• Oupsie

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Om man skulle ta och fixa lite frukost kanskeObestämd. Sen kan jag få gå och vila . Eftersom jag tog Daisy när hon vaknade, alldeles för tidigt, så är det väl min tur att få sova lite efter frukost.

    Jisses vad det har hänt mycket på ett halvår . Det är helt galet vad fort det går. Det känns både som igår, och som en evighet sen, som vi kom hem med henne från sjukhuset, så liten och hjälplös. Nu tar hon sig framåt själv och vill vara med och se allt, känna på allt, smaka på allt. Och så skrattar hon, och skriker eller gråter när det inte går som hon vill. Hon verkar vara en bestämd tjej som vet vad hon vill i alla fall .

  • Oupsie
    Snartis skrev 2011-08-04 08:16:01 följande:
    Sovit dåligt inatt så ringde förlossningen, ska på koll vid 10
    Lycka till!
  • Oupsie
    _koko_ skrev 2011-08-04 08:22:39 följande:
    Oupsie - Underbart! Och tro mig, det går inte långsammare sen...
    Kan tänka mig det .
  • Oupsie

    Här var det fart igen. Roligt! Själv har jag haft svårt att hinna komma in och skriva något. Gästerna har avlöst varandra där hemma och just nu är det vi som är hemifrån .

    Lappis, fy vad jobbigt . Att det ska ta så lång tiiiid! Stor kram!

    Liten, ibland är jag glad över att vi inte hade så mycket val vi fick göra i huset, för jag är också en riktig velpotta, och då kan det blir ganska jobbigt med alla alternativ som finns till allt .

    Mens efter graviditet, oj vad mycket det kommer . De två första dagarna i alla fall, sen lugnar det ner sig igen. Upplever inte att jag fått mer ont, vilket är skönt. Hade också riktigt jobbig mensvärk när jag var yngre. Det var därför jag började med p-piller, men när jag slutade med dem så hade jag inte alls lika ont. Plus att jag hade längre cykel än som tonåring. Och ägglossning, har inte känt av den speciellt, men sniglig var ordet. Har i och för sig bara hunnit med två cykler än så länge, så vi får väl se om det förändras något mer. Fast nu funderar jag på att börja med minpiller, och då kommer det ju det påverka såklartObestämd.

    Förlossning, jag tycker i och för sig inte att det är så konstigt att man kan uppleva förlossningar så olika . Allt beror väl på hur lång tid den tar, hur man mår sen innan, har man fått sova något de senaste dygnen, hur stor är bebisen, hur är personalen på förlossningen, har man någon värkvila osv. Mycket verkar ju också bero på tillfälligheter, eller vad man ska kalla det, saker förändras snabbt och beroende på vad som händer därefter så påverkas förloppet på ett eller annat sätt. I slutet av min förlossning stod de redo med sugklockan för Daisy var tvungen att komma ut, när hennes hjärljud helt plötsligt blev bra igen, och jag kunde börja krysta. Jag tyckte ju att förlossningen var en positiv upplevelse men jag inser ju att den hade kunnat bli betydligt mer dramatisk på slutet och efter sugklocka och bristningar efter den och en väldigt medtagen bebis så hade upplevelsen troligtvis inte blivit särskilt positiv.

    Är trött... Daisy har börjat med att vakna 1-1,5 timma tidigare än vad hon brukade göra, och de senaste dagarna har hon även somnat senare. Så det blir inte lika mycket sammanhängande sömn, och jag tror att hon behöver sova mer, för hon är uppe en stund, sen blir hon jättegnällig och trött. Så nu har jag precis gått och lagt henne igen, efter att hon har varit vaken i två timmar. För egen del känns det inte riktigt rätt att gå och lägga sig igen när klockan är halv nio, även om de andra i huset faktiskt fortfarande sover. Får väl ta och vila en stund i eftermiddag. Det är skönt .

  • Oupsie

    Åh, kantareller! Gud vad gott! Jag är också sugen på en tur i skogen, är bara inte säker på att min kropp pallar det för tillfället. Klara inte av att gå så långt.

    Snartis, fy vad jobbigt du måste ha det . Jag hoppas så att det sätter igång snart så att du kan slippa det. Kraaam!

