• Piggelin1

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Såg lite av En unge i minuten första avsnittet, men kände att jag inte alls var sugen på att titta mer på det. Lite av "jag har gjort mitt på det gebietet, & nu behövver jag inte se sånt mer" Tror faktist jag var mer fascinerrad av sådana program INNAN jag själv fick barn, hur knasigt är inte det?!
    Föredrog brittiska Trinny & Susannah på Kanal5 som stylade om kvinnor i Karlstad - mkt mer i min smak & mer lättsmält

  • Piggelin1

    Shit, vad illa jag stavar idag

    Porchez förresten, vad mysigt att läsa om dejten med hunken i lördags! Njut!!

  • Piggelin1

    porchez - barnläkare/barnsköterska?!

    Snorkis - massor av kramar!! Vilket känslohelvete du går igenom längs vägen tills dess att dagen kommer då Leffelina kommer ut i världen

    Gosnosen - kul att få ansikten på dug & Linnéa!

  • Piggelin1

    Wow porchez - kul!!

    Snorkis - kram igen, du verkar behöva många idag HjärtaHjärta

  • Piggelin1

    Wow, MSW - grattis!! Sikta in dig på 12 nov, då blir det samma födelsedag som vår lilleman, eller den 16 nov, samma dag som vår Amanda & Livia

  • Piggelin1

    Glad Påsk alla!
    Tyvärr alldeles för lite tid för att hinna skriva här om dagarna, men tänker på er & försöker hinna läsa.

    Massa kramar till FruE - jävla skit att det inte gick

    Snorkis - vi har en MaxiCosi som passar till Bugaboon & det är GULD! Har använt den på vagnen ända sen lilleman föddes (& även när Amanda var liten, fast då bodde vi fortfarande inne i stan & använde inte bilen lika mkt & därmed inte denna kombon riktigt lika mkt heller), använder det nu typ var & varannan dag. Är sååå himla bra - för oss iaf!

    Tinga -- dina kakor lät grymt goda, blir sugen på att testa själv!

    Nu ska jag klä ut Amanda till påskkäring & sen besöka dagmamman en sväng (som är ledig idag).

    Kollektiv kram till er alla!

  • Piggelin1

    Hej hej i solen - det är verkligen underbart att vara föräldraledig just nu i detta grymmevädret (hoppas inte alls att ngn blir avis - nejdå...), känns så himla gött efter den långa tunga vintern. Rent allmänt har jag nog landat lite mer i tvåbarnslivet nu med, plus att det är underbart att lilleman kan sitta i sin stol numera & gillar det. Innan funkade ju vare sig babybjörn, babygym eller filt - bara kånka, kånka, kånka & jag blev lätt frustrerad över att aldrig kunna göra ngt med/hjälpa Amanda.
    Men nu är livet så mkt bättre - det där med att f¨å barn i nov-dec & få en släng av deppighet gällde nog nig med. Förrra gången var dte lugnt, då kom jag ut så mkt & fick så mkt dagsljus, men nu med två barn hemma så finns ju inte den chansen på alls samma sätt.'
    Jaja, nog om det!

    Ang dagis - ett litet inlägg - jag kanske är synnerligen okänslig, men varför är det så himla farligt för barnen att byta dagis efter ett tag? Barn anpassar sig ju alldeles fantastiskt bra för det mesta, bara de är trygga med sina föräldrar. Sen att man inte vill ha ett kasst dagis, det förstår jag ju absolut, men själva bytet är väl inte så himla farligt? De vänjer ju sig snabbt.
    Här i Gbg får man vara glad att man överhuvudtaget får en dagisplats (Lex Göteborg ang förskoleplats/-grupper etc, har det ju pratats om flera ggr i media), så vi fick ta det vi fick, när vi flyttade för två år sen (man måste söka ALLT i hela stadsdelen & de närliggande med). Amanda var på sitt dagis (några km härfrån) april-juli för två år sen & sen efter sommaren så fick vi dagmamma här i området där vi bor. Det var inga som helst problem att byta, snarare bara positivt & till det bättre. Jag tror faktist inte att barnen får men för livet för att de byter dagis/förskola/skola. Sorry om jag låter lite dryg nu, men den här trygghetstörsten som verkar råda lite överallt är lite för mkt för mig...

