• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Tack för kramen Vickan, gött med kramar ibland

  • muggles

    Snartis: det kändes likadant som med en bebis. Allt känns lika, även rörelser (bara mer och fler). Och jag trodde ju att man kände igen förvärkar när man fött förut men tydligen var det falsklarm... Vilket ju är jättebra men man känner sig en aning fånig efteråt (fast de verkade inte tycka det, fick instruktioner att komma in igen för kontroll om det känns likadant).

  • muggles

    Ja jag vill verkligen inte att de ska komma än så nu ska jag försöka vila järnet Vill helst klara dem till v34 iaf.

  • muggles

    Snaily: nej jag tror inte jag hört om era trillingar i byn förut? Har för mig att de brukar förlösas runt v30 om inte förr - har nog stått i ngn av alla broschyrer vi fått från MVC (el så kommer jag ihåg fel). Jag tycker inte det är så farligt tråkigt än men fråga mig om 4 veckor! Men jag kan ju ta rygg på Fru Sy i granntråden som legat i aktiv vila i 13 veckor - snacka om beundransvärt!

  • muggles

    JA Bettan och Btvåan var bra namn!

    Jag lovar att vila ordentligt, finns inget viktigare för mig just nu. Jag HAR ju vilat tills nu också men jag tror jag överansträngde mig i helgen bara när sväronen var här. Blev lite för mkt städ och bak (svårt att bara sitta i soffan och se på när maken städar hela huset) och utflykt på söndagen. Sedan jobb på det, det blev väl för mkt helt enkelt.

  • muggles
    Oms skrev 2011-03-15 21:59:10 följande:
    dagiskön i stan fungerar lika som hos oss tror jag och nej, man kan inte tacka ja till andrahandsval och sen köa vidare till förstahandsvalet. dock kan man tacka nej till andrahandsvalet och köa vidare om man vill.
    Sådär är det inte i Göteborg! Man kan tacka ja till andrahandsval och ändå stå kvar på kö till förstahandsval. Andrahandsvalet tar man ju ibland bara för att få en plats över huvud taget.
  • muggles

    Snorkis: det beror lite på när de kommer. Men först får maken 20 pappadagar ist f 10, så det blir ju en månad. Och sedan är vår lösa plan att han är hemma minst en månad till (alltså nu pratar jag efter neo-tid) och då är vi säkert nästan framme vid semester, så i så fall blir han hemma tills efter semestern. Men det beror väldigt mkt på hur länge barnen är på neo, hur bra allt funkar här hemma mm. Tur vi har så bra arb.givare som är flexibla och inte krånglar.


    Sept: lycka till med UL idag! Jag hoppas och tror på ett hjärta. Kram!


    MSW: kram till dig, inte roligt med dina usla värden som aldrig vill bli bra


    Tinga: heja grabbsen som har ätit pannkaka!!!


    Snartis: grattis till lillkillen! Och måla är ingen fara tror jag heller.

  • muggles

    En annan bra sak var att maken ringde förskolesamordnaren i vår stadsdel och tydligen kan de tänka sig att vara lite flexibla när det gäller tvillingar. Så om vi  har det för jobbigt här hemma så får Moa gå 30h ist f de brukliga 15 h/vecka. Känns väldigt bra att möjligheten finns. Det är ju inte roligt för Moa om hon går här hemma och blir fullständigt uttråkad för att vi inte har tid med henne alls...

  • muggles

    Vi står i kö till vårt förstahandsval som ligger här närmast, ca 5 min gångavstånd från huset, på vägen till busshållplatsen dessutom. Vi sökte plats i oktober -09 när vi visste att vi fått huset och först i aug -10 fick vi vårt andrahandsval som ligger ca 15 min gångväg - el 2 hållplatser - bort. MEN nu trivs Moa så bra där och vi tycker väldigt bra om personalen, plus att jag hört skvaller om förstahandsvalet från grannarna här (som flyttade hit tidigare och därför har sina barn där) att det stället inte alls är så bra. Hög personalomsättning mm. Så vi tänker inte flytta Moa även om vi får en plats nu och vi planerar att även Ada och Beda ska gå där Moa går nu. (Eg borde vi gå ur kön men inte fått tummen ur.) Så kan det också gå!


    Vickan: när vi letade dagisplats i vår förra stadsdel (där det är större omsättning på platserna och därför lättare att få en plats) så kollade vi 5-6 st som låg närmast. Sedan var vi och besökte flera st och "kände" på personalen och så lyssnade vi på skvaller från andra föräldrar. Men man ska ta skvallret med en nypa salt. Det gick tex rykten om att ett ställe inte var bra för där hade barnen ofta bajsiga blöjor när föräldrarna hämtade. Men senare hörde jag att det var något som hänt flera år tidigare, och alltså ändrats med ny personal och nya rutiner.


    De flesta förskolor har ju samma skolplan och verksamhetsmål - det som skiljer mycket är ofta personalens engagemang. 

  • muggles

    Tillbaka från TUL och det såg bra ut! Vi firade med en glass i solen - en aning kall vind men i övrigt klar vårkänsla (fågelkvitter, bara en sån sak)! Ada uppskattas till drygt 1100 gr och Beda till drygt 1200 gr. De är livliga och har rikligt med fostervatten båda två - tydligen vanligt hos tvillingar. Skulle tro att det är därför jag lättare får sammandragninar - det blir ju lite tungt för livmodern. Busiga Ada (tvilling 1, dvs ligger längst ner i bäckenet) hade vänt sig i säte sedan igår, attans. Hoppas hon vänder sig rätt tills det är dags!

    Nu ska jag gå och vila magen...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!