• Ore

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Gaaah, kom precis på att jag tänkt i flera veckor att jag måste fixa en klipptid, och gärna denna veckan (ska på dop i helgen). Ringde precis och bokade tid, och ska dit redan i em. Huga...

    Tror ni jag passar i någon ganska ljus/guldig brun hårfärg och någon form av lugg? Jag måste, MÅSTE göra något annorlunda med håret. Blir ju nästan patetiskt att inte ha ändrat frisyr på 10 år... Så då tänkte jag lugg. För det har jag inte haft sedan jag var 8 år eller så...

  • Ore

    Ja, det blir nog lugg. Om jag inte fegar ur. Klippa kort vågar jag inte, avskydde det senast jag försökte (som sagt, 10 år sedan...) Men något måste göras.

  • Ore
    fru AM skrev 2011-09-21 12:48:40 följande:
    Ore: jag tror också att du skulle passa bra i lugg! Att ändra hårfärg piggar alltid upp, både humöret och hårstrukturen - men jag trodde att du var typ guldbrun (eller ljusare?) redan ...? Du vill ha ljusare ändå alltså? Det blir säkert fint! Jag har ju äntligen hittat en frisör som vill ge mig lite slingor/skiftningar i håret (även om även hon vägrar klippa lugg). Lycka till! Bild önskas - kanske på FB?
    Nej, litet mörkare! Jag är mörkblond/råttfärgad i håret naturligt, och brukar ljusa upp det med blonda slingor, för att liva upp litet. Men senast fick jag inte tid hos min vanliga frisör, och spontanchansade på en klåpare som fick det alldeles för ljust, särskilt fram mot ansiktet. Jag vill inte se blonderad ut, bara liva upp håret litet.

    Så nu funderar jag på att börja från scratch och mörka ner håret litet, till någon brun nyans. Fast en ganska ljust brun. Som inte går i rött. Och så får det bli "höst och vintervarianten" som jag framemot våren kan börja göra litet ljusa slingor i igen.

    Och lugg till det.

    Hmm, försöker upprätthålla modet ända tills jag är hos frisören... Fasen vad feg jag är...
  • Ore

    GRATTIS Izzie, men uj vad jobbigt att det inte blev en bättre förlossning den här gången...


    KRAM till hela familjen!

  • Ore

    PB: Argumenten har inte direkt varit "nya", utan det är samma. Förlorar tråden livskraft på att gå över till ett stängt forum, eller ökar livskraften för att folk har möjlighet att vara öppnare? Det är väl huvudargumenten, i alla fall. Och det var inte någons mening att det skulle pågå en diskussion utan allas vetskap, och det påpekades även på FB att alla inte har tillgång dit, och därmed inte kan tycka till men alla var överens om att ni självklart har lika mycket att säga till om och ska få ge er input innan ett beslut tas.

    Initiativet till diskussionen där togs av Vickan, för att vi skulle få till en omröstning och komma vidare med frågan. Det är ju folk som upplever sig väldigt begränsade av att vi har en öppen tråd, så frågan är om vi ska värna den gemenskapen vi har med alla som är här nu och försöka fördjupa den (vilket då talar för ett stängt forum), där vi dock vet att vi kanske går miste om nya intressanta personligheter som kommer in i tråden.

    Förresten, Mopedvin, har du fått Telis adress så du kan maila bild till galleriet? 

  • Ore

    MSW: Tror det är du härnäst


    Är inte BF-listan väldans kort nu för tiden, förresten? Efter MSW så är det... Nenne? Eller är jag totalt glömsk, och missar någon?

  • Ore

    Ja, det blir ju en liten kraschlandning i att det ganska snart är dags, när man står först i trådens BF-lista.


    Fast förhoppningsvis får inte Nenne riktigt den känslan efter att du har fått...


    Hoppas, hoppas att vi snart får fler namn att lägga till i listan (visslar litet förstrött och tänker på någon som nämnde ruvning framöver). Och så hoppas jag även på att det svischar till i kön så vi får lägga till Lappis på listan också!!!

  • Ore

    Förresten, någon som noterat att det är 3 FB-rekommendationer? Tidigare var det väl bara två?

    Alltså, den funktionen är LÄSKIG tycker jag...

  • Ore

    Jag håller med AM angående FB, jag är inte jätteaktiv på FB men uppskattar möjligheten att få en liten men viktig inblick i mina nära och käras liv. Ibland kan det bli litet för mycket info (läs: de som uppdaterar varje kvart, om att de satt på en ny tvättmaskin, vad de äter till mat o.s.v.), ibland litet klyschigt (i stil med: åh, idag har jag gjort den här underbara saken med min underbara familj, underförstått seee vad lyckad jag är). Men lyckligtvis tycker jag att de flesta i min umgängeskrets, även på FB, är trevliga och har trevliga uppdateringar. Jag kan scrolla om jag inte är intresserad, jag kan kommentera det jag vill. Det finns också en väldigt bra funktion för inbjudningar, används t.ex. för våra fikaträffar i föräldragruppen, och har använts till diverse fester - bl.a. min och makens 30-årsfirande bjöds det in till på FB, med komplement på sms till de som inte har FB. Utöver det så är det ett bra sätt att visa bilder för sina vänner. Från senaste semesterresan, senaste festen eller ens vardag. Sådant kunde ta en del tid i min kompiskrets i alla fall, när vi väl träffades. Så det var skönt att slippa det, och det var därför jag en gång gick med i FB, för superlänge sedan. (Jag har ff kvar litet "bekantas bekanta" i vänlistan för att jag var med när det var så nytt att man la till någon bara man kände igen namnet...)

    Angående stängt forum så är det många kloka synpunkter som framförts, från olika håll. Men kanske ska vi inte stirra oss så blinda på det som varit, utan fokusera på hur vi vill ha det framöver. För grundproblemet är väl att det finns flera här som känner att de inte kan skriva saker de vill skriva, eftersom det är öppet för alla att läsa - och med den igenkänningsfaktor som då riskeras. Det skulle ju lösas med ett stängt forum. Som i sig har sina nackdelar, t.ex. att vi då har utestängt möjligheten att få in fler i gemenskapen. Det skulle ju kunna lösa sig genom att man flyttar tillbaka diskussionen till ett öppet forum, i alla fall under en period. Eller så består själva problemet i att vissa här i tråden har lärt känna varandra såpass väl, att det blir litet olika grupperingar och i vissa grupperingar vill man vara ännu mer öppna än man är gentemot andra - och där kommer ju ett stängt forum varken göra från eller till... Då är det ju så som det blir, att man passar bättre ihop med vissa personer än med andra. Det är ju naturligt, men hur håller man då en gemenskap där alla är välkomna. Svårt det där... Men jag är inte säker på att "hövligheten" kommer förändra sig till det sämre för att man går till ett stängt forum, den hoppas jag att vi alla jobbar för att behålla. Och inser att vi faktiskt tycker olika om en del saker.

  • Ore
    fru AM skrev 2011-09-22 13:49:35 följande:
    Man undrar ju vad man skriver i sina statusuppdateringar då jag alltid har reklam för fula, billiga kläder och ögonfransnäring i min reklamspalt  - nu när jag tittade såg jag även reklam för Bag-in-box samt för korsetter i XXL-storlek - fan ta dem på FB!  
    Hmm, jag har reklam för Rockabilly-kläder och något mer (som faktiskt var såpass intressant att jag tänkte klicka på det...) Det där med Rockabilly vete sjutton vad det kommer ifrån....
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!