    Jaja, det var bara mina reflektioner.

    Nu ska jag stax iväg med lilleman till BVC, andra vaccinationen. Han skulle fåt den för två veckor sen, men var förkyld då, så det bir idag istället.

    Fick förresten en skön kommentar från Amanda igår:  "Mamma, har du fortfarande en bebis i magen?" apropå min lätt degiga & slappa mage Hmm, dags att göra ngt åt den gissar jag...

  • Piggelin1

    Bakar Leilas sega maränger just nu - återstår att se om de blir sega eller ej, när de kommer ur ugnen Aldrig vispat marängsmet över vattenbad förut, så jag hoppas att det var värt allt jobbet!

  • Piggelin1

    Ojdå, vilken debatt det blev

    Håller med Mugglan, vi pratar ju inte om att byta var & vartannat år, utan ngn gång/ett par ggr för att det är nödvändigt/behövs.
    Till dagiset som ligger närmast oss var det två års väntetid från det datum vi ville ha plats tills att vi fick det, men vi valde att tacka nej när vi slut fick det, just för att det fungerar så bra som det gör med dagmamman.
    Vad är det, det heter, "Don't fix it if it ain't broken"

    Sen har ju både barn & vuxna olika trygghetsbehov & man måste ju självklart vara lyhörd för hur barnet reagerar, men rent genrellt så tror jag inte att det är ngn fara.
    Vissa vuxna vill ha samma jobb/arbetsplats/bostad/stad jämnt, andra är mer rastlösa & vill byta oftare, både jobb & boende. Jag tillhör den mer rastlösa skaran & därför blir det ju lätt så att jag överför det på mina barn med.
    Känner att jag svävar ut här i diskussionen, men det är bara att konstatera att jag blir lite allergisk ibland mot det där med trygghetssträvan & det har inte med Telis ursprungliga kommentar att göra, jag har full förståelse för den där "vill-inte-känslan"

    Just det, på tal om svårigheten att få plats här i Gbg - pratade med en kopis på kunchen idag. De bor i närheten av dig, Mugglan (du vet vilka jag menar tror jag), ena dottern har dagis hyfsat nära, den andra har är på ett dagis som förvisso är i samma "stadsdel", men det innebär i praktiken nästan två mil (!!) bort. Efter lämningen har båda dryga milen till sina jobb...
    Olika pedagogiker på förskolor känns ocks bara ngt som vi kan drömma om här, här gäller det som sagt att få en plats över huvud taget. Tyvärr - det är för jävligt.

    Mopedvin

  • Piggelin1
    Telis skrev 2011-04-27 15:02:38 följande:
    Men jösses, Piggelin, läste du ut allt det där ur mitt inlägg?!

    Som jag sa redan igår så är det här ett I-landsproblem. Precis som många andra har här.

    Jag kanske är en curlingförälder och en trygghetsnarkoman, det är okej i så fall. Jag försöker bara göra mitt bästa och försöker utgå ifrån vad jag tror är bäst för Televinken.
    Nej Telis, det gjorde jag inte & jag påpekade det också i ett senare inlägg.

    Att vi alla vill våra barns bästa måste vi väl ändå utgå från att vi alla här vill

    Var hemma på frukost hos Mugglan idag - nu är det verkligen dags för Ada & Beda att titta ut snart, det tycker jag allt
    Tack, Mugglan, verkligen supermysigt & gott!

    Amanda har börjat leka en massa med olika grannbarn nu senaste veckorna - det är så kul att se! De springer fram & tillbaka mellan husen & jag inser mer & mer alla fördelarna med att bo i ett sånt här område med otroligt många barnfamiljer. Just nu hoppar hon studsmatta hos en av dem!
    Ett av husen mittemot här ska säljas nu, det första sen alla byggdes för två år sen. Ska bli spännande att se utgångspriset.

    Nähäpp, nu hojtar lilleman, han har varit kinkigare än vanligt både igår kväll & nu på em, förmodligen vaccinationen igår som spökar, för han ville inte äta ngn mat idag, så det fick bli ersättning till "lunch" istället.
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!