• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • Telis

    Idag är det bara en månad kvar av min officiella mammaledighet - åååååååååååångest!

  • passionsblomman

     


    Telis skrev 2010-11-01 12:08:29 följande:
    PB, hur länge blir ni borta? Du uppdaterar väl någon i tråden med sms så att vi får veta hur det går om du inte har dator med dig? Ett stooooooooort fett LYCKA TILL om jag inte hinner säga det innan du försvinner!!!

    Självfallet uppdaterar jag!
    Vi åker imorgon och ÄP är på onsdag. Kommer vi så långt som till ET så är det ju då på fredag, och isåfall åker vi nog hem lördag fm, för att slippa komma hem till ett iskallt hus på sena kvällen och dessutom kanske tom hinna hälsa på ngn kompis till sambon på fredagskvällen.

    Men, ett steg i taget och stor stor nervositet är det ju nu, att ens få veta vad vi får ut på ÄP. Man kanske borde göra som Nenne och knastra is, så man har lite sådan i magen i veckan?

  • Telis
    passionsblomman skrev 2010-11-01 12:12:26 följande:
      Självfallet uppdaterar jag! Vi åker imorgon och ÄP är på onsdag. Kommer vi så långt som till ET så är det ju då på fredag, och isåfall åker vi nog hem lördag fm, för att slippa komma hem till ett iskallt hus på sena kvällen och dessutom kanske tom hinna hälsa på ngn kompis till sambon på fredagskvällen.Men, ett steg i taget och stor stor nervositet är det ju nu, att ens få veta vad vi får ut på ÄP. Man kanske borde göra som Nenne och knastra is, så man har lite sådan i magen i veckan?
    Bra! Var det den gången du skulle bjuda sambon på finmiddag eller tar ni det en annan gång?
  • Telis

    Nu vaknade den lilla snorisen. Måste fixa lunch. Kramar!

  • passionsblomman

     


    Telis skrev 2010-11-01 12:17:01 följande:
    Bra! Var det den gången du skulle bjuda sambon på finmiddag eller tar ni det en annan gång?

    Vi tar finmiddagen en annan gång och en  mer normalmiddag den här gången istället. med sonen i sällskap-lite höstlovsmiddag typ.

  • BrudSommar2006

    Lycka till PB!


    Laxstroganoffen är en favorit här!


    Här har det sprungit monster och småjävlar här både lördag och söndag, kan de inte enas om en dag!


    Tinga, när man köper färdig kattutstyrsel är det ju en mössa med öron, ögon, nos och morrhår på och en svans som man sätter fast med kardborre runt magen. Här blir det bara färdiga utstyrslar när det är maskerad så Iris får bara vara saker man kan få tag i färdigt, pysselnivån är extremt låg i det här hushållet kan jag säga! Hursom, mössor är mitt förslag! Tror inte det kommer att fungera att knyta något runt hakan på dem, fast det är ju bara vad jag tror.


    Nu måste jag jaga efter Astrid igen, hon reser sig upp mot saker och sedan blir hon ledsen när hon inte kan räkna ut hur hon ska ta sig därifrån!

  • kängu

    Vi har inte haft en enda unge som ringt på här i helgen... superskönt!


    Telis, förstår din ångest Är tanken att du ska börja jobba 1 dec? Har det blivit klart med jobbet än? Jag går och hoppas på att jag inte får jobbet jag sökt = jag pluggar och därmed är hemma ett halvår till med Ru.

  • kängu

    PB, spännande med ÄP på onsdag! Stort lycka till!

  • kängu

    Ru vaknade 5.20 imorse, jag är helt slut... Normalt så går vi upp vid 7-7.30 så viss skillnad. Längtar tills jag får gå och lägga mig ikväll!!

  • Tinga

    Koko - tack för bra tips med diadem! Just Accessorize finns inte här, men det borde ju finnas liknande på andra parfymerier/skönhetsavdelningar. Ska ner en runda på stan idag för att kolla vad som finns.


    Temat för maskeraden är "Hellre kulighet än kuslighet", så jag skippa Halloween-köret helt. Sen vill jag helst att de ska kunna använda kläderna i andra sammanhang också, så jag tänkte att tights/långkalsonger och tröja är en vettig idé, eftersom det kan få ett liv som pyjamas sen.


    Telis - hur har det gått med det där jobberbjudandet? Har du fått någon konkret siffra att ta ställning till? Det verkar ju som att din mammaledighet iallafall blir så lång som det var sagt från början, för ett tag verkade det ju som att du kunde fått börja jobba redan i september.


    Kängu - kanske en bild i galleriet på den snygga fondväggen? Kul att det blev bra!


    PB - nu drar det ihop sig! *biter på naglarna* Kram!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!