• Ore

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    fru AM skrev 2011-06-20 11:20:56 följande:
    Förresten: någon i tråden som har testat seaband mot illmående/åksjuka? Vi köpte det inför sommarens bilåkande till Livia och hon är extremt peppad och tror att de hjälper ... i bästa fall så kommer placebo-effekten göra underverk - men jag tänkte att någon av er hade en positiv solskenshistora gällande seabandens verkliga effekt?
    Ja, jag har! Placeboeffekt eller inte, men jag tycker de hjälper. Jag blir inte helt fri från illamående, men jag slipper det värsta och det gör illamåendet betydligt mer uthärdligt... Hade dem även när jag var gravidillamående, och tyckte att det tog bort det värsta då  också. Men man mår ju inte 100% bra ändå, bara bättre.
  • Ore

    I övrigt så skrev jag ett inlägg igår, men det knasade till sig, och nu minns jag knappt vad jag skrev...


    Är så GLAD för att Snorkissons får mysa med Leffelina!


    Imponerad över smygläsare som hängt med så länge här


    Fru E: Skoj med hund. Mindre skoj med växande magar till höger och vänster om dig, men ingen rakt fram Kom ihåg att du inte är en hemsk människa för att du känner avundsjuk och "förbisprungen". Det är ju inte så att du missunnar dem att få barn, det är bara det att du så gärna vill det även för egen del... Klart att man känner sig avundsjuk då! (Känner igen känslan, även om jag bara behövde råka ut för en person i min närhet plussade medan jag väntade - måste kännas ännu värre när det är en efter en på löpande band...) KRAM!

    *läser vidare*

  • Ore

    Tinga: Intressant info om Pergo Hoppas ev. syskonförsök går bra...

    Vilka spännande semestrar många har. Här blir det husbygge i år igen, suck... Fast nu vill jag bara bli klar, så jag ska inte klaga. Förhoppningsvis kan vi ha tid att resa mer nästa år, en tripp till NY står högt upp på min önskelista, hoppas kunna ta det någon gång till våren.

    Midsommar tillbringar vi i en av svärmor hyrd stuga på bästkusten Så då kommer vi iväg litet i alla fall!

    Parnassia: Vilka dvd-spelare blev det? Har också tänkt köpa...

    Och på avdelning onödigt vetande, så har jag precis upptäckt funktionen "Rules" i Outlook. Den kommer underlätta mitt liv BETYDLIGT! Jag som aldrig hinner rensa och sortera inkorgen, förrän den är överfull. Och sedan ska jag helt plötsligt hitta vissa mail. Tänk att jag aldrig fattat att jag kan få in mail från olika personer sorterade i mappar direkt... (Jag får mail som jag kommer kontinuerligt, och som jag inte behöver titta på förrän någon gång per vecka, högst...)

  • Ore

    MSW: Jag tyckte inte det var ett dugg jobbigt att byta från liggdel till sittdel på vagnen. Knäpp loss och lyft av den ena, och sätt på den andra - typ. En sak som jag inte gillade med mjuklift i sittvagnen, var att jag tyckte de kom så långt ner då... Bättre höjd i liggdelen. Och inte var det särskilt besvärligt att bära liggdelen heller, den som hörde till vår Mistral S bar man i sufletten. Hemma i lägenheten drog vi dock runt hela vagnen, men vi hade ju inga våningsplan att förflytta mellan heller. Var jag hemma hos någon tog jag ibland av liggdelen och tog med in, det kanske inte var riktigt lika smidigt som med mjuklift men jag tyckte inte det var särskilt besvärligt...?

  • Ore

    Läst ikapp - igen.

    Har tyvärr inte så mycket input i klänningsfrågan, jag letade själv litet finare klänning, fast inte i starka färger för ett tag sedan. Fanns iaf en hel del som är avskuret under bysten, en del av det halterneck. Väldigt mycket blommigt, och mycket av det tyvärr i bomullstyg... (Inte så skoj när man vill ha en finklänning)

    Jag är också förtjust i just avskuret under bysten och halterneck Halterneck för att jag gillar min rygg Och avskuret eftersom min midja tydligen inte är placerad enligt gängse klädstorleksnormer, figursydda klänningar är som smalast över höftbenen på mig, med tillhörande pösighet vid höfterna. Inget snyggt alls.

