• Ore

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    MSW: Mail ivägskickat!

    Lillkillen är nästan exakt 1,5 år nu, så skulle vi åka någon gång i augusti då jag har semester så skulle han ju vara ungefär 1 år och nio månader... Tål att tänkas på, alltså. Kanske ska föreslå gemensam tripp med makens brors familj, och även höra om sväronen vill följa med? Brorsdottern är helt och hållet i ålder för att kunna tycka det är roligt, i alla fall

  • Ore

    Parnassia: Trevligt med ett litet "break", fast jag förstår att du saknar barnen

    MSW: Travegyl hette medicinen

    Tack koko och MSW för djurparksinput, låter som något vi skulle kunna göra som familjeutflykt

    koko: Hur ser du vad du gör bak i nacken? *mitt stora dilemma*. Fast egentligen kanske jag bara borde börja göra det, och bli bättre allt eftersom.

    Några tips för att bli av med ögoninflammation snabbt? Om det nu är det som lillkillen har. Funderar på om det kan vara någon typ av allergi, för han var kletig i ögonen i förrgår, hemma och kletfri igår, och så återkom det nu på eftermiddagen idag när han är på förskolan igen.

    För övrigt är jag på strålande humör efter en långlunch med shopping. Skulle egentligen fixa två ärenden, men när jag bytte ett par nyinköpta trasiga jeans så "råkade" jag impulsshoppa två toppar. Och så påmindes jag om att syrran hade köpt ett par snygga jeans på Lindex, som jag ville kolla på (och köpte)... Nästa ärende var beställa nya linser, och då råkade det visst bli ett par nya solglasögon samtidigt. Men sjutton vad nöjd jag är med dem! Ett par Ray-Ban, som skyddar mot solen utan att göra allt mörkt. Kommer aldrig köpa billiga solglasögon igen!

  • Ore

    Oj, stora små krabater nu ju! Finns ju många "enlingar" som föds vid fullgången tid som är mindre än så. Fast räknas de inte som fullgångna snart förresten?

    Inte klokt egentligen, att du har närmare 6 kg bebisar i magen!!!

    Men det är VERKLIGEN dags för dem att komma nu...!

  • Ore

    Snorkis: Skönt att Leffelina mår bra, hoppas att läkaren var helt ute och cyklade när han yrade om blindtarmen...

    Hattis: Härligt att kepsen mår bra! Klänningstips för gravida http://www.lovelymama.se/mama-klanningarkjolar/

    Jag konstaterar att det finns mycket mer som är i min smak nu, än det gjorde när jag var gravid... *mutter*

    PB: Kul att ha träffat trådkompisar!!!  Och trevligt att höra från dig, men det där med migränen låter verkligen inget vidare...

  • Ore

    Smint: Skönt att ni kom iväg och hälsade på, hoppas att din mamma fortsätter att krya på sig!

    MSW: Tråkigt med ytterligare ett vårdbesök. Kan det vara allergi för A också? Det har ju varit galet höga pollenhalter de senaste dagarna, hoppas att nattens regn sköljde bort det mesta (Min bil blev renare i alla fall...)

    Kul med fotografering! Påminner för övrigt mig om att jag ska kolla fotograferingstider med makens kusin, som tar fina kort Tänkte att hon skulle få ta litet fina familjebilder på oss.

  • Ore

    Liten: Grattis till försäjningen, och kul att det ändå blev litet "extra"

    Fru E: Extra mycket solstrålar åt ditt håll så att ljuset blir ännu tydligare! KRAM!

    Sweet: Det känns genast väldigt mycket bättre när man vet om en av fb-rekommendationerna...

    BH-kupa: Jag kan ta en halvstorlek större Min kupstorlek luras dock litet, det brukar ofta bli C-kupa, och så stora bröst har jag inte egentligen... Däremot så är de väldigt "utsmetade", så A-kupa (som jag enligt måtten ska ha) sitter ungefär halvvägs in på bröstet, känns det som. Och inte runt om, som det ska...

