Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snorkfröken77 skrev 2011-01-15 20:04:27 följande:
    Blomman - Vete sjutton om det skulle funka på den kvinnan....men jag skulle njuta lite faktiskt
    Nä föralldel, men JAG skulle få lätta på det inre trycket. *ego*
    Snorkfröken77 skrev 2011-01-15 20:08:40 följande:
    Men hur stavar jag?!
    Ungefär som jag gör jämt. Tangenfeltramp är mitt signum....
    BrudSommar2006 skrev 2011-01-15 22:01:36 följande:
    PB, kanske det blir lite mindre huvudvärk nu då om du har tur?
    Just! Och jag begriper inte att jag inte tänkt på just det som en faktor förr! *trög*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ääääk vad äckligt det låer Nenne! Jag skulle sätta ut skålar m ättiksvatten lite här och där-eftersom det ju är känt för att äta upp dålig lukt allmänt sett. Fortsätta vädra givetvis och om det inte försvinner skulle jag kolla om det går att hyra en luftrenare någonstans, sådan där som allergiker brukar ha nytta av du vet.

    Så länge kanske ni kan tända många tomtebloss eller så och maskera det värsta emed lite krutdoftande rök? Tomte


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Å vad man blir glad av de där oväntat långa sömntillfällena Piggelin! Och vilken helg du haft!

    Själv ska jag gå och lägga mig och hoppas att jag kan somna. Imorgon måste jag nämligen klara av att vakna och stiga upp på morgonen, och det ärllättare ifall man inte somnade vid 5-6 tiden på samma morgon.
    jag ska träffa det där teamet som är ihopsatt för mig. Jag minns aldrig det där ordet på projektet, men tanken verkar ju vettig-nämligen att jag ska slippa förklara mig emellan de olika personerna, uutan att alla träffas, pratar ihop sig, gör en plan och sedan träffas jag vidare dem som är aktuella enligt planen. för mig blir det nog främst sjukgymnasten och så kuratorn i första hand.

    Jag har en del tankar om vad jag själv känner vore en vettig plan, vilket är ett stort framsteg från att bara ha käny mig helt upphängd och nersläppt av livet. Så, nu hoppas jag det blir ett bra möte imorgon och att det finns gehör för mina funderingar och också visar sig finnas verktyg och stöd att få. Utöver att man ska trycka i sig mediciner tänker jag då. för läkemedel är ju lätt att få. Mer kreativa lösningar kanske inte alltid är så lätt,  eftersom de ju kräver andra resurser.

    Jag känner en väldigt stark längtan efter att få tillbaka en kropp som INTE är full av diverse preparat. Det vore intressant att se hur jag smår då. Egentligen.
    Jaja, jag skrev så jädra långt om detta i andra tråden att jag ska skona cybervärldenfrån ytterligare textmassor i ämnet.

    Ni får gärna hålla en tumme att jag får sova. Världen blir så mycket lättare då.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Klockarbol,

    Nu sängen-så slipper jag se Clearbluereklamen mer idag. Den har med sin placering gjort sig svår att bortse från och tagit sig in under skinnet på mig och känns skitjobbig.
    (-JA vi vill ha barn! (för helvete) och JA vi har försökt och NEJ det hjälper nog inte att vara med i er klubb...  )Bajs!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Tack för att ni tänkte på mig idag!
    Det har tagit en evinnerlig tid, eftersom jag är hänvisad till att åka buss medan vi väntar på att bilverkstaden ska öppna (semesterstängt). Bussarna som går mellan min by och VC är i stort sett skolbussarna, så det blev en väldans lång dag kan man säga.
    Men bra.
    Teamet består av idel trevliga och vettiga kvinnor känns det som. Efteråt hade jag ett eget möte med sjukgymnasten. En första träff är ju alltid just bara det, emn den är viktig för känslan av hur det kan komma att bli. Jag tror det kan bli kanon, faktiskt.
    Ytterligare en person ska blandas in i det hela-mycket för att jag som en del i de närmaste månadernas arbete med mig själv har valt och fått stort stöd för att försöka komma ner i vikt efter katastrofuppgången de senaste åren. Det är någon särskild avdelning för hälsan där man kan få stöd om man tex ska sluta röka, dricka eller gå ner i vikt eller vad det nu kan vara.
    Så det blir kuratorn, sjukgymnasten, läkaren och den här fjärde som jag inte vet vad hon är, plus samordnaren.
    Det kommer att bli ett idogt arbete med mig och för mig själv och utifrån mina behov och min förmåga. Och jag ska göra det själv men med deras stöd och hjälp i processen. Låter ju självklart alltihop när man ser det, men hur ofta i livet har man verkligen plats för just det där? Iallafall för mig så finns det en stark tendens att det i stort sett alltid är saker som ska ske utifrån andra måsten och behov och så blir det ingen tid/kraft/ork kvar till ens egna.

    Min enda lilla käpphäst är att de väl vill att jag ska ta antidepp vilket jag helst inte vill, men vi har kompromissat och jag ska börja med en rogivande tablett för att trigga kroppens sömnsignaler, och kanske räcker det långt med bättre sömn. Annars blir det mer medicin som en starthjälp i processen.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Cicci, mixade mumintroll! Herregud vilken brutal bild jag fick!

