• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Rapport från mugglanfamiljen: Moa är extremt lomhörd och ignorerar oss fullständigt ibland när vi frågar saker el pratar med henne - snacka om att jag blir Fru Strerad!!! Jag talar om för henne att jag blir jättearg när hon gör så men hon tittar bara oförstående på mig. Och så har jag försökt behandla henne på samma sätt men det noterar hon inte. Suck. Men det är väl en trotsfas av ngt slag...

    Vilken härlig vårdag det har varit idag! Strålande sol och hade det bara varit lite varmare (har varit några plusgrader) så... men utemöblerna åkte fram iaf, så blir det gött till veckan så ska jag nöta på dem! Och imorgon ligger krukorna kletigt till att få några penséer, om vi får tag i några (såg bara gula idag, vill ha blåa).

    Själv mår jag finfint men måste vila mkt, mer än med Moa. Kanske beror på att jag är skräcködla också, vem vet Var på Lindex och sedan i skoaffären och där var jag tvungen att sätta mig ner på en stol, sedan Hemköp och hem - och där landade jag direkt i soffan. Men som sagt, jag mår bra så jag klagar inte.

    Första tvillingarna födda i tvillingtråden som jag hängt lite i; de föddes i v33 och verkar må finfint. Ingen kuvös utan bara värmebädd (ca 1700 gr/st) - lät hoppfullt tycker jag!

    Tvillinggruppen - tja... Vi var 4 familjer som ska få i juni/juli (plus kanske en som tillkommer, de hade precis fått sina). Jag som tänkte innan "bara det är inte är en massa 23-åringar" (inget ont om dem, men då hade jag känt mig ganska gammal) - tror det var bara folk i vår ålder. Haha! En gammal parallellklasskompis (så hon var exakt lika gammal som mig) och nästan det första hon säger är: "ja vi ska ha tvåäggs och det är ivf. Och de förde bara tillbaka ett ägg, så antingen har jag släppt 2 ägg el så är det ett ivf-ägg och ett vanligt". Jag blev liiite förvånad att det är det första man säger. Samtidigt som det såklart är befriande att hon var så öppen med det. Vi nämnde dock inte våra problem som vi haft, det får komma sedan om tillfälle yppar sig. Det känns - jag vet inte - som om man vill ha en massa uppmärksamhet bara. Det skulle ha blivit så mkt fokus på det kände jag. Jaja, återstår att se om vi har ngt mer gemensamt än att vi ska ha tvillingar...

  • muggles

    Piggelin: måste säga att beskrivningen av lilleman låter liiite som Moa när hon var liten. Inte så att leendena kanske var lika smältande men extremt korta stunder i babysittern/babygymmet och Babybjörn gick ju inte alls (hon hatade den). Så det var bära bära bära, roa roa roa. Det lättade när hon var runt 4 mån och kunde sitta hjälpligt i sin matstol och prassla med en påse el ngt

  • muggles

    EA: förresten - jag håller både tummar och tår!!!

  • muggles

    PB: bra för det jag tolkade ditt första inlägg lite som att du "lika gärna kunde slänga dem". Alla är ju olika men själv är jag svag för sådant där; vi fick några omlottröjor av svärmor som maken och hans syster haft när de var bebis, och dem hade Moa några få gånger (tröjor är ju värdelöst på en bebis för de korvar sig bara under armarna men på 7+-talet hade man kanske mer sånt?) och det var lite känsla i det tycker jag.

    Nä läggdags för ngn som ska upp med pigg lomhörd 3,5-åring imorgon!

  • muggles

    BS: låter som att det inte är en frisk graviditet trots allt. När vi gjorde VUL i v7 så såg fostret (för han såg ju bara ett ) precis "lagom" stort ut. Så de borde kunna mäta rätt tycker man.


    Vi har också haft en skön helg. Fixade i ordning byrån som senare ska bli skötbord i badrummet (en kombo köpt på IKEA). JAg tog lite överbliven tapet och la i istället för hyllpapper och även på en baksida som syntes framifrån (svårt att förklara) - den blev så fin! Och sedan tog jag fram påsen med sparade kläder i stl 50 - oj vad pyttiga de var! Kändes bra för mammahjärtat att det nu är färdigt för Adas och Bedas ankomst!


    Nä nu söderut för en lunch med Piggelin!

  • muggles

    Ah, sitter på altanen (utan jacka) i solen, gud vad skönt!

  • muggles

    BS: vad skönt att det kommit igång redan. Jag hade inte så farligt ont av tabletterna (tog en efter lunch och sedan ca 12h senare kom det ut) men man fick ju ta smärtstillande också.

    Oj det är riktigt varmt ute på altanen (i lä). Sitter där och nästan svettas , faktiskt. Men det är suveränt lä-läge. De har ju byggt vårt hus som ett + (sett ovanifrån) så i hörnorna blir det läigt och fint även om det skulle blåsa lite annars. Härligt att höra fåglarna kvittra, känna solen och lyssna på Sade

  • muggles

    Oms: låter verkligen som en djungel med allt du behöver läsa på! Men bra att det finns så mkt hjälp av få. Jag hejar på dig!


     


    Oj vilken social och trevlig dag. Först tjöta ikapp med Piggelin och sedan flera längre pratstunder med grannar - alla kryper fram ur sina hålor (=hus) nu när vårsolen tittar fram och står ute på gatan och pratar medan barnen cyklar. Me like! Imorgon kommer grannen närmast in och fikar och på fredag kanske grannen mittemot


     


    Tv:n står på här och programmet Mamma byter bo rullar - alltså vilken sjukt program!!! Jag fattar verkligen inte vad det är för kvinnor som vill flytta hem till en annan familj och bo där?!

  • muggles

    Snaily: det är väl aldrig dumt eg. El jag vet inte hur det är i Stockholmsområdet (för det är väl där ni bor nu eller?). Här i Gbg beror det nog lite på vilket område, hur många som var på visningen, hur många som visade intresse (folk kan dessutom verka intresserade på visningen men ändå inte lägga bud) mm. Ett annat alt är att avvakta och se vad de andra lägger för bud, först. Vill du inboxa objektet? *nyfiken*

  • muggles

    Vickan: lycka till med lönen!

    Ore: lycka till med jobbsökeriet! Maken min hävdar att Platsbanken är rätt bra för att hitta jobb, så titta inte bara i tidningen. Du kan även registrera dig på diverse jobbsajter med ditt CV. Lägg gärna in en bra profil på LinkedIn om du inte redan gjort det - jag har fått flera propåer där. (Förra veckan ringde fö en rekryteringskonsult upp mig på mobilen. Haha, hon sökte en sådan-som-jag-är - vill inte skriva det här - till "analoga produkter" men kunde inte förklara vad det var för produkter. Hmmm, ja men då förstår jag precis *ironisk*.)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!