    Porchez, grattis till löneförhöjningen . Men vilka jäkla killar det finns här i världen . Jag önskar att jag hade fler lämpliga singelkillar i bekanskapskretsen som jag hade kunnat skicka till dig .

    Hattis, tror inte att du behöver tänka på balkongen . Är man inte hemma så är man inte . Och du, jag är helt övertygad om att du var jättefin på bröllopet, men vill du inte skicka in någon bild så slipper du väl då . Och härligt att du börjar bli förväntansfull och boar lite . Vad blev det för vagn förresten?

    Cicci, vilket bröllop! Tänk om man kunde få gå på ett sådant någon gång. I min bekantskapskrets verkar folk har börjat med hemliga bröllop utan gäster...

    AM, det låter väl som en bra affärsidé .

    BS, det låter ju helt galet med badrummet . På dem bara! Men jag kunde inte heller låta bli att tänka på den gamla gevaliareklamen.

    Fru E, vad roligt att höra om Buster . Och visst är klicker fantastiskt! Går ni på valpkurs i min stad? Säg till om du intresserad av att låna någon bok om hundträning förresten, jag har några stycken . Den jag gillade mest är nog utlånad för tillfället men hon har haft den länge så jag kan nog få tillbaka den om jag ber om den.  Kan du inte skicka in någon (helst flera) bild(er) till galleriet .

  • Oupsie
    Liten med Mindre skrev 2011-08-11 09:08:43 följande:
    Oupsie - AW-anhängare som jag är så skulle jag råda dig att börja räkna lite på antalet sömntimmar ifall morgonpiggheten hängt i mer än en vecka. Fast det kanske beror på vad man kallar morgonpigghet. Halv sju är ju inte så illa pinkat kan jag tycka.

    oupsie igen - antalet val i huset kan ibland kännas skrämmande många. När sen de tråkiga begränsningarna tid och plånbok slår till blir det ju inte lättare. Men, jag har ju längtat efter detta - så i grund o botten är det ju skoj att fixa trots mängden val.
    Nä, halv sju är ju inte så tidigt egentligen, men hon brukade sova längre innan. Och som sagt, de senaste dagarna har hon även somnat senare än vanligt. Hur många timmar ska de sova då? Inser att jag har noll koll Skäms. Borde kanske läsa en bok, eller flera... 

    Och du, jag håller med, det är ju roligt att fixa, men att tid och plånbok ska begränsa är mindre kul. Var det du som skrev om storstädning på bankkontot? Det var roligt tyckte jag . Det rinner snabbt iväg när man börjar... 
  • Oupsie

    Liten, ok. Det är lite så vi har tänkt, att hon sover väl så mycket som hon behöver. Men samtidigt kanske det kan vara läge att få lite tydligare rutiner. Dessutom påpekade min mamma en sak för ett par dagar sen, att vi i princip alltid går och bär på henne tills hon somnar . Vi har inte ens tänkt på det, utan det är bara något vi har gjort. Känns som att det kan bli jobbigt i framtiden om hon bara somnar när man bär på henne. Tungt om inte annat .

    Häftigt med emalj som stänkskydd. Själv var jag lite sugen på glas, men det verkade så komplicerat så det slutade med att vi tog ett av de stänkskydden som ingick.  

  • Oupsie

    Tycker att det sista förslaget för tråddejten lät bra. Är vi inte fler än så som kan? Alltså vi är ju ganska många, men med tanke på hur många vi är i tråden så känns det som ett ganska stort manfall.

    Ore, vad bra med intervju! Heja heja!

    Snartis, förstår att det är lite lättare att stå ut när man vet att det att det inte kommer att vara så länge till. Så kände jag också när jag hade blivit beviljad igångsättning. Och om du är 4 cm öppen redan så borde du ju vara i "gynsamt läge" för igångsättning som min BM uttryckte det.

     

  • Oupsie

    Snorkis, hej hej *vinkar*

    Jag funderade på när det var vi skulle börja med vårt viktprojekt. Ställde mig på vågen idag. Håhåjaja, inte kul. Inte all time high, men det har blivit ett par kilon till som ska bortObestämd.

  • Oupsie

    Snorkis, din make har ingen kompis eller så att träffa i stockholm då? Så kan ni åka båda två? Så funderar vi på att göra, så får maken och Daisy roa sig på annat håll under trådträffen, 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!