• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snorkis: så snart jag hinner rota i källaren ska jag se vad som finns i stl 68-80. 68 tänker vi vinter - eller? 74 vårvinter och 80 vår/sommar?

    JAg tycker åldersmärkningen som ofta står samtidigt som centilongmärkningen brukar stämma (i alla fall på mina barn). 80 är ett år väl? det kanske inte är snyggt (eller bekvämt) om jeansjackan är för stor?

    de enda som skiljer sig markant i stolekar  tycker jag är Lindex (små) och PoP (stora). samt givetvis alla franska/engelska/amerikanska lyxiga märken som förefaller måttade för pygméer.

  • fru AM

    Hej alla! Hoppas ni har en trevlig söndag! Vi är lite sega i kolan hela familjen efter lrolig lördagsmiddag och arla uppgång (för mig och Hektor - 05.30). Hela menyn funkade även om jag blev mycket missnöjd med min jordärtskockssoppa som inte ville "finfördela sig" i  mixern. Så jag silade den och den blev tunn Fast god

    Meny:
    Varma lantchips med tryffeldipp + champagne

    Jordärtskockssoppa med kantarelltopping

    Halstrad torskrygg med balsamicokaramelliserade puylinser m sidfläsk

    Pots de crème au chocolat med lättvispad grädde samt litet glas med banankolaglass (med havssalt, serverad med passionsfrukt) 

    Snorkis: har inboxat dig angående barnkläder!
     

  • fru AM

    Smint: första gången med chokladcreme-pottarna! Tyckte inte Leilas temperaturangivelse fungerade bara - höjde värmen lite på eget bevåg. Hur länge och varmt brukar du köra?  Banankolaglassen till var en oväntat bra kombo (hittade den på ett receptkort i någon affär)

    Tryffeldippen är löjligt enkel: Ekologisk creme fraiche + havssalt + tryffeloja efter smak. Låt stå en stund i kylen så blir dippen lite "seg". Inför servering: mal över lite svartpeppar och droppa över lite ytterligare tryffelolja. Och servera till VARMA lantchips.

  • fru AM

    Start september: Trixigt med kisseriet ... Minns att Livia kunde hålla sig otäckt länge - några gånger räknade jag ut att det varit från kvällen till nästa eftermiddag ... Dvs närmare 20 timmar. Inte nyttigt! Kan ju inte vara skönt heller ... Men man kan ju inte tvinga dem att kissa.

    Har du funderat på potträningsbyxor? (Släpper inte igenom vätan mend det känns mycket blött så de förstår att de kissat) Tex. http://www.imsevimse.se/shop.pab?category=568|569

  • fru AM

    Men HERREGUD: Vad ska jag köpa till min man på vår bröllopsdag??? Det är på torsdag - och årets "material" är Blomster. Gjorde ju inte saken lättare ... Varsågod älskling, en S:t Paulia ... 

     

  • fru AM

    Angående summantråden så har jag nog aldrig läst den. Märkligt nog. Men jag vill vara ER härinne trogen!

  • fru AM
    nennesjuttioåtta skrev 2011-08-29 09:59:54 följande:
    Lappis – Om han vågade släppa sargen så. Och det är farligt med hans framfart med gåvagnen för nu stannar han, byter riktning och siktar på hälsenorna. Fast han kan bara svänga åt höger. 
    Pricken och jag verkar komplettera varandra - jag kan bara svänga till vänster (i skidbacken).
  • fru AM

    Jo jo - vi ska ju ut och äta också men vi brukar ge varnadra en present. Hmmm klurigt.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!