Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Nej det är ju så att det är ju inte fler barn än att det blir en glass någon gång i månaden, vissa månader två gånger men då går det flera månader utan något alls sedan istället. Det är ju inte så att dagis stoppar i dem socker i övrigt så jag tycker att det där med sockerförbud är skittrist, men, men.

  • BrudSommar2006

    Pust, ja vad det gäller dagis har det varit en del turer här. Eftersom vi har syskonförtur var vi ju rätt säkra den här gången på var Astrid skulle hamna. Vi satte april som önskat startdatum men var medvetna om att vi troligtvis skulle få vänta till i augusti. Plötsligt kommer det ett mail från förskolan som talar om att en tvååring, inflyttad från Solna, utan syskonförtur, ska få börja nu i maj efter påtryckningar från föräldrarna. Eftersom vi står före i kön och vårt önskade startdatum är passerat så blev vi ju riktigt arga, speciellt eftersom de var så noga med att prata om den där kön och hur noga det var när Iris inte fick flytta upp till stora avdelningen med sina kompisar för ett år sedan på grund av äldre barn som de var tvungna att plocka in från kön. Så nu ska Astrid helt plötsligt skolas in från 16:e maj istället för efter sommaren. Det blir bra det för jag får bära henne skrikandes och gråtandes därifrån varje morgon när vi lämnat Iris, hon vill ju vara kvar och leka med alla barnen.

    Telis, jag håller i vart fall tummarna för att det ordnar sig med rätt dagisplats. Det är ju förmodligen ungefär samma barn som står före i samtliga köer så när de blir erbjudna plats på ett ställe försvinner de ju i kön från ett annat.

  • BrudSommar2006

    Oooops, jag har haft kogödsel istället för rhododendronjord runt det lilla som är kvar av syrénhortensian. Har jag till sist tagit livet av den trots allt nu tro?

  • BrudSommar2006

    Vi fick veta långt tidigare än så med Iris men sedan när förskolan hon till sist började på hade gjort sitt första urval så blev det sedan en plats kvar till Iris där så då bytte vi innan hon hunnit börja.

    Då hoppas vi att Muggles inte behöver vänta så länge till då!

  • BrudSommar2006

    AM förresten, kogödslet köper vi i säckar på trädgårdshandeln, ser ut som vanlig jord och luktar inget!

    Vad kul att det blev så bra hemma! Lever ni förresten? Klarade ni er från bomben?

  • BrudSommar2006

    Porchez, har han inte föreslagit något annat datum? Det här verkar ju otroligt segt, veckorna går och ni lyckas aldrig få till någon träff! Kul med håret, det såg jättesnyggt ut.

  • BrudSommar2006

    Porchez, jo men nu bara måste jag få veta hur det kommer att bli med den här karln, nu kan jag inte vänta längre, så kan ni se till att få till en träff imorgon då är ni snälla!

    Jag trodde nog att jag skulle vara mer intresserad av det här bröllopet än jag har varit faktiskt men jag ska kolla på lite länkar och bilder ikväll i alla fall.

    Maken lovade för länge sedan att han skulle gräva upp frörabatten åt mig så att jag kunde få ner årets frösådd av blommor men det har han ju inte haft tid med så idag blev det äntligen av att jag tog tag i det själv. Det börjar arta sig, det mesta jag hade tänkt få gjort innan jag börjar jobba är gjort, bara städningen av uterummet efter kaninen kvar och där kan jag inte göra mer innan maken hjälpt mig få bort allt kompostgaller. Det är så ordentligt ihopsatt med buntband överallt så det går inte att vika ihop ordentligt så att man kan få ut det själv. Just nu är han ute och får upp Iris studsmatta och tidigare idag fick han fram utemöblerna så det börjar ordna sig där med.

  • BrudSommar2006

    Porchez, men fasen, vad är nu detta!!! Här kommer en kram.

    Inget speciellt med Valborg här, vi övervägde om vi skulle ta Iris till en brasa men jag tror inte att hon skulle klara att vara uppe så sent. Nu sover hon och kusin Alicia över hos mormor och morfar istället så de är helnöjda och Astrid tror jag har lyckats somna här nu också. Vi slapp laga middag i alla fall och fick träffa lille Albin så det var trevligt.

    Smint, oj vad sorgligt, usch.

    Tinga, vilket fint halsband, vad roligt att du hittade någonting till sist.

  • BrudSommar2006

    Cicci, oj, vilken sits med kollegan!

    Porchez, så äntligen lyckades ni träffas, det var ju för väl!

    Trådträff, får konsultera resten av familjen.

    Liten, hoppas ni får lägenheten såld för massor med pengar!

    Gäsp, är trött efter första arbetsdagen men det blir nog bra.

    Muggles, ja vem kunde tro att du skulle gå här fortfarande och vänta! Men nu kan det inte vara långt kvar.

  • BrudSommar2006

    Porchez?

    Jag verkar kunna läsa bloggen i alla fall.

    Nu är både jag och maken sjuka, eller ja, det är ingen total katastrof, jag har varit på jobbet, hoppas att vi hinner bli friska till helgen.

    Inskolning för Astrid om två veckor, Iris börjar så smått flytta över till stora avdelningen redan nu och blandar sina aktiviteter lite så hon har det bra just nu som får vara med på både lilla och stora avdelningens inplanerade aktiviteter! Imorgon är både hon, maken och Astrid inbjudna till morgonsamlingen med sång på stora avdelningen.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!