Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Det är så trist, Astrid har alltid älskat att bada. Hon kommer fram och vill få av sig kläderna och så i och plaska. Men så badade maken henne innan han åkte till London och hon blev ledsen av någon anledning. Han vet inte själv vad han gjorde men sedan dess har hon varit som förbytt. Mamma skulle bada henne i förrgår och förstod inte varför hon blev så hysterisk att hon inte fick ner henne i badbaljan ens och ikväll var det min tur. Så fort jag började spola vatten i badbaljan började hon gråta och skaka. Vad fasen har hänt den lilla glada badtjejen, fan också. Så klart har jag anklagat maken för detta och han skyller ifrån sig och säger att de är ju ombytliga i den här åldern och hon har varit ledsen förut osv. Fasen heller. Skit också.

  • BrudSommar2006

    Lapinette, aha, så ni har redan överlevt en middag med dem!! Ja jag undrar verkligen vad som farit i lilla vännen med badandet men hon kan ju inte tala om det. Idag fick jag till sist ned henne i badbaljan tillräckligt länge för att få i lite schampo i håret och en snabbis med duschkrämen men hon försökte kravla sig ur hela tiden och tacksamheten lyste i ögonen när hon fick tillåtelse att kliva ur, så fort jag började torka henne avtog snyftningarna.

    Snorkis, haggis ska tydligen vara riktigt gott säger alla här, själv har jag ingen aning, är ju vegetarian, eller nä för jag äter fisk, men den vegetariska som är gjort på bland annat nötter är i alla fall jäkligt god.

    Jag är helt slut efter Iris gympa, men idag när jag slapp ha Astrid med mig gick det i alla fall riktigt bra, men det var ju väldigt jobbigt att behöva delta aktivt på typ uppvärmningen och så, nu när jag inte hade Astrid att passa kunde jag ju göra det. Har faktiskt träningsvärk i benen nu. Fast Iris höjdrädsla undrar jag hur man ska råda bot på, alla de andra barnen älskar att få klättra upp på plinten och hoppa ljushopp ned på tjockmattan men Iris bara skriker att jag inte får släppa henne och hoppa törs hon knappt, bara om jag håller i henne ordentligt. Inte tal om att sträcka upp några händer i luften. Det är bara jag som måste hålla i, inga av de andra föräldrarna behöver hjälpa till. Samtidigt klättrar hon högt upp i ribbstolen så det är bara att stå på plinten som är läskigt. 

  • BrudSommar2006

    Snartis, neeeej, har han kräkts eller är han dålig på något annat vis?

    Fredag, hm, egentligen är ju helgerna rätt jobbiga, skönt måndag till torsdag när Iris är på dagis! Astrid vaknar ju klockan sex oavsett dag så det är ju inte så att man kan ligga och dra sig heller. Eller ja, fördelen är ju att en av oss kan ligga kvar en stund och sedan kan vi byta. Idag är Iris och maken på Junibacken, hon ville hellre åka till Pippi Långstrump än åka skridskor och det kan man ju förstå!

    Hoppas att det kan vända igen då med Astrids badande, det är bara så sorgligt att hon blivit så hysteriskt rädd så hon skakar bara man börjar hälla upp vatten i baljan.

    Lapinette, vad spännande med eventuellt nytt jobb!

    Muggles, vecka 27, tänk, det går framåt!!!

  • BrudSommar2006

    AM, tjoho! Vilket lyckat slut på klänningshistorien, hoppas nu att kvällen blir riktigt lyckad också!

  • BrudSommar2006

    Å vad jobbigt, vad äta till middag. Måste ut och fredagshandla bara maken kommer tillbaka med bilen. Jätteusel planering att behöva åka till affären och stå i långa köer, suck. Sedan måste vi fixa tårta till imorgon lunch också och Iris simmar ju på morgonen så vi har någon timme på oss där mellan simningen och lunchen att åka och fixa det. Mamma tyckte vi kunde fixa det idag men det känns ju inte lika gott.

  • BrudSommar2006

    Det får bli inköp av färdig tårta imorgon för idag har vi helt enkelt inte kommit iväg.

    Hej Tittski, jag försökte googla på AS men kom ingenvart men på bechterews gick det bättre. Däremot fick jag ändå inget grepp om det, det verkar vara något reumatiskt i ryggen? Det stod så mycket om hur allvarligt det kunde vara och att prognosen ibland var dålig beroende på olika omständigheter men jag fattade faktiskt ändå inte riktigt vad det kunde innebära mer än att man fick ont i ländryggen och kunde bli stel? Jag lyckades inte lista ut varför det var farligt att bli gravid eller varför man kunde få en massa missfall som i din kompis fall?

