Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Och jag har glömt att säga grattis till Izzie  - håller tummarna!

  • start september

    Snaily, vår tjej lärde sig detta först efter typ 3 månader. Innan dess blev hon bara arg av att ligga i vagn. Så de ändrar preferenser - ge inte upp!

  • start september

    Skummar bara lite från jobbet, mår tokilla efter maten. Jag har Lergigan som jag fick förra gången och de kommer väl till pass. Det känns som jag mår sämre för varje graviditet. men visst är jag tacksam för det, så nojar jag lite mindre.

    Tack för all grattis, jag är hoppfull, men inser att oron inte kommer försvinna förrän förhoppningsvis i v 20 eller så... 

    Hattis, hade du jättelång cykel? Du plussade efter mig, men jag testade plus redan i v 3+2 så det kan säkert stämma att du är i v 6+5 eller vad de nu sade till dig.

    Alla andras graviditeter går snabbt, det är ett känt fenomen.

    Fossing tipsade om Anti munsårssalva, tack för det. För de allra flesta går det säkert bra att ta den, men den stimulerar immunförsvaret något enormt. Jag som kämpar med upprepade missfall vill inte chansa på det.

  • start september

    Kran till Oupsie. Kolla upp klådan så att det inte är havandeskapsförgiftning. Man kan ha klåda ändå. Lergigan tror jag faktiskt skrivs ut mot klåda också - kolla det!

  • start september

    Snartis, kolla om du kan få Lergigan Comp. Det är läskigt med bilkörningen när man blir så trött. Förr var det röda trianglar på Postafen.

  • start september

    Hattis, nej, inte brunt nu. Hoppas så att det inte är någon fara. När får du ett VUL?

    Vi har Amex Platinum, och nyttjar poängen till Scandic övernattningar. Perfekt när man kör långt genom Sverige, då kan man dela resan på två dagar och nyttja dotters sovtider i bilen. Superbarnvänligt med lekrum och faktiskt hyfsad mat i restaurangerna. Och så slipper vi bo inklämda hos släktingar, har sluppit en massa irritation på det. Tror vi nyttjar kanske 8 övernattningar per år, och det känns gratis. Hyrbil utomlands gör vi en del, reser ju mindre nu men et känns ändå som en bra grej. Consiergetjänsten är mest lyx, men vi har haft nytta av den flera gånger.

  • start september

    Är också stor fan av just det Kerastase-schampoot, men inte är det gratis. Maken som kör med Apotekets ber hundra gånger om ursäkt när vi reser och han glömt och måste låna

    Känner att jag kanske tar till Lergigan för mycket nu - fick det en tidigare graviditet när jag helt plötsligt blev så illamående att jag bara sov och jag behövde flyga och gå på en jobbig begravning. Sen gick illamåendet över igen snabbt så jag använde det inte mer. Sen slutade det ju i och för sig illa, men det är väl en annan historia.

    Nu tycker jag att jag mår sämre än nånsin och är beroende av bil så jag vågade inte testa Postafen utan kör bara Lergigan. Jag kräks inte utan men har svårt att fokusera på annat, kan inte jobba, köra bil, eller ha ansvar för dottern. Så jag tar när jag vaknar, 6 timmar senare och sen går jag och lägger mig tidigt för efter middagen får jag inte bra alls. Igår tog jag en tredje tablett eftersom jag skulle på en grej på kvällen och det funkade bra. 

    Det ska inte vara någon fara för barnet, men jag gissar att jag inte skulle gått det utskrivet på det illamående jag har nu.  

  • start september

    Hattis, jag tror och hoppas att det inte är någon fara. Om du blir orolig så se till att få ett VUL. De privata BM i huvudstaden har även gyn så annars ring för att skriva in dig där istället och bråka så får du en tid. Eller din vanliga gyn?

    Också mycket på jobbet, men håller det ifrån mig, mår illa och vill inte stressa. Mindre hållbart i längden...

    Namn är svårt. Vi hade fått höra att det var en tjej på UL, men valde att hålla tyst om det eftersom man faktiskt inte vet och för att vi inte vill ha spekulationerna kring bla namn. Vi valde ett namn som funkar både enligt Sweetans kriterier  och som inte har för många stavelser för att i möjligaste mån undvika smeknamn. Lite ovanligt skulle det vara, tyckte maken som är uppväxt med ett supervanligt namn och inte för udda tyckte jag som har en namn som jag var ensam om min generation, ungefär som Tinga beskriver. Jag tyckte det var hemskt i nioårsåldern, sen vande jag mig och nu trivs jag. Dotterns namn visade sig finnas långt tillbaka i makens släkt men det var mer en bonus. Vi har ett andranamn var och det fick hon också, samma som jag har och som min farmor hette. Det är ett helt ok namn som förstanamn, så får hon namnångest och vill byta får hon väl ta det tänkte vi.

  • start september

    Men glömde ju helt eftersom jag inte var inne igår: GRATTIS MUGGLAN!

    Åh vad vältajmat nu för dig med uppvaktning och egentid med maken. Njut!

    Och tjoho för v 22!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!