Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    fru AM skrev 2011-01-06 20:00:35 följande:
    Whisky är mycket bra - att gurgla med. Att svälja lite. Vips så mår man bättre!
    Jag jobbar vidare på mitt glas.
    Lite klädstrykning-lite whiskey-lite plocka disk-lite whiskey igen osv.
    Snart är jag väl både packad och packad om jag inte istället går och lägger mig, direkt efter själva packningen dvs.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Alltså, vad ÄR det för fel med att vilja vara färdig och redo, klar och bara att vakna, frukostera och sedan dra när man ska någonstans?

    Jag lever med Mr Mañana Himself brukar jag säga. Jag har redan tidigare idag signalerat att jag vill att alla är klara med väskorna fram till neccesär inför imorgon. För tre dagar sedan sa jag att alla måste tänka ut vd de ska ha på ig och ta  fram det som ev behövs tvättas.
    Nu har jag en man i pyjamas som surt undrar "varför då för?" på fullt allvar, när jag och sonen packat allt vårt inklusive letat reda på badkläder, och ber honom ta rätt på sina-eftersom de har jaccuzi och pool på hotellet så vi skulle mini-SPAa hela trion imorgon.

    När jag ber honom leta rätt på sina badgrejor fattar han alltså inte alls varför det ska var nödvändigt ikväl när han lika gärna kan göra det imorgon -trots att han inte har den blekaste aning om var hans badbrallor finns någonstans, eller ifall de behöver vättas heller ör den delen.
    Kan någon klok kvinna föklara det fenomenet för mig och hur man kan få det till en bra packningsstrategi? För själv begriper jag det inte. och vi ryker ihop var och varannan gång vi ska iväg eftersom han genomgående planernar på exakt samma sätt.

    Han vägrar i sten att hålla med om att det är skönta att veta att allt är genomgånget färdigtänkt och klart kvällen inann så man bara behöver göra det sista och sedan dubbelchecka och dra. Men så kommer han ju från familjen "man får alltid ge sig iväg tre gånger men vi brukar hinna i tid" också.
    Dessutom hävdar han bestämt att det är mitt fel att vi jät är sena, för han är ju alltid klar först.
    Jo, för att han tar de väskor han ser, slänger in dem öppna i bagaget utan att fatat att de inte är färdiga och att jag inte har checkat av dem än-bara man själv sitter i bilen så är man klar.
    Om sedan soporna är tömda, telefonladdaren med, kaffet urdraget, katterna utslängda, den där påsen med det man skulle byta medplockad osv, det är heeeelt onödiga saker att flänga runt och kolla och det går dessutom tydligen så supersnabbt alltihop att man också gärna kan lämna pckning och tvättning tills imorgon.

    *suckar djupt*

    Ursäkta, detta har jag beklagat mig över förr känner jag.Skäms


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hej Frullan! Hur står det egentligen till? Med det egna helvetet och allt annat?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Vickan, hjälp mig! Jag försöker ta reda på min bys vattenhårdhetsgrad och "det kan man enkelt kolla via nätet" sa diskmaskinskillen som bestämt hävdar att de flesta felen på deras maskiner inrte är fel utan kunderna som inte fattar att man måste ställa in mackapären efter vattnets hårdhet etc.

    Det fattar jag visst det, men jag vet inte den exakta hårdheten och inte hittar jag ngn uppgift heller.
    Ochför den delen så hittar jag ingen lucka som ska vara för salt eller någon avhrdardetalj heller på maskinen elle ri instruktionsboken. Trots att det i avsnittet "felsökning" tydligt står "se avsnittet avhärdare"
    men det väntar jag mig inte att Vickan ska hitta ett svar på, fast kanske vet du vart man får reda på vattenegenskaperna?
    Annars får jag väl helt enkelt ringa upp kommunen eller så.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hej tråden!
    Jag bara kikar in för att säga att jag är så GLAD och tacksam och rörd över alal fina människor jag har omkring mig. Inte minst alla sms och trådgrattis jag fått härifrån!
    Extra tack till Sweet,-du gör sannerligen ditt nick!

    Jag ångrar inte att vi åkte iväg, även om jag egentligen borde legat ner hela helgen med tanke på hur jag mår. Jag är helt dyng-förkyld och det gör ont överallt, öronen spränger, hela jag är alldeles svullen, ögonen svider och halsen och näsan sprängvärker. Jag borde verkligen inte ha spritt mina baciller över Växjö. Men det gjorde jag. och jag tänker inte ens skämmas.

    Jag har uppvaktats långt bortom alla tänkbara förväntningar och är väldigt lyckligt lottad som har så många som bryr sig om mig.
    Nu ska jag bädda ner mig och försöka mota den här förkylningen ur kroppen.

    Puss och kram alla fina vänner och tack för alla grattis.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Mugglan, imorgon...jag kan inte ens uttrycka hur mycket jag tänker på er inför er morgondag och hur jag hoppas att det ska gå bra!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Lapinette skrev 2011-01-10 14:28:19 följande:
    Här kommer en uppdatering från mugglan som inte  lyckats logga in på bt. Det blir op imorgon, tid vet de inte än.
    Ojdå, jaha? men varför inte idag då?
    Åh Gud vad det här är hemsk och gruvsamt!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Parnassia,
     På fredagen var vi och såg "Narnia"-eftersom det ju skulle passa att ha sonen med också. Middagen åt vi på Piazza Teatro,http://193.12.18.123/piazzateatro/page2.php vilket var ett helt OK ställe med god mat och allt men inte att jämföra med PM & vänners bistro där vi åt på lördagskvällen. Detta säger mer om hur bra PM var än att det första skulle vara dåligt. Dit måste ni gå någon gång! Jag säger som så att vad gäller proffsighet kvalar de lätt in på min topplista.http://www.pmrestauranger.se/sv/
    Det är ju inte riktigt rättvist mot en restaurang om den som ska betygssätta är dyngförkyld, men det jag kände var gott nog för att rekommenderas så att säga.

    Filmen på lördagen var Harry Potter. Det har varit lite av en grej för sambon och mig att varje år ta oss tid att gå och se den senaste, så det var mysigt. Jag gillar verkligen böckerna så det är kul att se filmerna med.
    Bodde gjorde vi på Royal Corner, som för övrigt har avtal med PM& vänner så det finns hotellpaket att boka där middag där ingår, eller familjepaket med äventyrsbad eller lekland.

    http://www.royalcorner.se/erbjudanden.aspx?pageID=3

    Jag tycker absout ni ska ta en helg i Växjö framöver!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Parnassia, de nada!

    Lappis, jo, jag har ju noterat PM-pratet här i tråden och jag tänker minsann se till att gå på själva fin-restaurangen med framöver. Men gärna på bistron omigen också. Det var så himla trevligt, och flagga på bordet och gratulationer från personalen och "då ska vi väl börja med lite champange" osv.

    Det är så oerhört gott att få äta och dricka sådant som är ihopsatt med stort kunnande, så att smakerna lyfter fram varandra. Måtte jag få göra om det utan att var igensnorad!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!