upp ibland tror jag är väldigt vanligt, så lite störning är nog bara att acceptera, för sinnesfridens skull om än inte sömnens.

    Gosnosen - grattis till Linnéa!

    Fossing - jag peppar gärna ifråga om löpträningen! Har själv väldigt sällan problem med att motivera mig, eftersom jag älskar själva löpningen i sig också; inte bara effekterna av den. Träningsprogrammen på marathon.se är ju jättebra.

    Soppor - minns inte vem som frågade efter recept, men jag kan varmt rekommendera boken "Soppor, bröd och röror" av systrarna Eisenmann. Där finns jättemånga goda recept på soppor, vissa med lite färre ingredienser och andra med lite fler. Jag älskar själv soppa, men har haft svårt att hitta bra recept, men denna boken är som sagt super.

    Nähä, nu får jag nog försöka jobba lite; har gått kurs tre dagar den här veckan, så jag ligger lite back, Fredagskram på er alla!

  • Tinga

    EA - åh vad underbart med plus! Hoppas nu verkligen att det fäster ordentligt också. Är jätteglad för din skull så här långt; förstår med tanke på vad som hände sist att ni tar ett steg i taget. Men ett plus är ju en bra början. Kramar!

    Porchez - vad skojigt att det verkar lossna med hunken.


    Parnassia - kul med lyckat kalas!


    Nenne - hos oss blommar det tête-à-tête i rabatterna nu! (Jo, jag vet; vi försöker alltid vara värst här. )


    Vi hade släktkalas i lördags med 16 pers, men allting gick bra med både mat och allt annat. Bjöd på räkcocktail med granatäpple, gurka, lime och chili till förrätt och till det en Stoneleigh Riesling, sen blev det ädelostfyllda kalvfärshjärpar med ratatouille och till det Raccolto (Sicilien) och slutligen äppelkompott med biscotti och vaniljvisp.


    Igår hade vi inga planer alls, så det blev en tur till skogen med promenad, picknick, hoppa på stenar, kasta pinnar i vattnet, osv. Apropå picknick så kan ni tänka er; jag hade tagit med varsin macka till Piff & Puff, och Puff, som för inte särskilt länge sen kräktes om det fanns minsta lilla "knuta" i maten åt den hårda skorpan (jag hade bakat italienskt bröd med extra hård och seg skorpa) och lämnade delar av det mjuka inkråmet! Härligt att se att han faktiskt kan äta sådant som är "besvärligt" också, även om han förstås fortfarande helst dricker näringslösning. Piff åt också lite macka, men höll sig till inkråmet.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!