Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Cicci, preci vad jag alltid misstänkt att just ordet "konferensresa" egentligen är.
    Själv blev jag glad åt att höra att ni gillade Vildmarkshotellet så mycket, för dit har jag själv funderat på att åka med familjen någon gång.

    AM, ja vad hände med värmen? Nyss var det 20 grader (måndag) idag är det svinkallt och snålblåst och inte ett dugg skönt! Vitsipporna har förskräckt stängt om de små ansiktena och vägrar kika fram. Jag tror jag ska tända i kakelugnen. Inte för att det hjälper vitsipporna då, men jag kan ju gunga gungstol och mysa med hunden i knät kanske.

    Mugglan, det underbara med Sverige är ju just det--det finns så många vackra platser och miljöer att vara i! Och man måste inte välja! Man får älska både östra och västra klipporna och havet fast olika med skärgård eller saltstänk vilket man väljer just då. Och så vidare över skog och fjäll både tvärs över och uppifrån och ner.  Snart har jag bott över hela landet, och jag tycker verkligen att vi har ett fantastiskt land! fast vare sig Göteborg, Kalmar eller Stockholm är något vidare skönt när det blåser från havet om vintern. Det ska väl vara det jag har att klaga på.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Nenne, nä. Någon som inte har djur väntar man sig väl minst av, av naturliga skäl. Man inser snabbt att folk allmänt nog kanske inte vet så mycket-fast det har ju inte jag gått omkring och vetat heller, och jag brukar inte hejja på smitande hundar, lyfta andras valpar-eller barn för den delen-eller mata djur utan ägarens tillåtelse etc ändå.
    Det hör i min bok till vanligt sunt förnuft och inte utpräglade hundkunskaper. Jag matar inte "bortsprungna" katter här på altanen heller, och så vidare.

    Allmänt sett, så har jag faktiskt inställningen att både djur och barn bör få chansen att komma till mig, inte att jag ska hämta dem för att jag är gull-sugen. Det har alltid funkat bra. Jag brukar få sällskap småninom.

    Det mest förvånande är nog ändå att det vare sig är folk utan barn som tycker de ska få "låna" ens bebis, eller folk som inte "kan"djur som gör konstigast grejor. Utan just personer med egna barn, eller de som själva har en hund vid sin sida. Det är då man undrar; -Om det var din egen hund som just smitit liksom, hur skulle du vilja att andra gjorde då? heeeeej lilla fina vovven eller GÅ HEM!

    Oavsett om man tycker att folk borde fatta somligt själva eller ej, så kvarstår faktum: det man vill ha som regler runt sitt djur, måste man tydliggöra och stå för. Helst utan att behöva bli ärkebitchen för det. En lite oväntad del av detta med att fostra en hund. Men mycket påtaglig i min egen tilvaro bara de senaste dagarna. Just för att folk ju uppenbart inte kan veta-jag måste tala om och klargöra. I mycket mer och fler situationer än om det tex rör sig om att någon är rädd för hunden.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Apropå grattis-har jag sagt det till dig MSW? Eller tänkte jag det bara? Bäst jag säger det i text så jag vet att det är gjort: GRATTIS!!!

    Och Vickan, FY vad hemskt med både stroke-berättelsen och så himla tråkigt med den lille som inte utvecklas så bra. Vilken sorg.

    Om mamma är frusen, kanske hon skulle vilja ha någon riktigt fin pläd/filt som en från Klippan eller så? Eller en elvärmedyna att värma upp sängen med. Ganska oglamouröst, jag vet... En terassvärmare är inte så mycket mer glamour det heller-men dyrt!

    Nej, vad gör jag uppe? Jag måste sova. Godnatt!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Nenne, det är ju en hel del träd och buskar som faktiskt går att bestämma över, hur stora de ska få bli. Och även vilka grenar som får vara kvar ut från stammen.
    Jag innstämmer med Snorkis, både i fråga om blodlönnens skönhet, och att du nog ska kika på vad som går under buskar.
    Ett förslag kan ju även vara buskkörsbär, som ju både stämmer i höjd, ger fin blomning på våren och dessutom får trevliga bär. Då kommer AM och hälsar på dig också ska du se...

    Här finns också en massa att titta på om du känner dig hugad:

    http://www.stromsbroplantskola.se/?cat_id=104

    Gullregn?
    Blodbok?
    Korstörne?
    Höstsyren?
    Eller Paradisäpplen?
    Rosenmandel blir lagom högt också. Och alldeles rooosa blommor.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Acer shira.aureum Solfjäderlönnen då?
    Limefärgen vore ju väldigt raffinerad mot det faluröda.
    Fast vänta nu, vad har ni för växtzon?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Och Syrenhortensia eller Höstsyrén, vore också jättefint. Min svärmor har en gammal som har riktigt fint grenverk. Den är fullt möjlig att beskära så den får mer trädlik stil än spretbuske.

    Det värsta med trädgård är att man hittar så många fina saker att man lite vill ha alla och så blir det massor och svindyrt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Nordia
    Buskkörsbär zon I-IV, 1,5 m högt.
    Jag tycker de ser goda ut...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    nennesjuttioåtta skrev 2011-04-14 22:57:33 följande:
    Sen är ju frågan vad göra med resten av rabatten. Ska jag försöka ta bort backtimjan eller? 
    Jag tycker du ska fundera på ifall du rymmer en liten trio i rabatten. Dvs ett litet träd/buske och så får det sällskap i assymetrisk t bygge med något som möter upp snett framför och snett bakom, olika höjder och former, som tex en pytteliten Krypen, som blidar en kudde och väger upp i bas, och så något som kommer däremellan, med stillsamt uttryck, som lyfter fram trädet. Det kan vara vad liten buske som helst eller ett vackert gräs. Olika form, olika karaktär, men tillsammans en helhet. Vill du kan du kanske även rymma ett löjtnantshjärta, någon tuva Jättedaggkåpa eller Gulltörel och så trycker du ner lite lökar i höst också. Backtimjanet verkar ju fylla marktäckarfunktionen väl. Komplettera med fina stenar eller så. Vips så har du något som kommer att vra spännande och göra intryck året om:

    Natti natti!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!