• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Vickan - vad kul att det var precis så roligt för dig att komma tillbaka till jobbet som du trodde att det skulle vara.

  • Tinga

    Hej i tråden!

    Muggles - jag börjar med ett försiktigt grattis till dig. Återkommer på mail när jag hinner. Fast en sak vill jag förklara redan nu - Piff & Puff drabbades inte av det du nämner, dvs att den ena tog näring från den andra. Det kan bara hända när det är enäggstvillingar som delar moderkaka, och Piff & Puff är tvåäggs, och hade varsin moderkaka. Det som hände i vårt fall var att Puffs moderkaka inte funkade som den skulle; blodkärlen hade inte vidgat sig tillräckligt, så han fick för lite näring. Piffs moderkaka funkade som den skulle och han var normalstor för tiden. Det som hände Puff kan även hända vid enlinggraviditeter, men skillnaden då är att man kan göra det som är det bästa för det enda barnet i magen då; i vårt fall fick ju Piff lida genom att komma ut, för att Puff behövde det. Har barnen gemensam moderkaka kan de drabbas av det som kallas tvillingtransfusionssymptom, dvs att det ena barnet "tar" näring från det andra. Då blir det någon slags koppling mellan barnen genom moderkakan, och alltså inte bara mellan respektive barn och modern.

    Och så vill jag komma med ett gott råd - läs inte på Tvillingklubbens hemsida! Sämre skit får man leta efter - de fokuserar så otroligt mycket där på det som är negativt med tvillingar. Jag blir arg bara jag tänker på eländet! Prata hellre med andra tvillingföräldrar direkt.

    3barnsmor - välkommen! Kul med en tvillingmamma till.

    Smint - jag köpte precis sådana musöron som AM länkade till, men jag köpte dem i en lokal leksaksaffär.


    PB - oj, vad jag håller tummarna för dig nu! Mina tvillingar är resultatet av Pergotime-behandling; jag blev antagligen lätt överstimulerad och släppte två ägg istället för ett.


    Har säkert glömt massor jag skulle kommentera, men måste hoppa i säng nu, efter en tidig morgon och lång dag med kundbesök.

  • Tinga

    Just det, EA - håller såklart tummarna för dig också, trots att du läst på FL.

  • Tinga
    Lapinette skrev 2010-11-02 22:07:46 följande:
    Tinga - undrade om du hört nyheten om mugglan, var på väg att smsa.

    Jag fick sms från Muggles i förmiddags, men har befunnit mig utomlands på tjänsteresa och därför inte kunna logga in förrän nu.

    Och så skrev jag förresten fel ovan - det heter tvillingtransfusionssyndrom och inte -symptom som skrev.

    Nu natti, natti.

  • Tinga

     


    MSW skrev 2010-11-03 09:14:18 följande:
    "Söder träff" 4 december: MSW, Parnassia, Izzie, Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB? 5december: Parnassia, Izzie, Mugglan? Kängu? Oupsie? MrsB? Fru E? PB?

    Glöm inte mig - jag kan också båda dagarna. Fast julbord är jag defintivt inte intresserad av ; äter mycket hellre bara en vanlig lunch någonstans. På Toftaholm serverar de lunch även på lördagar, och man kan säkert ta en kaffe efteråt och sitta kvar länge om man vill det.

  • Tinga

    Piggelin - vad skönt att du fått sova ordentligt i natt. Låter som en bra uppladdning inför bebisens ankomst.

    Här i Lund får man som föräldraledig 25 h barnomsorg per vecka för storasyskon, fördelat på 5 h per dag, 9-14. Inte förhandlingsbart, har jag förstått. Eller jo; man får förstås ha sina barn färre timmar, men man kan inte fördela dem på annat sätt än 9-14 varje dag. 

  • Tinga

    Koko - lycka till på intervjun! Ofta gör man sina bästa "framträdanden" när man är avslappnad och det inte betyder allt för en hur det går.

  • Tinga

    Lappis - manglad bäver! Ursäkta att jag skrattar när du mår dåligt, men jag fick en väldigt lustig bild inför mitt inre öga! Krya på dig!

  • Tinga

    Ore - det låter ju onekligen som att det vore bättre för dig att hitta ett nytt jobb, när du och företaget har så olika uppfattning om vad din tjänst egentligen innebär. Hoppas att du hittar mod att ringa det andra företaget redan i eftermiddag! Kram!


    Kängu - när Piff & Puff började på dagis vid 1.5 års ålder var de där 4 dagar i veckan 8.30-15. Nu vid två års ålder har vi gått över till 5 dagar i veckan och 8-15. Då jobbar maken 90% och jag 95%, men vi "pendlar" bara en kvart enkel väg, både maken och jag. Om man ska få ihop korta dagisdagar med mer eller mindre heltid och lång pendling får man nog vara beredd på att saxa väldigt rejält. Kan ni förskjuta era tider så att en typ börjar vid 6.30 och den andra slutar vid 18 eller så? Det känns nästan som en förutsättning om ni inte ska gå ner i tid.


    Angående trådträffen - jag tror att jag också kan den 12, men föredrar den 4 eller 5.

  • Tinga

    Vad är förresten definitionen på en kort kontra en lång dagisdag? Själv tycker jag att våra barn har ganska korta dagar, men MSW:s A är väl sällan mer än 3h om dagen?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!