• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Parnassia skrev 2011-03-16 11:33:47 följande:
    Idag blir det GI-lunch. NOT! Köttbullemacka och semla!
    Ibland får man offra sig.

    Förresten, apropå mat och vikt och som det pratats om en del på sistone, så läser jag just nu Franska kvinnors smala hemligheter. Ingen rocket science på något sätt, men ibland kan det vara bra att bli påmind om finessen med måttfullhet i många sammanhang. Jag åker själv ofta dit på det; äter alldeles för mycket av något bara för att det är så gott, istället för att äta mindre, äta långsamt och verkligen njuta av varje tugga. Jag gillar iallafall boken.
  • Tinga

    Såklart det hålls tummar för dig, September!

  • Tinga

    BS - oj, fick en en smärre chock när jag läste vad som hänt dig, så vad ska då inte du ha känt?!? Jag kan bara lida med er att ni måste fatta ett beslut i en väldigt svår fråga, men det är ju ingen annan än ni två som vet vad som är det bästa beslutet för er. Jag förstår att det finns både för- och nackdelar med både att avsluta och att behålla, och jag hoppas att ni verkligen kan prata om det här, du och din man, och finna stöd i varandra. Självklart finns vi här i tråden när vi behövs! Många kramar till dig! Hjärta

    Piggelin - jag kan tänka er att ni blivit bortskämda i Casa PB! Härligt att höra att ni hade det så mysigt tillsammans.

    MSW - krya på er; att vara sjuka är inget kul. Jag är fortfarande förundrad över hur hög feber barn kan ha, och ändå vara så himla aktiva. Såklart hänger det ihop med att de har en högre kroppstemp än vuxna även som friska, men vi har killar här som kan springa runt och leka, trots 40 graders feber.

    Snaily - hoppas att flytten gått bra och att ni kommer att trivas bra på sydligare nejder. Kan förstå att det känns lite surt att lämna fjällen just nu; har ju sett underbara tv-bilder från både Falun och Oslo idag, så vårvintern är verkligen fantastisk. Fördelen med att vara lite längre söderut är ju att den "riktiga" våren kommer ännu tidigare; idag har vi haft härligt vårväder här.


    Porchez - spännande med hunken! Hoppas att allt faller på plats nu. Sitter och minns den underbara (och ibland nästan lite jobbiga) första förälskelsefasen med min man.

  • Tinga

    Här har vi haft en helg med full fart; igår träffade vi en tvillingfamilj vi umgås med sen tiden vi var inlagda på KK tillsammans. Vi sågs redan vid 11, lagade pizza tillsammans (Puff åt litegrann, och Piff smakade åtminstone och någon smula slank nog ned), åt marängswiss, lekte ute i trädgården och på lekplatsen och hade picknickfika på en filt på trädäcket. Jättemysig och trevlig dag. På kvällen var vi sen på födelsedagsmiddag hos makens bror, och bjöds på parmesankorg med rökt lax och pesto, helstekt oxfilé med potatisgratäng och kanelkryddad rödvinssås, chokladfondant och slutligen princesstårta; jättegott alltihop.

    Idag har vi jobbat hårt här hemma med att få färdigt vårt renoveringsprojekt. Har deadline om två veckor, då vi ska ha folk på middag här. Nu är alla listerna på plats, så det tar sig. Imorgon ska maken inhandla bokhyllor till sönernas rum, och senare i veckan ska vi fixa lite med inredningen i allrummet. Inköp av ny ledstång till trappan ska också ske i veckan. Förhoppningsvis är vi klara redan kommande helg, och slipper krångla veckan efter, för då har jag massor på jobbet.

    Ikväll åt vi en god middag här hemma, för att fira att det mesta av renoveringen är klar. Det blev helstekt vildsvinsfilé med asienkryddad glaze, klyftpotatis och en wok med sockerärtor, haricot vertes och ärtskott, och till det en Bordeaux. Nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund med maken.

    Kram på er allihop!

  • Tinga

    Just det, Klockarbol; vilket missöde med vattenläckan! Hoppas att ni kan färdigställa arbetet utan fler missöden nu. Magsjuka när man är utan rinnande vatten är ju dessutom det sista man vill råka ut för. Vore kul med bilder till galleriet när ni är klara med arbetet. Kram!

  • Tinga

    Muggles - ledstänger ska kollas in och köpas i veckan. Tur att du kan vila på dagarna nu, när du inte får sova ordentligt på nätterna.


    Oms - det där lät verkligen inte som någon vidare mamma-grupp.

    Nenne - sortera pensionspapper är ungefär det värsta som finns att göra, så all heder åt dig som tagit tag i det projektet. Kan du köra en omgång här också? Du kanske ska satsa på en tillvaro som pensionspapperssorterare när du börjar jobba igen; utan att ha gjort någon djupare marknadsanalys tror jag att det skulle vara efterfrågat.

    Snaily - de verkar ju ha satt din man i arbete, eftersom han inte har tid att sms:a med dig.

  • Tinga

    EA - åh vad jag håller tummarna för att bananerna ska stanna, men jag förstår att det inte känns så hoppfullt. Många kramar!

  • Tinga

    Snorkis - åh vad kul med en lillasyster till S!

    Parnassia - härligt att höra att nätterna är bättre nu; det har ni verkligen förtjänat efter allt slit.

    Lappis - den mannen du pratade med skulle ha på nöten! Fast jag förstår att du valde att inte ta diskussionen; man måste ju blotta sig själv väldigt då. Jag säger som PB - jäklar vilket gråtkalas det kommer att bli när ni får barnbesked.

    Här har vi njutit av vårvädret idag och penséerna är planterade, men jag tog faktiskt in krukorna ikväll när termometern visade -4 grader. Burr! Vet inte hur låga temperaturer de tål iofs, men det började kännas väl kallt. Gott surdegsbröd har jag också lyckats baka; har fått (ännu mer) bakdille på senare tid, och försöker göra lite nyttiga saker också och inte bara kakor. Blev rågsurdegsbröd med fikon och valnötter. Sen har vi förberett familjemiddag nästa helg; ädelostfyllda kalvfärsjärpar. Nu blir det fika med biscotti som barnen och jag bakade igår, och sen sängen.

  • Tinga

    Pb - hej! Jag använder mig av Jan Hedhs bok Bröd. Massor av fantastiska recept och otroliga bilder. Säg vilket bröd man inte blir sugen på att baka när man kollar i den.

  • Tinga

    EA - usch vilken dryg och jobbig väntan Jag hoppas verkligen att det blir mödan värt, men förstår att det känns hopplöst med blod och spottings. Mina varmaste kramar!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!