    BS, Clearbluereklamen är här överst i trådarna och nederst med så varje gång man ska läsa är där en banner med "Vi vill ha barn-är du en av de som försöker" liksom den dessutom ligger ovanför "svara i tråden" så man måste se den varje gång man ska skriva med.

    Skönt att ni fått tag på Oupsie!

    Mugglan, också skönt med bra besked på UL. När mer precis fyller du år?

    Åh hjälp vad hungrg jag är, måste skynda mig och laga mat!
    Ses!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Liten med Mindre skrev 2011-01-20 13:48:55 följande:
    Och vi som tyckte vi var så orginella när vi valde namn från min farmors släktträd - och så hamnade vi på 10-i-topp så det sjöng om det. Fast vi beslöt oss för att stå fast vid namnet ändå om det nu är någon nackdel att ligga på listan.
    Det är ju precis därför namnen kommer igen och blir nya "topp-listor". För att man inte namnger efter närmsta generationerna, men gärna efter de tidigare.  
    Utöver det så är ju kändis-och filmvärlden starka i påverkan till vad vi döper barn till. Det fanns knappast många Ronjor innan 70-talisterna fick barn och Hagasessorna och sångerskan Jenny Lind lär ha inspirerat en hel del namnval de med.

    Precis som jag vet fler än en Vincent inspirerad av Pulp Fiction för övrigt.
    BrudSommar2006 skrev 2011-01-20 13:53:04 följande:
    Liten, det viktiga är ju att man väljer ett namn man gillar. Det finns för- och nackdelar med allt, Iris kommer förmodligen aldrig kunna köpa sådana där saker med namn på i leksaksaffärerna...
    Åh vad sur jag var när jag var barn och inte kunde det! Så när jag som 20-åring kom till USA köpte jag både nyckelring och allt möjligt.Skäms
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jag tror som alla andra att det är vintern AM. Och jag har prövat typ alla varianter av specialschampon som finns eftersom jag har hemska problem med min hårbotten.Jag kan klia så det blöder och ha stora skorvor i perioder. Det är vedervärdigt.

    Bio+ är den schamposerie jag tycker är bäst faktiskt OCH den ligger någorlunda rimligt i pris. Det finns dessutom tre olika styrkor på shcampot. En är väldigt kraftig, en mittemellen och en är mild, mycket för att underhålla efter en stark behandling. Den senare är även för färgat hår. Det finns också ett hårvatten som ska masseras ner i hårbotten efter shampo och balsam. Är det mest "kliigt" så tror jag man kommer långt med mittemellanschamopt som kur och sedan det mildaste.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    AM, jo, något knas är det med min hud öht. Jag var hos hudläkare för flera år sedan och fick cortison till både här och där. Jag har jättekänslig hud och får lätt allt från urslag och självsprickor, till sprickor mellan tårna och svampinfektioner i underlivet, hårbotten som både "mjällar" och får sår osv. Jag skulle aldrig kunna tvätta mig med diskmedel som Cicci. Om jag inte smörjer in ansiktet omedelbart efter dusch så stramar det något hemskt. ENBART milda produkter, gärna oparfymerade är ett måste.

    Jag hoppas att jag ska se en förbättring nu när jag påbörjat mitt mer grönaksfyllda liv, eftersom det ju säga att socker är dåligt för det mesta, stress är dåligt för det mesta och depression påverkar det mesta, så med mera grönsaker, mindre socker och inga mer hormoner som jag tappar håret av, så kanske det finns en ljusare, mer harmonisk framtid, för både mitt yttre-som huden då, och det inre.

    Förresten så måste jag TACKA er tjejer som var här och förärade mig råsaftscentrifugen i somras!
    Den är den största och första förändringen som jag gjorde alldeles själv innan jag kom till teammötet. Jag har infört "Josning" i våra liv. Det ska vara en grön eller en röd innan maten varje dag och en gul eller orange utöver det eller två.

    Jag har varit rationell och hittat mitt sytem att josa ihop så jag vid samma tillfälle får alla sorterna. Min sambo säger "ursäkta detaljerna PB, men så här mycket har jag aldrig varit skitit förr" och hävdar bestämt att kroppen reagerar jättestarkt på detta. Jo, och så är det halva tallriken grönsaker som gäller också. Jag äter inte lite, utan mer än förut, men har slopat sötsakerna på veckorna nu när jag vill se skillnad på vågen.
    Effekten på min kropp verkar vara att den effektivt rensats på en massa överlödig vätska som jag tycks ha samlat på mig, för  jag vägde i morse 4,3 kg mindre än jag gjorde måndagen efter min födelsedag. Det är
    Jag fattar ju att det inte rör sig om fett som försvunnit,utan just vätska och att min influensa säkert kan spöka med vätskan och så, men hallå, det är ju iallafall en helt brutal skillnad eller hur!?! På 11 dagar! (eller så är det något fel på min våg)


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!