• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Lapinette

    AM - din ena upplevelse med jordärtkockspurén låter som min när väninnan sa att "han äter allt" och sen blev det mest chips. Vi har bara ett barn på besök åt gången (tack och lov!) så därför blir det inte först mat för barn och sedan för oss ... om det då inte är gröt/välling som intas.

    Skit i samma ... bara alla blir nöjda och glada gällande mat! Men som sagt var .. jag frågar så det inte blir några missförstånd.

    Nu ska jag rusa hem (har stressat som en gnu här idag och mer jobb lär det bli i helgen)! KRAM och en skön fredagskväll till alla!

  • viktualia
    snaily skrev 2010-10-29 16:04:04 följande:
    Mer ego...Undrar lite över när graviditetskrämporna tänker dyka upp? (Förlåt alla ni med besvärliga graviditeter, scrolla!)Om man bortser från all oro som kom i samband med KUB-testet, och mina små blödningar (som säkert är helt normaaaaala), så har jag ju hittills haft en oförskämt lätt graviditet. Känner mig fortfarande inte särskilt orörlig eller otymplig och det finns fortfarande gott om plats i magen, Ynglet är inte ens i närheten av några revben. Idag när jag gick på hundpromenad kände jag mig nästan ogravid och spänstig. Lite nästäppa om nätterna kan jag skriva upp på krämp-listan, för övrigt inget.Undrar om jag kommer få en förjävlig förlossning som straff?
    det tror jag inte! Bortsett från mitt illamående och lite halsbränna så gick det ingen större nöd på mig när jag var gravid. Jag jobbade ju in i det sista, hade inga större problem att få på mig skor och dylikt på slutet och slapp vätskesamling - vilket gjorde att jag utan problem hade ringarna på mig på förlossningen (men för säkerhet skull tog jag av mig dem under de mest smärtsamma timmarna innan Trollet föddes).

     


    Jag tror mest att du har drabbats av "vänta, får du se"- sjukan. Dvs alla som måste berätta hur hemskt allt kommer att vara och bli... Vad säger att just du måste drabbas av en massa elände?! Du hade väl f ö din resa INNAN du blev gravid med Ynglet?! Var glad och oroa dig lagom!

  • _koko_

    Telis - Nej, jag kan inte lämna matfrågan. Jag tycker det är väldigt omtänksamt av dig att tänka på barnet och menade inte alls att du skulle ta åt dig av korvhistorien!

  • MSW

    FREEEEEEDAAAAAG!!!!! trevlig helg på er! (försöker titta in och kommenterar lite senare)! Puss puss


  • _koko_

    AM / Lappis - Jag säger ofta att Conny äter allt, i hans fall betyder det egentligen att man aldrig vet om han tänker äta eller inte, och det alldeles oavsett vad som står på menyn. Möjligen med undantag för glass...

  • _koko_

    Snaily - Vad härligt att allt såg bra ut med ynglet, och flyende haka har nog alla bebisar mer eller mindre.

  • _koko_

    EA - Vet inte om jag sagt det, men jag håller tummarna så de domnar!

  • _koko_

    EA - Vet inte om jag sagt det, men jag håller tummarna så de domnar!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!