• Ore

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snartis: Hoppas det är UVI, och inte havandeskapsförgiftning!

    Min påsk känns litet halvstressig. Åtminstonde första halvan. Ikväll ska jag iväg och träna, imorgon städ och tvätt, och så kommer syster, och så ska jag passa hennes niomånaders (tvåbarnschockvarning? Lillkillen brukar kunna bli litet svartsjuk när jag håller något annat barn...). Någonstans där ska jag svänga ihop det jag ska ha med till lördagens påskmiddag (vi delar upp det). För på lördag förmiddag ska jag iväg och tävla.

    Däremot har helt tomt i kalendern söndag och måndag, så då blir det litet lugnare

  • Ore

    Snartis: Hoppas att det här är det sista krånglet, och att det är uvi och inget annat!

    Liten: Hoppas du kommit hem väl!

    Mopedvin: Hoppas att det gick bra med anslutningarna...

    I övrigt hoppas jag att alla har det riktigt bra, i det underbara vädret

  • Ore

    Hoppas att alla haft en riktig härlig påskhelg i solen och värmen! Heeeelt underbart väder!

    Jag minns faktiskt en del andra påskar som varit såpass varma att man kunnat ha T-shirt, men det var nog ett tag sedan nu.

    Noterar att Mugglan inte behövt åka till BB än, undrar hur länge A&B ska hålla er på halser nu...?

    Nu kallar lilla baddjuret på mig

  • Ore

    Usch, vilken tid att gå upp, Tinga Långpass låter heeelt underbart. Själv har jag tävlat i lördags, blev något av ett långpass det med... Väntar nu nervöst på att stafettlaget ska tas ut, jag hoppas på att ta sista platsen i laget, men har litet konkurrens så helt givet är det inte.

    Porchez: Det står helt stilla i mitt huvud vad SF står för, men det är i alla fall det måttet som barnmorskan tar på bebismagen från underkant till överkant av livmodern. Mäts med måttband som läggs över hela magkulan, alltså Och sedan förs det in i ett diagram, så kan man följa hur bebisen (och magen) växer...

    Trevligt att både du och hunken vill träffas! Även om det inte blev av i helgen...

  • Ore

    Telis: Förstår att ni vill skola in Televinken på förstahandsvalet och inget annat. (Vi lägger ju några extramil i resa varje dag för att lillkillen inte ska behöva skolas in på ett nytt dagis när vi har flytta) Surt.

    Liten: Spännande med fotografering!

    Hattis: Härligt att RUL gick bra

    Fru E: KRAM! Och det är alldeles förskräckligt orättvist att ni ännu inte har en liten bebis. Hoppas så att det ska gå vägen för er, och det snart!

    Apropå livstecken så var det ett tag sedan Frullan tittade in och sa hej? Jag har tänkt på dig, och undrat hur du har det...

    Och så är jag väldigt nyfiken på hur allas vår favvokanin har det? Är hon ute och reser fortfarande, eller är hon bara fullt upptagen med nya jobbet?

  • Ore

    Apropå dagis och socker så äts det inte något socker till vardags, men barnen får bjuda på något på sin födelsedag. (Vanligen glass). Fruktsallad lät i och för sig bra det med Nåja, det är ett tag kvar innan det är dags för lillkillens del.

  • Ore

    Snorkis: Tycker också det låter som "pojkmage". Om det nu finns någon sådan...

    Hej hej MrsB!

    Telis: Även I-landsproblem kan vara problem

    Generellt sett är det nog inte så traumatiskt för barn att byta förskola. Men det finns ju ingen anledning att göra det "i onödan". Två av mina syskonbarn bytte dagis i samband med flytt, och trivdes inte på det nya. Så där blev det ytterligare ett nytt dagis... Har även en kollega vars barn bytte dagis, men vantrivdes och fick byta tillbaka. Det är väl kanske inte så vanligt att det blir så, men det kan ju hända, och det är klart att man vill undvika det.

    Och på avdelning I-landsproblem så finns det ju roligare saker att göra med föräldraledighet än att lägga den på dubbla inskolningar!

    Såg på FB, och kom då ihåg, att Lappis lever 'La dolce vita' (eller vida?) i Italien (Nädå, inte alls avundsjuk... )

  • Ore

    Förvaring: Vill haaaaa! Eller ja, jag har ju vårt extrarum + en klädkammare som förråd i lägenheten. (Läs: en jäkla massa grejer i en enda röra). Vad jag behöver är nog snarare tid att gå igenom röran och rensa. Vart jag nu ska få den tiden från?

    Har i alla fall förvarnat maken att om vi inte flyttar senast i september så är det rensning av extrarummet för att ge lillkillen ett eget rum, som gäller.

    Vill jättegärna fira 5-årsjubileum! Även om jag inte varit med från början. Avvaktar litet och ser om planeringsgruppen får bättre lämpade deltagare än mig, annars vore det skoj att försöka trolla fram litet tid till det ändamålet...

  • Ore

    Jamen pratar vi augusti så är nog inte jag uppbokad än. Så då kan allt annat komma i andra hand

    Annars tänkte jag helhjärtat instämma med Telis i att 18 juni är en vääääldigt dålig dag. Då tänker jag fara runt i skogen i vårt östra grannland

    Sen måste det väl bli en heldag avsatt för trådträff? Vi är ju så många, så man hinner inte med att prata med mer än hälften av folket annars.

  • Ore

    Tinga: Hitta ett snickeri som specialtillverkar? Om ni vet vilket mått ni vill ha, och hur den ska se ut? Nu vet jag inte hur svårt det är att tillverka ett sideboard, och hur dyrt det blir. Men min pappa har en del specialtillverkade bord bl.a., eftersom de inte var nöjda med det vanliga sortimentet...

    Jag har också sett en snygg "skänk" som var gjord av två köksöverskåp (med vitrindörrar, men det är ju valfritt...), några hyllor däremellan och en snygg bänkskiva ovanpå. Borde gå att anpassa bredden rätt bra då Tror t.o.m. att den var uppskruvad på väggen, så det inte fanns några ben under, men det är ju valfritt.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!