Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    FruE - supertjusiga bakverk. Tänk om du gjort vår bröllopstårta istället för klåparen på restaurangen! Med tanke på att de ställde undan halva tårtan innan folk hade hunnit se att den fanns - så hade det räck om du gjort för 40 personer.

    Oupsie - angående skötbord så kan ett alternativ om ni har plats, vara att ha skötbädden på diskbänken. Så har vi haft med lilleman då han inte fick använda Mindres skötbord i början (skötbädd på en hög MALM-byrå alternativt golvet i hennes rum, vatten i bytta bredvid). Det man behöver finns i en avlagd sån där godisburk från affären, och blöjor i en hög bredvid. Fast vår diskbänk är ju rätt lång förstås.

    (För övrigt är MALM- byrå med lådinsats gudomlig att stoppa undan små och stora saker i - om än tråkig för den finns överallt.)

    Idag är det utvecklingssamtal med chefen. Tyvärr har jag insett att mitt stora problem i livet är att sätta upp mål, för jag är så rädd att inte nå dem (duktiga flickan vill ju inte misslyckas). Det blir lite svårt nu i början i alla fall - då jätteföretaget vi nu ingår i bygger verksamheten på mål på alla nivåer (vårt lilla företag har glatt struntat i allt sånt i alla år.) Inser ju att det är bättre så här - men attans vad svårt det är att komma igång. Kan ju inte ens sätta träningsrelaterade mål för mig själv, och det är ett ämne jag borde kunna...

    Verkligen utvecklingspotential i alla fall.

  • Liten med Mindre

    Pigga på magen/halsen Smint. Sötmandel ska ju också hjälpa sägs det, om du vill ta till hela artilleriet mot halsbränna. Fast jag vet inte om det funkade för mig. Tror inte det. Eller så hade jag allmänna aversioner mot mandel när det begav sig. (O för den intresserade, vet att jag hade halsbränna, även om den inte var fruktansvärd, och båda barnen hade gott om hår från start. Även om det inte var lika tjockt  som för Iris o Astrid. )

  • Liten med Mindre

    . Godmorgon! Hoppas natten varit lugn o framför allt kräkfri på alla håll. Hade min första kväll borta från lilleman, och den blev jag sittandes själv med en sallad i Sicklas galleria för att hinna till träningen. Inte den efterlängtade finmaten med vin inte. Men det blir väl fler gånger nu...

  • Liten med Mindre

    Hattis - hur går det? *orolig*

    Smint - skönt att kräket höll sig borta.

    Jag åt väl inte direkt sallad i lugn o ro heller - ville ju utnyttja tiden att kika på kläder. Tror ni jag hittade något där jag flängde runt? I sista affären med 5 min kvar så hängde där plötsligt en tunika o en tröja  som gav rätt vibbar. Trodde nästan jag var inkapabel att hitta kläder, att känslan inte skulle infinna sig. Sen - plötsligt händer det.   Så helt bortkastad var inte kvällen. Och träningsvärk fick jag från pt-timmen med.

    Men hugaligen - nu ska jag träna vidare själv och våndas över både var när och vad. Har varit så inkörd på det jag gjort de senaste 10 åren att jag tappat bort mig själv lite. Sen måste jag ju förstås tänka om efter nuvarande famlijesituation. Vilka i-landsproblem!

    Är det förresten någon som hört SOS barnbyars reklam på radion: "Mamma? Maaaammmma?"  Usch vad jag mår dåligt av att höra den. Får nog ta oss i kragen o fixa fadderbarn. Någon som vill rekommendera en annan aktör än SOS?

  • Liten med Mindre

    AM - jag tror också på vintertorrhet. Min hårbotten kliar med, men jag är van eftersom jag varit så genom 2 graviditeter med. Har använt l'oreal shampo för känsligt hårbotten, men frisören jag gick till tyckte jag skulle pröva Kerastase nästa gång. Inte "gommage" shampot, men något annat.

    Sitter just o känner mig mätt o nöjd efter en god bjudlunch. En av sunkbespisningarna har tagits över av de som har finrestaurangen i området - och nu är det en fin-bespisning. Mmm...allt jag prövade var gott utom kiktärtsröran som var lite salt. Tror inte de fattar vilket bra betyg det är.

  • Liten med Mindre

    Och vi som tyckte vi var så orginella när vi valde namn från min farmors släktträd - och så hamnade vi på 10-i-topp så det sjöng om det. Fast vi beslöt oss för att stå fast vid namnet ändå om det nu är någon nackdel att ligga på listan.

  • Liten med Mindre

    Heja Hattis ! Hoppas det inte kommer mer färgat.

    Namn - ett släktnamn + tilltalsnamn, i den ordning det flyter bäst. O vi fick verkligen "smaka" på namnen och pröva någon dag var, för alla namn passade ju inte lilla älsklingen när den kom ut.

    Känner mig starkt förvirrad på jobbet, och inser att jag som alltid tycker mig ha bra koll, har noll koll i mitt tycke. Ingen rolig situation när det känns som att det är bråttom med allt. Det hjälps ju inte upp av att det är ganska mycket nytt, saker har hänt sista året, och jag inte riktigt förstår alla vinklingar av min tjänst. Hoppas det landar. Behöver lära mig att fokusera mer än att hoppa runt. Fast det är ju svårt när man kör fast för att andra inte är tillgängliga.
    Hur håller ni andra fokus?

  • Liten med Mindre

    Ang spel så spelar de tydligen memory hos dagmamman, och Mindre fick ett sånt i födelsedagspresent därifrån. Vi har försökt hemma tidigare med mitt gamla - men kanske det går bättre med en uppdaterad variant. Annars är det pussel för hela slanten.

    Kanske skulle behöva lite minnesträning jag med för att hålla fokus.

  • Liten med Mindre

    Mugglan - vilken säker smak han har maken. Skoj!

    Min man törs nog inte kika på smycken o sånt utan mig, för vi har väldigt olika smak. Ett ständigt argument är vilken storlek på örringar som är snyggt.

  • Liten med Mindre

    Tinga - vilka högflygande middagsplaner! Härligt! Får jag komma med?

    Nu är i och för sig spaghetti med köttfärssås rätt gott med... Vi får liksom inget lyft i matlagningen, inga svindlande nya höjder i alla fall. Men det kommer väl när man inte har en gnällig plutt som ska äta strax före oss.

    Känner mig i alla fall rätt uppåt - för i går hade maken o Mindre en rejält bråkig dag och blocket-annons var nära tydligen. Och idag har han flera gånger sagt hur mysig hon har varit hela dagen. Då myser jag med.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!