• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Var håller Lappis hur förresten? Hoho - man saknar dig när du inte är här, för du brukar ju synas till dagligen.

  • Tinga
    Fru E skrev 2011-01-31 21:34:23 följande:
    Frullan- även jag känner mig utanför och känner precis som Nenne skrev ibland *håller handen*  snart är det bara jag kvar här som inte har lyckats få barn och även om det är trevligt och underbart med alla plus och bebisar så står man själv kvar och stampar på samma ställe som alltid men ja e int bitter
    Kram!
  • Tinga

    Lappis - skönt att höra att du finns i krokarna iallafall, redo att hoppa in när ämnet medger.

    PB - ojdå, det var ett tufft träninspass! Härligt att du visar kämparglöd.

    Apropå Litens japan så satt jag själv just och läste en rapport på norska, och insåg att fläktar heter vifter på norska! Ah, jag älskar norskan med alla lustiga ord.

  • Tinga

    En ny trådbebis är född!

    Fick just följande meddelande från Oupsie:

    Hej, 13.30 tittade Daisy ut. Vi mår bra. Rapportera gärna till tråden, vi tittar in igen när vi har lite mer ork. Kram Oupsie

    Så jag säger det igen; stort grattis till hela familjen! {#emotions_dlg.flower} Kram!

  • Tinga

    Kollar efter Muggles, men ingen info. Har smsat, men inte fått svar där heller. *orolig*

    Vickan - tack för rapporten om Parnassia; tänkte på henne häromkvällen och undrade hur allt går, med sömn, jobb, osv.

    September - vad skönt med goda nyheter.

  • Tinga

    Fick just svar från Muggles. Ada är 20% mindre, men allt är normalt och nästa UL-kontroll är först om två veckor, så ingen anledning till oro.

  • Tinga

    Hattis - usch då; hoppas innerligt att du har fel. *håller ut handen och tar ett stadigt tag*

    AM - hoppas att den där Yasuragi fick vad han tålde och lite till. Det låter ju som att det finns hopp för er sida, med tanke på motståndarsidans fadäser.


    Vickan - krya på dig!


    Parnassia - tänker på dig, och hoppas att du snart orkar visa dig här också. Kram!


    Blä, här ska det jobbas ikväll igen; tredje kvällen den här veckan (dvs jag har jobbat varje kväll). Men det är för en god sak iallafall; jag ska ju ha semester. *försöker härda ut lite till*

  • Tinga

    Heja Smint! Lycka till! Skönt att du slapp den där extra kontrollen imorgon.

    Lappis - även träningsgalningar måste försöka ta det lugnt ibland. Krya på dig!


    Muggles - positivt nu är ju att du iallafall är inne i en vecka där det faktiskt går att rädda barn som föds. Och inte bara rädda barn, utan jag menar att det i de allra flesta fall blir friska fina barn som kan leva normala liv. Fast jag hoppas ju förstås att det dröjer minst 10 v till innan de kommer.

  • Tinga
    muggles skrev 2011-02-03 12:46:18 följande:
    Ah tror du? Jag trodde att de åtminstone får försämrad lungfunktion och syrebrist och hjärnskador mm...
    Har tänkt fråga dig en sak ett tag nu: tycker du att vi bör be om att få besöka neo innan? Är det värt det? Vet att min tidigare BM sa det vid inskrivningstillfället att sådant kunde ordnas. El är det waste of time?
    Försämrad lungfunktion får man om man föds före 34 fullgångna veckor, men eftersom man då har en enorm överkapacitet klarar man sig fint med mindre. Piff & Puff t ex kommer utan problem att kunna spela fotboll med kompisarna och motionera som vanligt folk (typ springa en mil).

    Det finns flera olika typer av andningshjälpmedel och syresättningen i blodet mäts hela tiden hos barnen. Om saturationen sjunker under 88%, vilken är den nedre gränsen för vad som är hälsosamt, skruvas mängden syrgas barnet får upp, så något större risk för syrebrist föreligger inte. Läkarna är beredda att intubera (lägga i respirator) direkt på förlossningen, om så är nödvändigt (Piff behövde, men inte Puff). Hjärnskador är ju ofta en följd av syrebrist, så om den risken elimineras är förstås risken för hjärnskador mindre.

    En del "kopplingar" i hjärnan är inte klara förrän efter 32 graviditesveckor, så det är därför det är en viss ökad risk för prematurer att drabbas av olika "bokstavssjukdomar" och koncentrationssvårigheter t ex, men risken för fullgångna barn är ca 7% och 14% för prematurer, så även om risken är högre för prematurer är den ju långt ifrån 100%.

    Som sagt, Piff & Puff uppvisar så här långt inga tecken på att vara något annat än normala när det gäller fysisk och mental förmåga, så det finns hopp. (De äter förstås dåligt, men det är en följd av behandlingen under tiden på neo, och inte något som beror på en utvecklingsstörning eller nedsatt fysisk funktion.)

    Vi gjorde ett besök på neo när jag var inlagd; träffade först en läkare därifrån och sen visade en sköterska runt. De allmänna utrymmena kan man alltid få se och få en beskrivning hur allting funkar på avdelningen, men det är föräldrarna som är där för tillfället som ger tillåtelse för besök på sal. Iallafall var det så när vi var på neo i Lund. För vår del var det inga problem att någon utomstående stack in näsan en liten stund och kollade på salen och slängde ett getöga in i kuvöserna, men jag vet inte hur föräldrar generellt ställer sig. Jag tyckte att det var skönt att ha sett hur stället ser ut i förväg, vilka rutiner som gäller och hur t ex en kuvös ser ut, så för mig var det bra med ett besök i förväg.
  • Tinga

    Hattis - hurra! Åh vilka goda nyheter! Men du höll oss på halster länge.

    Smint - stort grattis till sonen! Det verkar som att det har gått lagom fort alltihop (ifrån ett utifrånperspektiv åtminstone ). Kram!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!