    Snartis, Vickan: G-kupa låter förskräckligt jobbigt, lider med er. För Snartis del så hoppas jag att det går som för mig, brösten blev snarare mindre när amningen kommit igång jämfört med graviditeten...

    Hattis: Kan du inte länka klänningen? *nyfiken*

    I övrigt så är det FREEEEEDAAAAAAAAAG!!!! Och det var aaaallldeles för länge sedan det korkades upp champagneflaskor här, så det är hög tid. Skål för helgen, för fint väder, för Prickens tänder, för Litens lägenhetsförsäljning, för att alla trådbebisar i magarna verkar må prima och allt annat som är värt att skåla för!

    (What, bara 9 på morgonen? Vet inte vad ni pratar om )

  • Ore

    Nenne: Inget tips på cykelvagn, tyvärr... Hoppas någon annan har bättre koll

    Vecka 37+0 för Mugglan idag. Måste vara ohyggligt tungt med magen nu!!! *Skickar en varm tanke och en STOR KRAM*

  • Ore

    *Håller tummarna stenhårt*

    Hoppas verkligen att A&B vill titta ut snart!

    Du har för övrigt ett helt galet stort SF-mått, kan knappt förstå hur din mage har kunnat bli ännu större än den var när jag såg dig? Tippar du inte över snart?

  • Ore

    GRATTIS MUGGLAN med familj! Drömförlssning låter heeelt välförtjänt, efter vad som inte varit en drömgraviditet ur någon annan synpunkt än att Ada och Beda nu är HÄR! HURRA!!!

    MSW: Hoppas det inte är något, med blodet...

    Nenne: Instämmer i hyllningarna av paraffinemulsion. Men de missade att tala om för mig att jag inte skulle ta inolaxal och paraffinemulsion samtidigt efter att bajsandet kommit igång efter förlossningen. Fast den slutsatsen var ju inte svår att dra själv, när det blev väl rinnigt...

    Har också råkat ut för folk som tagit det för givet att lillkillen börjat dagis när jag var tillbaka på jobbet. Har försökt att låtsas som att 'men det är väl självklart' i en förhoppning att det någon gång faktiskt ska vara självklart?

    Bänkskiva, ehum... Vi har en mörk granitskiva, och jag får nog återkomma med vad den kostade (det är inte jag som är ekonomen i vår familj...). Men jäkligt bra pris, eftersom vi köpt en del sten till vårt hus och i samma veva beställde maken en massa sten till det stora byggprojektet som han höll på med förra året... Ska dock kolla upp det, och återkomma

    Vi kollade faktiskt inte runt på olika leverantörer, vi hade en given. Inboxar till dig

  • Ore

    BS, AM: Jag har precis samma känslor, jag saknar egentiden. Att kunna göra det som behöver göras snabbt och effektivt, och sedan ägna sig åt egna grejer. Att inte behöva planera all tid för sig själv med maken...

    Men i avdelning 'dålig mamma' så har jag insett att jag ligger i lä. Visst, jag har bara ett barn och min svägerska har två. Men hon orkar aldrig ha hand om dessa två barn ensam mer än någon timma eller två. Jag blev nästintill chockad när jag nyligen insåg att deras äldsta barn är hos sin farmor och farfar 2-3 nätter i sträck varenda gång min svåger jobbar natthelg... Och har varit så i flera månader nu.

    Litet har det med avundsjuka att göra, ska jag erkänna. Jag hade gärna haft mer barnvaktshjälp, men samtidigt så ställer de alltid upp när vi verkligen behöver så jag tycker att de är väldigt hjälpsamma... Men också med att min svägerska glatt och villigt skickar iväg sitt barn till farmor, samtidigt som hon gärna klagar över att "farmor lägger sig i, farmor försöker uppfostra vårt barn, farmor verkar tro att det är hennes barn". Vad klagar hon över, när hon själv har valt det? Det är ju omöjligt att farmor ska ha hand om barnet varannan helg plus någon kväll i veckan, utan att i någon mån "uppfostra"?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!