    Märkning av barnkläder: Här gillas strumpor från Lindex som kan märkas inuti. PoP-penna har jag en, skriver på lappar. Kör med efternamnet på de flesta kläderna, ifall det ska ärvas så småningom... Har även en Dymomärkare att skriva ut lappar på, har faktiskt satt sådana på insidan av flärpen på diverse skor. Och på någon jacka också, och på några t-shirtar som bara hade svarta lappar.,, (Åker dock lätt av från glansiga tvättrådslappar, har jag märkt).

    I övrigt är jag rejält impad över AM:s ordningssinne angående kläder som hamnat fel

  • Ore

    Tur med shoppingen alltså, Cicci Härligt.

    Måste bara påpeka att du kanske inte ska nämna namn i tråden som inte har nämnts här...

    Mycket kalas på en gång förstår jag, låter som att du verkligen kan vara i behov av en lång, skön semester med massa avkoppling

  • Ore

    koko: Kommer säkert bli jättehäftigt med huset, oavsett hur det blir. Men visst är det tråkigt att behöva kompromissa... Jag fick ju kompromissa litet redan från början eftersom vi aldrig fått köpa vår tomt om vi inte byggt ett suteränghus på det (eller 1-planshus). Jag hade velat ha ett fint, klassiskt trähus med två flygelbyggnader. Maken ville ha ett mer modernt, med häftiga inslag och helt klart ett i puts - inte ett trähus.

    Tror dock faktiskt att vi båda är rätt nöjda med kompromissen, vårt hus har klassiska linjer men med litet modern touch. Tycker vi i alla fall Angående planlösning så gav det sig litet av sig själv. Jag hade gärna haft större badrum, men inte på bekostnad av något annat i huset, så det är litet av en kompromiss.

    Men med litet tid och funderande så kommer ni säkert till en lösning som ni är nöjda med, även om ni kanske inte kan få precis allt som ni vill ha det...

  • Ore
    FruCicci skrev 2011-06-22 11:26:27 följande:
    Namnet har nämts här, därav vågade jag
    Aha, det namnet kanske har skrivits här? Jag hajade bara till när jag såg det, försöker hålla koll på vad alla barn kallas i tråden och kom inte ihåg om just det barnet kallats vid det namnet här tidigare... Om det var samma vi menade

    I alla fall så tänkte jag att det var bra att nämna det, så att ingen annan kommer och undrar över det. Återigen om det är samma vi menar
  • Ore

    Snaily: Låter som en UTMÄRKT metod, tycker jag

    Oms: Härligt med snabbt avklarad, och lyckad, shopping!

    Studsmatta: När det blir dags för lillkillen med studsmatta så återkommer jag och frågar vilken det var som är bra (med den grundliga research som BS man verkar ha gjort, så bör det vara onödigt att göra en egen...?)

    Lillkillen står mest stilla på studsmattan och tycker det är kul att gunga med (kusinerna har en), och han vill alltså inte vara där själv. Så än så länge har vi lärt de något äldre kusinerna, som inte hoppar så våldsamt, att om han sätter sig på rumpan så ska de sluta hoppa. Än så länge funkar det bra... Värre är det att det tog honom typ 2 sekunder att lära sig hur man öppnar dragkedjan till skyddsnätet...

    Sedan har syrran med sambo säkrat mattan undertill också, nät runt så att inget barn råkar befinna sig UNDER mattan...

    Igår skulle jag göra en god gärning, och plockade upp en ung tjej som ville lifta, hon gick i flipflop-tofflor en bit från centrum i lilla orten där jag bor. Tänkte att jag kunde köra hem henne, så slapp hon råka ut för någon regnskur. Detta var vid kanske halv tio-tiden på kvällen. Visar sig att tjejen inte kan svenska, hon ringer sin pappa som får tolka, jag begriper knappt ändå men han vill att hon ska få följa med mig hem tills han kommer och hämtar henne. Vilket ska ta en timma. Jag är för snäll för att säga nej, så hon får följa med hem. Tiden går, och efter en dryg timma så ska han komma vid midnatt, säger han. Med buss. Jo, säkert, säger jag som vet hur få bussar det går! Jag körde in henne till en liten tågstation i närheten, men då var jag av med henne i alla fall. Kändes litet elakt, men har man satt sig i en situation att man i ett land där man inte kan språket hamnar där man inte vet vart man är alls - då får det vara så. Jag behövde sova!

  • Ore

    Tinga: Kommer ihåg att du nämnt Boomerang tidigare, det märket har jag nog inte haft så bra koll på men när du beskrev det lät det ju precis som något som skulle falla mig i smaken  Och det gjorde det ju! Brukade det vara rea i slutet av juni, sa du? Får nog kolla in det

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!