    Hoppas AM har rikigt kul på partyt nu och har lyckats få något att äta vid det här laget. Är det egentligen tillåtet att vara vegetarian eller allergisk på sådana här tillställningar eller tar man vad man får? Jag tänker på typ Nobelfesten och så också.

    Astrid är så himlans kvällstrött, trots att hon sover både förmiddag och eftermiddag. Visserligen sover hon bara en halvtimme eller så per gång på dagarna men hon vaknar ju när hon vill liksom. Sedan vaknar hon före sex på morgonen, tänk om hon kunde hålla sig vaken lite längre på kvällarna istället, suck.

  • BrudSommar2006

    Telis, vi försöker hålla henne vaken till åtta men det är svettigt och det slutar oftast med att vi blir tvungna att lägga henne halv åtta för då står hon och skakar i grinden till trappan och gråter och vill upp till sin säng. Då har hon varit grinig sedan bra länge också. Ibland när hon sovit mycket på dagen är hon i och för sig mer svårsövd på kvällen men överlag är det det som gäller.

    Ja AMs rapport på FB var rätt så knapphändig, vill också höra mer! Fast nu ska vi ut till mina föräldrar och innan dess måste det köpas tårta så fort maken och Iris kommer hem från simningen och sedan är vi borta tills ikväll så jag får tydligen ge mig till tåls.

    Sweet, om ÄL var rejält sen gör det ju cykeln extra lång i sig så det blir väl vänta och se som gäller. Om lilltjejen inte hade slutat kräkas så hade jag föreslagit urinprov men nu verkar det ju ha löst sig ändå?

    Tittski, aha, ja då hjälper det väl inte att maken vill försöka få egna barn ändå då, om det inte kommer fungera i alla fall. Trist. Gissar att det också är som Lapinette säger att man inte får ha någon sådan sjukdom för att adoptera oavsett makens BMI och om han nu skulle gå ner i vikt för att bli accepterad. Fast nu verkade det ju inte aktuellt för er i alla fall då om maken inte vill adoptera. Å andra sidan, om köerna är fyra år långa som ju verkar vara fallet kanske ni skulle ställa er i kö i alla fall och sedan fundera vidare. Ja, om ni nu får det vill säga?

    Lapinette, är det ikväll den perfekta middagen ska tillagas?

  • BrudSommar2006

    Lapinette, vilken härlig meny! Precis i min smak, måste lägga det på minnet.

    AM, det låter ju helt fantastiskt, ja, synd att man inte får chansen att gå på sådana där tillställningar oftare, eller i mitt fall inte alls.

    Snigeln, hoppas att ni inte behöver bo hos dina föräldrar så länge då, förstår att det är jobbigt. Det låter i alla fall som om du hade en helt fantastisk dag med kollegorna även om en sådan dag helt hade tagit knäcken på mig, förstår om du är trött!

    Smint, usch vad läskigt med det stackars barnet, så hemskt, stackars föräldrar också.

    Jag ser så fram emot att få höra hur Piggelins helg varit!

  • BrudSommar2006

    Hej alla, fy 17 för sportlov och två barn hemma, bläh. Fast nu är Iris hos mormor och morfar tills imorgon, jippi. AM, hur kommer det sig att du och Hektor inte följde med och åkte skidor? Då hade ju du och maken kunnat turas om mer i backen. Fast du kanske måste jobba?

    Det är jäkligt lång inkubationstid på vattkoppor och så kan det ju ta ett antal veckor innan de blir smittade också medan det går varvet runt på dagis så man får gå hur länge som helst och vänta vad jag minns. Men till sist har jag för mig att vartenda barn på dagis fick det, Iris var näst sist, de första barnen var sedan länge tillbaka på dagis efter att ha varit sjuka innan hon fick det. Tänk att man ska igenom samma elände med Astrid, vidrigt.

    Lapinette, tjoho för nr 40!

  • BrudSommar2006

    AM, gillar han inte att åka pulka heller alltså? Här är det Iris som gärna stannar inne och Astrid som vill gå ut! Fast hon går ju inte så jättebra i vinterskor och overall hon heller, inte när det inte är hyfsat plant i alla fall, men hon älskar att bli dragen i sin pulka. Var är de någonstans i Sälen? Hur bor de?

    Vad hade Livia på sig när hon åkte upp då, hade hon inte någon jacka hon kunde ha i alla fall så att det räckte med att köpa till byxor? Jaja, så där skulle det bli här också!

    Vad roligt att det går så bra för Livia i skidskolan, jag hoppas att det kommer att gå bra för Iris också. Fast nackdelen är ju att de andra barnen förmodligen kommer att kunna öva med sina föräldrar hela veckan sedan och hon bara kommer att kunna gå skidskolan och inget mer så hon kommer att komma efter ordentligt mot slutet av veckan gissar jag. Men vad göra, det finns ju ingen som kan åka med henne.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!